• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HERKULESNIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku
    BIRK
    BIRK --- ---
    KARYSLAV: no jen jsem chtel zminit ze tvoji nabidku rad navysim ;)

YNZA: v cem konkretne?
    ULTRAMARINE
    ULTRAMARINE --- ---
    GEKONZPRAHY: D3h? Co tam vlastne nasel?
    TWARR
    TWARR --- ---
    d3h jo ? ;))
    GEKONZPRAHY
    GEKONZPRAHY --- ---
    Kamos nasel v autobuse 253 Nikon D3h. Pokud o tom neco vite, napiste mi zpravu.
    YNZA
    YNZA --- ---
    BIRK: sigmu lze vyzkouset primo u hamy, pokud maji tak i vice kusu. ten co se ti libi se pak da objednat na prodejnu. Ja vybirel ze trech kusu, a nemit to hned vedle sebe ten stejny snimek s jinym sklem, nepoznal bych nic
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    BIRK: Huš, jedeš?! Teď lovím já! :-D
    BIRK
    BIRK --- ---
    KARYSLAV: rovnou i me :D
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    Zdarec ve spolek:

Shanime nikon 70-200 2.8 VR I/II kdyby nekdo vedel, napiste mi zpravu. Diky!
    BIRK
    BIRK --- ---
    Stoji tohle sklo za ty prachy nebo proste cekat na Nikon verzi?
    Objektiv Sigma 70-200 mm F 2,8 EX DG OS HSM pro Nikon + utěrka Sigma zdarma!  |  Megapixel.cz
    http://www.megapixel.cz/sigma-70-200-mm-f-28-e-xdg-os-hsm-pro-nikon-uterka-sigma-zdarma
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    PLAYER: ano, jenže DOF je jedna věc, druhá věc je, jak rychle se ti se vzdáleností od místa zaostření zvětšuje COC. a to je bohužel veličina, která závisí pouze na ohništi.
    kdysi sem si to přepočítával na kalkulačce. vzorečky na netu někde určitě najdeš a pak to plivneš třeba do matlabuexcelu a uvidíš to sám.
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    LUKAS87: ale ciste teoreticky by to jit melo, ne? Pokud na system 4/3 nasadim f1,4 sklo, tak DOF bude odpovidat svetelnosti f2,8 na FF. Takze pokavad mam na stredoformatu f2,8, tak bych mel dosahnout stejne DOF u FF nasazenim skla se svetelnosti f1,4. Pokud tomu tak v praxi neni, v cem je zakopany pes?

ULTRAMARINE: Pokud je perspektiva zkreslena, pak se objekty na fotce jevi v jinem pomeru velikosti, nez ve skutecnosti jsou. Toto neni pripad zde diskutovanych fotografii. Pokud vidis na fotce objekty v pomeru jinem, nez ve skutecnosti jsou, tak mas nejake jine oci nez ja, nebot slon svymi proporcemi odpovida realne prostredi, v kterem je vyfoceny.
    TWARR
    TWARR --- ---
    tak pameti mam spatne zda se, panaromata ;D
    PEJR
    PEJR --- ---
    EGGH: to je presne ono
    ULTRAMARINE
    ULTRAMARINE --- ---
    PLAYER: Ne, to neni vtip, perspektiva je deformovana a to vyrazneji nez z telete a v principu tomu tak byt musi. Na te fotce je to celke vyrazny, ten slon vypada jak trychtyr.
    Vzhledem k tomu ze tele zobrazuje jen malou vysec (z koule) a tu zobrazuje na rovinnou plochu, zatimco sirokac zabira na rovinnej cip, velkou vysec, tak tam zkresleni musi byt vetsi. Geometrii nekolames.
    TWARR
    TWARR --- ---
    RATTKIN: neni to panorama pro boha, kdesi jsem to tu tenkrat zahledl na nyxu, ale uz to bude naky rok. kdo hleda, ten najde ;))
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    PEJR: já tomu říkám panorama ;) ale většinou fotím na f11.
    Jednou jsem zkoušel udělat co nejmenší hlouku ostrosti, fotil jsem na 50mm f1,4 a při vzdálenosti od subjektu cca 3 metry jsem tak malou hloubku ostrosti nedostal.
    PEJR
    PEJR --- ---
    RATTKIN: jde to i na aps.. jen je to zkrátka piplačka, nevim jak se ta technika jmenuje, ale jde o to vyfotit ten hlavní motiv jednou nebo pár fotkama v rychlym sledu a pak s nějakym systémem nafotit to všechno okolo.. je to voser ale výsledky stojej za to..
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    LUKAS87: videl jsem svatebniho fotografa, co tohle delal na FF, tak, ze skladal panorama z vic fotek.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam