• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HERKULESNIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    ONDREJCERVINKA: jenom teda poctej stim ze tohle je na otevrenou clonu..jakmile zacnes clonit nad f2,8 tak se vinetace podstatne zhorsi (a ostreni na vetsi vzdalenosti na to taky nema dobrej vliv:) Ale na portrety/koncerty..super..
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    ONDREJCERVINKA: když dáš automatickou korekci zkreslení, tak i ty tmavý růžky pomalu zmizej, nebo se stoho dá udělat krásná 40ka, decentním ořezem
    ONDREJCERVINKA
    ONDREJCERVINKA --- ---

REPLIKANT:

hehe, jasně, tak to sem byl já :) vypadá to fakt dobře, čekal sem tu vinětaci mnohem větší, díky moc!
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    REPLIKANT: no ne zebysme to s hugginem nemeli mezi prvnima :-)
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    ONDREJCERVINKA: to sem ti asi vykládal já, pamatuju se, že jsem to musel i předvést, protože dotyčný nevěřil :)

Třeba tady ten konzik je celej focenej D4 + 1.8/35DX, v FX modu
    Labute a Krysy_13
    Labute a Krysy_05
    YNZA
    YNZA --- ---
    kuju, pisu si
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    YNZA: shooting menu - image area.
    YNZA
    YNZA --- ---
    priznam se ze sem necet manual k D700 a ani to nehodlam delat. muzete mi nekdo napsat jak jednoduse prepnu snimani na FF dyz nasadim DX sklo? dekuji
    ONDREJCERVINKA
    ONDREJCERVINKA --- ---
    MUI: 35/1,8 je na crop fakt skvělá a ostrá

REPLIKANT: fakt se to dá na ff používat? Onehdá při předváděčce d800 u škody mi někdo tvrdil, že s tim taky fotí na ff, jakože fakt ff a ne v dx modu a že to až zas tak moc nevinětuje :)

nemáš nějaký ukázky fotek na nějakejch menších clonách? Docela bych se chtěl podivat, ideálně portréty :) díky!
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    MUI: MUI: tak to prosimtě neřeš, když nevíš, bez urážky, nech si poradit a nevymejšlej zcestný teorie
    MUI: o důvod víc, koupit teď 1.8/35G, a pak třeba 1.4/50G, obě ohniska mají něco do sebe (apropo, mám D700 FX a vesele si libuju s tou 35kou (ano je DX!))
    MUI: Co cheš porovnávat, momentálně dva nejlepší a nejlevnější obejektivy široko daleko, Canoňáci tiše záviděj, a zbytek trhu dělá že to nevidí aby nemuseli skřípat zubama, nějaký testy jsou zbytečný, ber to co se ti bude hodit více

A jsem asi pátej člověk co ti doporučuje oba dva(tři) objektivy, taková shoda tu často nebejvá, osobně bych první bral 35ku, po přepočtu je to záklaďák (52mm e.q.), tak se naučíš komponovat jako za starejch časů, nejlepší škola vyrazit jenom s 35 někam na vejlet. To si člověk pak váží širokáče!
    FOX
    FOX --- ---
    Neprodáváte někdo fisheye pro Nikon DX?
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    jestliže fakta neodpovídají teorii, je třeba je zavrhnout.
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    Me ten slon neda spat :)
    Takhle mi vychazi DOF cca stejna, teda pokud jsem to zadal spravne.
    DOTCOM
    DOTCOM --- ---
    MUI: jedno subjektivni porovnani muzes udelat u me na webu: http://photo.rdx.cz/index.php?show=search
    kdyz zadas focal length 35 tak ti to vyjede fotky z 35/1.8 a kdyz 50 tak z 50/1.8 (vetsinou, muze to by taky z 17-50/2.8)
    ADAM
    ADAM --- ---
    50ka na cropu je lepší jedině, pokud chceš fotit vyloženě jenom xicht (pasovka) - to jseš pak v optimální vzdálenosti.

jinak je na všechno nesrovnatelně lepší 35ka. pokud nebude většina tvé práce jen o těch xichtech, pak fakt ber tu 35ku!
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    MUI: jestli to chces fakt hlavne na portret a neni pod tim mysleno foto cele postavy + prostredi, tak bude lepsi 50mm, respektive uplne nejlepsi by byl 85mm/f1.8 G.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    MUI:
    na slovo "porovnání" mi to tu vyplivlo třeba toto:

Seven 50mm prime lenses for Nikon F-mount compared by Cary Jordan | Nikon Rumors
    http://nikonrumors.com/2011/11/03/seven-50mm-prime-lenses-for-nikon-f-mount-compared-by-cary-jordan.aspx/
    BASIK
    BASIK --- ---
    MUI: Jo. Delsi ohnisko, vetsi „zoom”.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    MUI:
    jo proti 35 musis stat od foceneho objektu dale... ale pokud ti jde jen o oblicej tak to takovy rozdil nebude...
    DOTCOM
    DOTCOM --- ---
    MUI: ja jsem si nikkor 50/1.8 poridil uz pred docela dlouhymi lety a porad mi verne slouzi. na portrety je IMHO dobrej, i kdyz kazdej ma asi trochu jinou predstavu o tom co je a neni portret.
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    MUI: kup si tu 35ku, bo padin se zbavuje každej (hint - jsou k hovnu).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam