• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HERKULESNIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku
    DOTCOM
    DOTCOM --- ---
    BRUN: mel 20/2.8 a ted mam 20/1.8. Nikkor je daleko skladnejsi a vypada ze i vic vydrzi. Kresbu mel dobrou uz na 2.8. Sigma ma obcas potize s ostrenim, ale ten kus co mam ja tak je ostrej a kdyz trochu priclonim tak z toho leze i dobrej kontrast. Jde o to, jestli potrebujes 1.8 nebo jestli ti staci 2.8
    BRUN
    BRUN --- ---
    Nikkor AF 20/2,8D nebo Sigma 20/1,8 EX DG? nechce se mi to googlit, mate nekdo zkusenost?
    MAJA
    MAJA --- ---
    KRMITK0: 200mm/5,6 na zvířata v ČR ? Možná v ZOO ...
    KRMITK0
    KRMITK0 --- ---
    okej tak jste mi uspesne rozmluvili obchod radsi to usetrim a jeste se kouknu nekde po levny tristovce :) a zatim neco propiju
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    KRMITK0:
    1) jak 55-200 (ta novejsi) tak 55-300 maj stabilizaci, takze jakykoli ohnisko udrzis i na 1/100..pokud mas pevnou ruku i na 1/30
    2) 55-300 z druhy ruky stoji tak kolem 3500
    KRMITK0
    KRMITK0 --- ---
    stativ mam jen se mi s ním nechce pořád běhat...jde mi spíš o ty prachy mít 55-200 za 3,8 a nebo 55-300 nejlevnejsi za 7k je to pro mě rozdíl, a slyšel jsem že i ta 300ka nad 200 není nic moc ale nevím no
    KOC256
    KOC256 --- ---
    KRMITK0:
    stativ neni tak draha vec ne? pokud to vyuzijes...
    KRMITK0
    KRMITK0 --- ---
    ten už se nedá udržet narozdíl od 200 v ruce na nejvyšší přiblížení podle toho jak jsem si ho zkoušel a cenově je taky trochu jinde
    YNZA
    YNZA --- ---
    neni lepsi rovnou jit do 55-300?
    KRMITK0
    KRMITK0 --- ---
    nevim prave doufam ze jo fotim zvířata a i nějaký akce tak myslim že snad jo
    KOC256
    KOC256 --- ---
    KRMITK0:
    a vyuzijes tu delku? kamos ho mel a rikal ze malokdy nasel duvod ho prehazovat...
    KRMITK0
    KRMITK0 --- ---
    ja vím že to neni nic zázračnýho ale za poloviční cenu než novej a k seťáku http://nikon.cz/cs_CZ/product/nikkor-lenses/auto-focus-lenses/dx/zoom/18-55mm-f-3-5-5-6g-af-s-vr-dx-zoom-nikkor kterej mám teď je to docela dobrá volba ne?
    DOTCOM
    DOTCOM --- ---
    KRMITK0: to je setak, od kteryho bych zadny zazraky necekal, ale uplne spatnej by byt taky nemel. Nejvetsi slabina je f5.6 na dlouhym konci, to je jasny.
    KRMITK0
    KRMITK0 --- ---
    Díky díky :) http://store.nikon.cz/JAA798DA/details jednalo by se o tenhle objektiv ale dneska sem ho objevil i tady v čechách sice použitej ale za velmi dobrou cenu...můžu se vás zeptat na názor na nej? Osobně jsem s ním den fotil a vyhovoval mi :)
    MANSIK
    MANSIK --- ---
    KRMITK0: Záruka u nás ne. Pozáruční servis kdekoliv po světě.
    KRMITK0
    KRMITK0 --- ---
    No s tím právě počítám přivezla by mi to kámoška co se vrací na konci srpna z USA takže by to bylo bez cel a tak doufam. Takže záruku nebo aspoň pozáruční servis by šel nějak uplatnit u Nikonu?
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    ...a nebo to chce mit znamost, ktera to priveze. Bez cla a jinych 3,14covin samozrejme.
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    .. jen pro doplneni.. DPH od ceny 22€ (a nepochopitelne i z postovneho). +poplatek poste za jeho vyrizeni (neco pod 200). Ale vse se da resit elektronicky a docela rychle. (chteji vypis z webshopu, banky a plnou moc pro vyrizeni cla) Clo pak od 150€ a netusim kolik je to zrovna u fototechniky (je ruzne podle druhu zbozi). Vse plati pro nakup mimo EU. SEm tam se daji najit prodejci na ebay.co.uk kteri maji mezisklady v UK, pak je to bez dalsich poplatku.
    YNZA
    YNZA --- ---
    KRMITK0: zaruka u prodejce, a pocitej se clem a dph
    KRMITK0
    KRMITK0 --- ---
    Prosím máte někdo zkušenost s nákupem objektivů nebo i jinýho příslušenství k nikonum ze zahraničí? Dá se tady nějak uplatnit záruka? Chtěl bych si koupit objektivy z ebay vyjde to o poznani levnejc. Díky za odpověď
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam