• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HERKULESNIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku
    YNZA
    YNZA --- ---
    dioptricka korekce se dava mezi telo a tohle, ne do tohohle dovnitr
    KOC256
    KOC256 --- ---
    KOC256: Operace trvala tak 5 minut a z toho nejdele mi zabralo najit a zprovoznit sekundove lepidlo.;-)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    HUGGI:
    no ona to je nakonec jen ocnice DK-21 ktera stoji cca 100. slepim to a rovnou si objednam novou treba tu:

Očnice pro NIKON DK-21/DK-23 D700 D300 D200 D90 (2448278924) - Aukro - největší obchodní portál
    http://aukro.cz/show_item.php?item=2448278924&utm_source=heureka&utm_medium=nove
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    KOC256: sem ani netusil ze v tyhle casti jsou sroubky..kazdopadne tohle muzes normalne slepit..to se rozebira jen kdybys tam chtel dat dioptrickou korekci navic..pokud dobre chapu ktera cast to je..
    KOC256
    KOC256 --- ---
    HUGGI:
    jo tak byla to porad jeste ta cast co jde vytahnout takze nemusim to vubec otevirat...
    slepim to...

ULTRAMARINE
    ULTRAMARINE --- ---
    meli jste nekdo v ruce uz Tamron 24-70/2.8 VC nebo videlo ho nekde na sklade?
    YNZA
    YNZA --- ---
    normalni region lock
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    A servis si mne ruce jakbysmet :D
    QUICK
    QUICK --- ---
    YNZA: Ze zkusenosti nas mene sikovnych musim rict, ze bych doma uz nic neopravoval. Naposled jsem takhle menil tavnou pojistku v sb600 a trvalo mi to tak dva mesice, malem jsem se u toho zabil a jeste to smontoval blbe, tak ze mi nejde otacek hlava blesku do stran. Priste uz jebat :)
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    KOC256: tak pokud to mas a jde to sestavit tak bych to moc neresil..
    KOC256
    KOC256 --- ---
    HUGGI:
    ano zevnitr ale to co mi odpadlo se mi jevi jako pulka toho co se prodava na tom ebay. Takze jeste doma poradne prozkoumam zda se ta druha pulka neda nejak bezbolestneji sundat.

Jinak co se tyce lepeni tak bych nepotreboval ani novy dil. ten rozkrapany plast tam pujde prilepit i tak jak ho mam.
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    KOC256:
    KOC256: jestli to dobre chapu z tvyho popisu bylo to tam prisroubovany zevnitr = musel bys to cely rozebrat...osobne bych si to objendal z ebay a pouzil lepidlo..
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Hmmm... jeste to doma prozkoumam zda to teda pujde jednoduse vymenit jako celek a nebo to budu muset rozebrat cele... :(
    YNZA
    YNZA --- ---
    KOC256: kdysi sem si obdobne opravil SB800, pac servis za to chtel 1500a mesic by to trvalo. objednal sem z ebaye za 20 dolaru a za 14 dni bylo hotovo
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    KOC256: tak já si kdysi rozebral komplet D100 kvůli přečištění kontaktů, tak mi neber moc vážně, ale na první pohled to vypadá, že by to neměl bejt doma takovej problém. kup si na to šroubovák narex micro-line PH 0x60. i když to asi vlastně taky budeš muset rozebrat skoro celý, jak koukám na tu fotku.

jde jen o to, jak seš šikovnej, kolik máš času, a kolik tvůj čas stojí prachů.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    LUKAS87:
    gumu mám. ta jde sundávat. jen ten plast pod tím je hin.

Takže pokuď tě chápu tak si to mám koupit na ebayi a pak si to namontovat sám? jakože máš zkušenost že to jde bez větších zásahů a nebo co mi vlastně radíš?
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    KOC256: počítej 500 kč/hod práce + dobu, po kterou to bude na servis čekat... bejt tebou nad tim moc neuvažuju a ještě seženu i tu gumu.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    KOC256:
    tak podle servisního manuálu se s tím že by se to odšroubovávalo nepočítá a bude to nejspíše tato součástka jako celek...

Nikon D90 eyepiece viewfinder frame repair part OEM | eBay
    http://www.ebay.com/itm/Nikon-D90-eyepiece-viewfinder-frame-repair-part-OEM-/280566915359

není tu někdo kdo je schopen říct na kolik to vyjde jako pozáruční oprava v českém servise. Buď i se součastkou a nebo bez?
    KOC256
    KOC256 --- ---
    NIKON D-90

Nevím jak ale urval jsem si z hledáčku (kukátka) (sory za mé pseudonázvy) tu gumu ale hlavně ten plast na kterém ta guma je. nyní na foťáku na mě koukají jen dva šroubky ze strany závitu (hlavičky jdou odněkud zevnitř).

nevím jak to lépe popsat :(

Nemáte tuchu jestli jde ten kus plastu koupit, pod jakým názvem a zda jsem schopen bez "špinavého" otevření foťáku si to namontovat sám?

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam