• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HERKULESNIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    EFA: aperture nemam, ale zkusim neco teoretickeho:
    predpokladam, ze umis white-balance. pak bych se kouknul na colorspace.
    taky muzes zkusit lightroom, treba jen demo na porovnani
    EFA
    EFA --- ---
    Jak se vám zdá barevné podání fotek při exportu z raw do aperture a z něj do jpgu v nejvyšší kvalitě? Mě ta barevnost nějak nesedí. Je to takové do zelena mi přijde. Pokus o korekce končil efektem jako v instagramu což taky uplně nechci. Neexistují nějaké nadefinované korekce do aperture pro nikon D700?
    MANSIK
    MANSIK --- ---
    YNZA: Tak já nevím co tu hledás za moudra. Jsi druhý player přes kopírák. Místo aby jsi zvedl zadek a šel to otestovat někam do krámu, kde zjíštíš neduhy tak tu budeš trollit a trollit. A pokud se ti to nezdá, tak si kup druhou D80 z druhý ruky nebo jiný typ... Opravdu neřešitelný problém ! S náma to asi těžko vyřešíš. Nejsme inženýři Nikonu !
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    YNZA: a co chces prosmte slyset? vezmes fotak, nasadis objektiv a vyzkousis jak to ostri...nebo co cekas za radu??
    YNZA
    YNZA --- ---
    bozi rada :) zeptam se jak u fotaku vyzkouset ostreni, a poradite mi kompakt :)

bezte do lesa, najdete velky strom, a tam si to hodte, vase auditko najde spaseni
    MANSIK
    MANSIK --- ---
    YNZA: Who Fucking Cares? Všechno prodej. Kup si kompakt a běž fotit.
    YNZA
    YNZA --- ---
    HUGGI: a nejakej konvertor z F na Pentax mi vykouzlis ty nebo tvoje babi z fusekle?
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    "o udajnejch"

LOL
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    YNZA: Tak si kup pentax..ocividne budes mnohem spokojenejsi a nebudes tu furt dokola psat jak o udajnejch problemech D7000 kdyz si to jeste ani nevyzkousel..
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    TWARR: ale funguje a vis to moc dobre.
    YNZA
    YNZA --- ---
    ja se nechci jebat s af tune krucipusk
    na D80 to proste nasadim a ostri to
    D7k jako nastupce todle umi jeden z peti
    kua kde to sme, u canonu?
    BIRK
    BIRK --- ---
    PLAYER: hele on te stejne ma v ignoru tusim...ale jako ja bych tu D7K tolik nehrotil...

od kamose jsem si pujcil 115mm makro...fotil s ni na umelym osvetleni a jen jsem si tam dal na AF tune -3 a ostrilo tu suprove...
    TWARR
    TWARR --- ---
    zase ti ta vsevedouci koule nefunguje spravne peto ;))
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    HUGGI: tohle neni nic jineho nez alibismus. Nikdy jsem nemel zadny problem u D50 a D90 s jakymkoliv objektivem, pricemz do toho spadaly dva Tamrony a dve Sigmy. Nikkory pocitat ani nebudu. Ale s D7000 mi zpocatku zlobily VSECHNY objektivy, tedy polopate receno, i ty, ktere predtim na D50 a D90 byly naprosto v cajku. A to same plati ted u D700. Absolutne zadny problem, dokonce i Sigma 50/1.4 je presna, zatimco po porizeni D7k jsem se ji musel zbavit, ta se proste kloudne postelovat nedala.
    Takze nas tu laskave nehoupej, na to ti skoci leda twarr, kterej si k D7k ani nepricuchl :)
    BIRK
    BIRK --- ---
    BIRK: no a kdyz ho dam na D90 tak je to proste ok...jako zena si piska protoze ziskala sklo ale me to proste mrzi no
    BIRK
    BIRK --- ---
    HUGGI: jako jj ale treba ten tamron uz moc nepouzivam nedokazu najit takovou hodnotu aby pri 17mm a 50mm to sotrilo ok...na 17-25 ma dost vlekej back ale kdyz ji vytahnu na 35-50 tak je to ok...
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    BIRK: a ostri ti ok ne?..nastaveni par milimetru v af tuning se prece neda povazovat za spatne ostrici fotak..vzyt to se (zvlast s neorig sklama) nastavuje u vsech tel..
    BIRK
    BIRK --- ---
    HUGGI: pockej ale spolu jsme tu moji kalibrovali
    YNZA
    YNZA --- ---
    dobrej napad, vezmu na test i 10.5 rybinu
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    AMIKOSA: Co vím, tak lze pouze fotit, stejně tak lze dálkovou spouští pouze fotit a né točit (jenom odpovídám dopředu, trochu tušim další dotaz) ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam