• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HERKULESNIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    LUKE: no asi ti nepomuzu, Ostrava...
    LUKE
    LUKE --- ---
    MORPHLER: Nojo. Ale klidně si pro to někam dojedu, jestli to nebude to Zlína. :)
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    LUKE: asi v Praze, co?
    LUKE
    LUKE --- ---
    Přátelé nikonisti - byl by někdo ochoten zapůjčit blesk na D80 na čtrnáct dní? Jestli se vám třeba neválí nějaký doma a nepoužíváte ho nebo tak něco. Budu na něj dávat pozor jako by byl můj vlastní. Jedu na konferenci/výstavu E3 do Los Angeles a po minulých zkušenostech je mi jasný, že bez blesku tam v tý tmě nic nenafotím ;)
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    Docela vsestrany nastroj.
    ControlMyNikon
    http://controlmynikon.com/
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    jinak pred nedavnem jsem oholil podomacku Tokinu 10-17 a je to max variabilni fish
    Shaved or original Tokina 10-17 mounted on a full-frame Canon 5D- Shaved Nikkor/Nikon 10.5mm Fisheye - Shaved Sigma 10mm Fisheye - Shaved Samyang 8mm Fisheye
    http://www.360pano.de/en/tokina-sigma-nikon.html

sice v prumeru f/4, ale je to kruh (1, 2) i regulerni (15mm) a mirnejsi (17mm) fish v jednom

super je taky 12mm - pri max pokryti plochy FX snimace lze jednak vyuzit na 4x dokola na vejsku komplet pano ve vetsim rozliseni nez s kruhovym fishem, a nebo jednim zaberem vyfotit lehce pres 180st horizontalne pri max rozliseni, po narovnani pres Hemi plugin v PS lze roztahnout oblouky do rohu a narovnat kolmice - pred > po (vsehcno na D700)
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    MENTOL_: jj to je..ale ta je uz zas mozna moc "rybi"..ta ma 180°
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    HUGGI: za ty penize uz mozna bude bazarova Sigma 15/2.8 tusim, vsechno co jsem kdysi cetl, tak ukazovalo, ze je dost dobra
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    REPLIKANT: to bych byl ochotnej dat kdyby to stalo opravdu za to..kouknu po fotkach a dostupnosti..
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    REPLIKANT: ale ta AF verze je mnohem ostřejší do krajů, na plný díře, ta Ai se jí vyrovná až na cloně 5.6, ale já rohy moc neřel, fotim povětšinou věci, který když jsou v rohu tak je to většinou špatně :)
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    HUGGI: co sem se tak ptal, tak mi všichni řikali 9-10 tis. podle stavu
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    REPLIKANT: kolik to kostuje..to s mei docela libi :)
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    MILAZAJICEK: 100% kruh je IMO docela hodněexotickej, mě se právě líbí u těch 16tek, že ta deformace vlivem ořezu je taková snesitelná, a hlavně, když to budeš chtí narovnat tak ti pořád zbude nějaký rozlišení, to se z kruhovýho moc nedá, zase je to dobrý na něco jinýho, ale to bych nevyužil už vůbec.

REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    HUGGI: já mám spadeno na tenhle, už mám předkupní práva, ale pořád čekam na chechtoně až dorazej do přístavu abych je mohl nalodit na cestu zase do cizích krajin...

BIRK
    BIRK --- ---
    nejakej ten mesic zpet s enekdo doptaval na 18-200 vr ll
    tak kdyby to nekoho jeste zajimalo tak D90 - 18-200 VR ll
    [ BIRK @ LOS PHOTOS AUS CESTOS chili: fotky z cest & TALKABOUT ]
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    HUGGI: Těch levnějších moc není, snad už jen Samyang který má jeden kamarád a je sním spokojený, což je ale velmi subjektivní pocit. Ty ruský skla mají zase velký problém s protisvětlem. A jakmile je slunce v záběru je prakticky po snímku.
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    HUGGI:
    MILAZAJICEK: Jde mi spsi o doporuceni co je v tehle rozsazich zajimavy...AF skla mam docela prozkouseny a jelikoz 100% netrvam na Af hledam i v tech starsich levnejch manualnich..
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    MILAZAJICEK: 100% nechci kruh..chci objektiv kterym muzu normalne fotit..idealne neco jako Nikon 10,5..kdyby byl na FX..

ty zenitary se pohybujou 3-5000Kc..
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    HUGGI: Já jsem pro u fish-eye pro kruh když už, ale kruhy z Nikonu 8/2.8 mě taky velmi rychle přestaly bavit. Ten Zenitar nedělá efekt žádnej jen zkresluje :) Za kolik se dá vůbec koupit když 4tis. za Tokinu se ti zdají moc?
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    MILAZAJICEK: ja sem to jeste nezkousel..nepotrebuju vylozene nejakej silnej efekt rybiho oka jen chci neco hodne sirokyho a zkresleni mi nevadi...chci aby to bylo maly a pokud mozno levny..na tokinu 17/3,5 mam docela dobryx reference, ale stoji tak kolem 4000Kc...a zas tak siroky to neni (mam 14-24)
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    HUGGI: Proč zrovna Zenitar? Vždyť to ani nevykreslí kruh. Tokina 17mm stojí půlku a výsledky jsou z toho lepší. Ten Zenitar mám zrovna teď půjčenej a je naprosto nudnej.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam