• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HERKULESNIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku
    ULTRAMARINE
    ULTRAMARINE --- ---
    PLAYER: Ne, to neni vtip, perspektiva je deformovana a to vyrazneji nez z telete a v principu tomu tak byt musi. Na te fotce je to celke vyrazny, ten slon vypada jak trychtyr.
    Vzhledem k tomu ze tele zobrazuje jen malou vysec (z koule) a tu zobrazuje na rovinnou plochu, zatimco sirokac zabira na rovinnej cip, velkou vysec, tak tam zkresleni musi byt vetsi. Geometrii nekolames.
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    PLAYER: tohle světelností bohužel nedoženeš (zkoušel jsem to v rámci testů APS vs. FF vs. 6x6)
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    ULTRAMARINE: to je ironie? Soude dle smajlika asi ano. Ano, perspektiva je nepritazena (jinak tez nedeformovana), neni to splostele (pritazene pozadi/popredi) jako je typicke pro zabery z telete.
    6x7 je kolikrat vetsi nez FF? Dvakrat? Teoreticky tedy je mozne takovou DOF ziskat i s FF a patrcine svetlenym sklem, je to tak?
    ULTRAMARINE
    ULTRAMARINE --- ---
    PLAYER: tady perspektiva je opravdu nepritazena :)
    Ale jinak se ni to foto libi
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    Nick Brandt
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    BIRK: nemam pochyb o tom, ze ten Tamron je ve vsech aspektech lepsi, nez 11x zoom sklo ;)

Ted jsem si vzpomnel na jednoh fotografa, co foti zvirata v africe pravdepodobne na stredoformat, nejake stredni ohnisko, vypada to uplne luxusne s tim rozostrenym pozadim a nepritazenou perspektivou. Nevzpomenete si nekdo na jeho jmeno nahodou?
    BIRK
    BIRK --- ---
    PLAYER: o ohnisko mi ani tolik nejde...spis o kvlaitu obrazu ...
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    BIRK: pokud nejsi Kevin Richardson, tak se to nepochybne vyplati, uz kvuli ohnisku.
    BIRK
    BIRK --- ---
    takze resim zooma do afriky
    mam 18-200 vr ll ale nevim rad bych neco lepsiho

na doporuceni premyslim o http://www.megapixel.cz/tamron-sp-af-70-300mm-f4-56-di-vc-usd-pro-nikon
    bude to fakt rozdil? resp vyplati se to...

no a muj sen je tohle no (ale to je cenou jinde)
    http://www.megapixel.cz/sigma-70-200-mm-f-28-e-xdg-os-hsm-pro-nikon-uterka-sigma-zdarma
    UBU
    UBU --- ---
    Nevim jestli to víte, ale někomu by se to mohlo hodit. Vodafone má ve vodafon menu možnost stáhnout si kupon na 20% slevu na celej sortiment Nikon, což neni málo, jen nevim kde všude to jde uplatnit. U většího nákupu už je to dost příjemná sleva.
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    YNZA: no jelikoz normalnich D800 je zatim strasne malo tak je to trochu zkresleny..par lidi si nakonec vzalo"E" protoze nechteli cekat na normalni..ale tak kolem 25:1 odhaduju..
    YNZA
    YNZA --- ---
    BIRK: jako proc?
    YNZA
    YNZA --- ---
    HUGGI: jaky je asi tak pomer prodanych normalnich/E ?
    BIRK
    BIRK --- ---
    YNZA: tak u tebe jsem taky rad ze te znam jen pres net
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    YNZA: no to nejsou..jen "E"cka
    YNZA
    YNZA --- ---
    HUGGI: ano presne tak to taky mam, a rovnou sem jim rek, jak me to nasere ze to vratim a objednam D800. prej to neni problem, jen ty D800 ze nejsou
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    YNZA: samozrejme ze to jde...objednat sice pres net musis..ale nic ti nebrani vyzvednout osobne
    YNZA
    YNZA --- ---
    jedine "Zapujcit" coz dela 750 na den zas takovej blb nejsem
    YNZA
    YNZA --- ---
    TWARR: nejde to, musi se objednat pres net, jinak nemas narok vratit ani za pozlacenou kodanskou
    TWARR
    TWARR --- ---
    takze sis to nezkousel? :D
    YNZA
    YNZA --- ---
    D7000 zakoupena, drzte nam palec at je to dobry kus
    OMV
    OMV --- ---
    YNZA: tak už mám doma af-d. Stav naprosto perfektní a cena 17k(včetně UV, Polarizáku, originálního pouzdra a sluneční clony) je z mého pohledu velmi příjemná.Díky za rady
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam