• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HERKULESNIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku
    DAVIDOWITCH
    DAVIDOWITCH --- ---
    GEKONZPRAHY: Diky, zkusim jeste at mi to v cechach nekdo okoukne.
    YNZA: Dik, mas nejaky konkretni k doporuceni na tohle pouziti? (vzal sem ten o Focusu, o Expozici a Beyond Thirds)
    GEKONZPRAHY
    GEKONZPRAHY --- ---
    DAVIDOWITCH: Mistrovství práce s DSLR od IDIFU, potažmo Pihana.
    YNZA
    YNZA --- ---
    DAVIDOWITCH: za sebe doporucim http://craftandvision.com/ sou to spis sesity 30-50 stran po 4 dolarech, ale velice pekny, kupuju skoro vse
    DAVIDOWITCH
    DAVIDOWITCH --- ---
    Asi se ptam ve spatnym klubu, ale rychly pruzkum nyxu nenasel lepsi.
    Chtel bych doporucit nejakou slusnou knizku pro zacatecnika se zrcadlovkou (a jelikoz prvni vejlet s ni bude do narodnich parku v US, tak kdyby mela zamereni vic na to nez treba na svadby, byl bych uplne nadsenej). Uplny zaklady, jako co je clona, cas, ISO, hloubka ostrosti apod tusim.
    Takze pokud mate nekdo radu ci jen odkaz na patricnej klub, sem s tim. (Jo, a knizka muze bejt anglicky, dokonce to asi bude lepsi)
    DAVIDOWITCH
    DAVIDOWITCH --- ---
    IVUSHA: V Nikonu D5100 ostrici motorek neni. (nevi mco to znamena pro ten objektiv, ale treba to pomuze)
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    IVUSHA: pokud se jedna o verzi bez HSM oznaceni, tak ostrit na D5100 automaticky nebude.
    IVUSHA
    IVUSHA --- ---
    Prosím o radu.Bude Nikon D5100 a Sigma 70-300 F4-5.6 APO DG Macro kompatibilní?Byl mi položen dotaz ,zda bude sama ostřit ta sigma,zda má motorek,ale to by měl mít v sobě ten Nikon ne? Mně s D80 funguje v poho.
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    BIRK: jen dotaz- letal jsi s tim fotakem hodne? nemyslim ted kvuli rtg, tim snad neprosel, ne, ale nekde jsem cetl, ze zareni v letovych hladinach ma s mrtvymi pixely souvislost...
    BIRK
    BIRK --- ---
    tak jsem si hral se svetlem v nocnim busu z Dar es S do Arushy a ted koukam a na moji D7000 rok stary jsem napocital 5mrtvejch pixelu...cca kolem 1/20s...neboli jak na premapovani...hodila by mi nejaka dobra duse do posty info...dik
    FESTER
    FESTER --- ---
    MILAZAJICEK: kup si digital .. ver mi negativ 6x6 nafoceny me bez servitek rozbalili hadej kde v CR.. jsou tupi a nic je nezajima... rozbalil svitek a pak mi rekl vse v poradku pokracujte.. jestli by me rekl soudruhu tak asi dodneska sedim v base v CR
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    EGGH: Koukám ze az jednou pojedu do Izraele koupím si tam v bazaru dvojocku před odletem ji zase prodám. :)
    EGGH
    EGGH --- ---
    ULTRAMARINE: V Izraeli mě nejvíc vadí, že tu techniku potírají nějakou látkou, ze které pak zjišťují, zda nepřišla do styku s drogami nebo výbušninami. Pak to strkají do nějaké mikrovlnky. Hlavně já jsem puntičkář a vytáčí mě, když někdo hmatá na optiku a to oni hmataj a nejen to, foťáky doslova rozebírají. Jednou jsem tam hlasitěji protestoval a zavolali na mě security a jen se to zhoršilo, odvedli mě stranou, vypakovali celej bágl znovu ven, vyptávačka na dvě hodiny a já se modlil, abych stihl letadlo. Tam prostě člověk nemá šanci se nějak bránit - nejhorší, co můžeš udělat je to, že vytáhneš pressku - chyba všech chyb, jdeš na další rentgen, další a ještě horší výslechy atd. atd.
    YNZA
    YNZA --- ---
    ULTRAMARINE: hele videt "ty olympusy" chteli po me i v praze, a to chtel oddelat i uv filtry z objektivu sulinek :(:(:( sem tek
    ULTRAMARINE
    ULTRAMARINE --- ---
    MILAZAJICEK: vtipna ani ne.
    Byl jsem tam trikrat, a na odletu to stejny. Prisli jsme tam driv, abysme meli na vsechno dost casu a hned nas nahnali na security check a tim, ze jsme meli dost casu, tak se v tom akorat vrtali. Veskerou elektroniku, krom toho, ze se vyptavali na kde co, tak museli otestovat, jestli nabijecka na telefon opravdu nabiji, jestli objektivem se da opravdu koukat, a me u toho rostly vlasy hruzou jak neustale chtelo se dostat do fotaku, aby se na neco podivali.. co tam asi tak uvidi? max zaprasi cip.
    Protoze bylo pet rano, tak byli takovi rozespali, chaos v tom meli, tak chtel vsechno delat vickrat, ze si nepoamatovali..
    PRoste jim nestaci ze jim reknes, ze to je fotak, vyndas to, vypada to jako fotak, kouka se tim jako fotak, musis vyfotit fotku, ukazat jim, ze to fakt vyfotilo, vymenit objektiv, aby se presvedcili ze i to druhy je objektiv, vyfotit fotku, pak to otrou a vrazej do spektroskopu, mezitim zapomenou co uz kontrolovali a co ne, uz ti leti letadlo a oni porad nejsou hotovi..
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    ULTRAMARINE: Nějaká vtipná historka? Jako já v Istanbulu v trenkách řvoucí, že filmy jim prostě do rentgenu nedám ať přivede svého nadřízeného + celkem dlouhá a nervózní fronta za mnou :)
    ULTRAMARINE
    ULTRAMARINE --- ---
    MILAZAJICEK: v tom pripade nikdy nelitej do Izraele
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    Aerolinky jsou hrozný zlo, já teď přemýšlím jestli vůbec mám letět do Japonska, protože když si představím ten ojeb na letišti a nekonečné vysvětlování proč jim nedám filmy do rentgenu mě spolehlivě otráví na cestě tam i zpět. Takže se dopravuji raději po zemi, ale Japonsko je trošku problém :(
    ULTRAMARINE
    ULTRAMARINE --- ---
    DOTCOM, YNZA: Prave. Vetsina spolecnost se ridi Montrealskou nebo Varsavskou smlouvou, ktera toto upravuje. A tam krom omezeni odpovednosti na nejakych 30k, jsou take vyslovne vyjmuty nektere predmety: Bryle, fotaky, cennosti, sperky, penize, elektronika...

Aerolinky casto mivaji v podminkach ze na palubu si muzes vzit navic (krom prirusniho
    zavazadla) i urcite predmety - fotak, notes, knihu.. atd.
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    DOTCOM: YNZA: To je o konkrétních podmínkách pojišťovny, ty je třeba nastudovat, nebo si sjednat extra pojištění té elektroniky v zahraničí (rakousko,německo) to myslím jde. V ČR se to zrušilo protože ztráty každoročně překračovali počty prodaných kusů :)
    DOTCOM
    DOTCOM --- ---
    YNZA: neruci. Mnohe letecke spolecnosti maji vyslovne napsane v prepravnich podmnkach ze nesmis v odbvenem zavazadle prepravovat elektroniku, sperky apod.
    Sam jsem na to neprijemne narazil kdyz mi pred lety vykradli odbavenej batoh, kde sem mel fotak a pak objektivu. Nedostal jsem z nich ani korunu a to jsem mel i cestovni pojisteni.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam