• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HERKULESNIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    PEJR: Široko daleko jediný parafokální skla, co jsem měl možnost vyzkoušet (což bylo z produkce od roku 2000 skoro všechno) tak krom pevných skel ;)) jsou tu jenom Nikkor 10-24 G DX a 4/24-120 G VR N, všechno ostatní se rozostřuje při přezoomování, peklo pro kameramana.
    ULTRAMARINE
    ULTRAMARINE --- ---
    PEJR: uz nepouzivam. Jednak jsem o neho prisel a presel jsem na fullframe. Ted zpetne si to nevybavim urcite, ale myslim, ze ne.

I Tokina 11-16/2.8 se da pouzit na FX, kdyz to neni uplne on [na D800 v modu s crop 1.2 asi nejlip]. Ale vzhledem k tomu, ze mam uchylku na sirokace, tak jsem FX sirokac vyresil tak, ze jsem poridil Samyang 14/2,8 MF a pohoda. Je to sice MF, ale pri f/5.6 a zaostreni lehce pod 2m je ostry prakticky vse.
    PEJR
    PEJR --- ---
    ULTRAMARINE: používáš 16-85? zajímalo by mě, jestli při zoomování drží zaostřenou rovinu
    TWARR
    TWARR --- ---
    jo nevydim a taky nepysu
    TWARR
    TWARR --- ---
    PEJR: z pohledu velikost/cena/vystup nevydim duvod, proc pouzit neco jineho nez 16-85 .. krom svetelnosti samozrejme, ale ... ;))
    ULTRAMARINE
    ULTRAMARINE --- ---
    VINET: pokud to chces na crop tak 16-35/4 VR nenabizi prakticky nic lepsiho ve srovnani s 16-85/3,5-5,6 VR
    PEJR
    PEJR --- ---
    TWARR: to já bych zase chtěl těch 24mm po přepočtu na cropu.. 25-6 je taky dobrejch, ale 24 je 24.. 16mm ohnisko na cropu mi dost chybí a štve, že neni stejně kvalitní prime jako ten 2.8/14-24
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    VINET: na APS-C vykresluje kraje zaberu pri f4 hur, nez 17-55 pri f2.8. Na krajinu bude ale fajn.
    TWARR
    TWARR --- ---
    17-35 je o polovinu drazsi mozna teoreticky. uz se nevyrabi a starsi uz jsou nekde kolem 15ti tisic. 16-35 nemam osobni zkusenost, ale jestli to nahodou chces na crop, tak to nema smysl.
    VINET
    VINET --- ---
    zdravim, rád bych koupil objektiv nikon 16-35/4 G ED VR, tak sem se chtěl zeptat na vaše osobní zkušenosti s timhle objektivem. třeba ve srovnání s nikonem 17-35/2,8, kterej je o polovinu dražší.
    díky
    YNZA
    YNZA --- ---
    tak to ses dost v ...
    proste me to nedoporucili pouzivat microsd ve fotaku, a diky tobe uz vim proc
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    MUI: kartu nech naformátovat foťákem a nenahrávej na ní jiná data, jenom a pouze stahuj a mazej fotky, ale jinak spíš doporučuju co tady psal YNZA
    YNZA
    YNZA --- ---
    mas tri moznosti- jina karta, jinej adapter, jinej zpusob prenosu (cili normalni sd)
    D_B_M
    D_B_M --- ---
    BRUN: urcite nikkor..
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    BRUN: já mám ten Nikkor 2.8/20 AF D, je to moje nejpoužívanější sklo, možná nastejno s 1.8/35 G DX na D700, výhody hlavně skladnost, moc pěkná kresba ve středu na 2.8, rohy sice trochu mazaný, ale když fotim na plnou díru, tak mi o rohy nejde vůbec, na 5.6 pohoda, flickr mam plnej fotek s EXIFem.
    BRUN
    BRUN --- ---
    DOTCOM: 2.8 mi staci, asi by me zajimalo srovnani ostrosti obou pri clone f5.6.
    DOTCOM
    DOTCOM --- ---
    BRUN: mel 20/2.8 a ted mam 20/1.8. Nikkor je daleko skladnejsi a vypada ze i vic vydrzi. Kresbu mel dobrou uz na 2.8. Sigma ma obcas potize s ostrenim, ale ten kus co mam ja tak je ostrej a kdyz trochu priclonim tak z toho leze i dobrej kontrast. Jde o to, jestli potrebujes 1.8 nebo jestli ti staci 2.8
    BRUN
    BRUN --- ---
    Nikkor AF 20/2,8D nebo Sigma 20/1,8 EX DG? nechce se mi to googlit, mate nekdo zkusenost?
    MAJA
    MAJA --- ---
    KRMITK0: 200mm/5,6 na zvířata v ČR ? Možná v ZOO ...
    KRMITK0
    KRMITK0 --- ---
    okej tak jste mi uspesne rozmluvili obchod radsi to usetrim a jeste se kouknu nekde po levny tristovce :) a zatim neco propiju
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    KRMITK0:
    1) jak 55-200 (ta novejsi) tak 55-300 maj stabilizaci, takze jakykoli ohnisko udrzis i na 1/100..pokud mas pevnou ruku i na 1/30
    2) 55-300 z druhy ruky stoji tak kolem 3500
    KRMITK0
    KRMITK0 --- ---
    stativ mam jen se mi s ním nechce pořád běhat...jde mi spíš o ty prachy mít 55-200 za 3,8 a nebo 55-300 nejlevnejsi za 7k je to pro mě rozdíl, a slyšel jsem že i ta 300ka nad 200 není nic moc ale nevím no
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam