• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HERKULESNIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    HUGGI: a AE-L můžu mít na namáčknutí spouště, takže taky ok
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    HUGGI: I kdyby, tak když použiju AF-ON na AF-L tlačítko, tak stejnou funkci můžu přiřadit dvěma FN tlačítkám, takže i tak úplně vklidu. Stejně jako D4 nemá vůbec AE/AF-L tlačítko, princip podobný...
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    HUGGI: Proč? Ostřim výhradně pomocí AF-ON (v AF-C režimu) a AE-L/AF-L jsem NIKDY nepoužil, proč bych měl bejt proboha v prdeli, važ slova Huggine ;)
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    REPLIKANT: sorry myslel jsem jako 1/8000..ne casto, ale uz jsem ji pouzil..

af-on si nikam neprepnes pokud potrebujes i ae lock..a pokud ostris pomoci af-on a ne pomoci spouste jses v prdeli;)
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    HUGGI: Však řikam, že když už krátkej čas, tak právě 1/4000s. Měl jsi stim nějaký problémy, já zatim ne, ale nefotil jsem stim žádnou akci. AF-ON si přepnu na AE-L (stejně jako u D7k), to je vklidu, a to FN tlačítko, to je zvyk IMO.
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    REPLIKANT: no zrovna na 1/4000 obcas pouzitelna je..osobne mi ale nejvic vadi AF, umisteni spodniho fn mimo prsty a ze tam neni af-on
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    EGGH: Jako nechcu tady bezhlavě agitovat, ale reálně, 1/8000 si ani nepamatuji kdy jsem použil, resp. kdy by nestačila 1/4000 (ano, fotim světelnejma pevnejma sklama i za bílého dne), stejně tak jako argument, kdy chodí "zákazníci" a pláčou že synchro čas 1/200 je málo, aneb žádnej opravdovej profík si ani nevzpoměl, těm vadila jenom malá velikost těla.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    EGGH: Pro me je souboj D800 vs D600 hlavne o shutter speed vs dual SD a trosku mensi velikost. Vybral jsem si dual SD a trosku mensi velikost :-) Nic neni dokonale. V nejhorsim zacnu resit ND filtry...
    EGGH
    EGGH --- ---
    LAUNCHER: A co maximum shutter speed 1/4000?
    TWARR
    TWARR --- ---
    LAUNCHER: zadna zrcadlovka neni na cesty, ani slt. dyt je to vsecko velky! chapu, ze je d600 mensi nez d700 a docela to kvituju, ale furt je to velky a nic me nepresvedci o opaku, tak jakypak usb nabijeni.
    ps. muj osobni problem, ale uz me ty zkratky a englicky vyrazy zacinaj srat .D (neber to osobne) a to nejsem ani zadnej patriot ci nacionalista! ;))
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    REPLIKANT: No kdyz to zvladlo presvedcit i stareho fanouska CSC, aby si to sel koupit, tak docela jo :-) Moc jsem rad za 2x SD. Ale vis co mi na D600 nejvic vadi (kdyz nepocitam velikost)? Budes se asi smat :-) Ze to nema USB charging. Kdyz se nad tim zamyslis jako nad "FF na cesty" produktem, bylo by to hodne prijemne. Potrebuji aby mi nejaka dobra duse poradila ultra malou nabijecku :-)
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    BIRK: hele..u takovyhleho fotaku by to melo bejt tak do 14dnu..ale kdovi...kazdopadne nikonackej sw by to mel umet
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    LAUNCHER: Tak to vyšlo nad očekávání dobře, D600 novej král cena / výkon - a to je u nás docela drahá IMO
    PEJR
    PEJR --- ---
    The First Real World Nikon D600 ISO Test | Fstoppers
    http://fstoppers.com/the-first-real-world-nikon-d600-iso-test
    BIRK
    BIRK --- ---
    tak ted jsem se fakt pobavil... mi nedoslo ze budu muset cekat na D600 RAW support pro photoshop :D jak dlouhou to tak muze trvat???

:D
    YNZA
    YNZA --- ---
    ten nafukovaci nebrat, vyhozeny penize, ke to jen igelit, rozptyl je minimalni
    BIRK
    BIRK --- ---
    HUGGI: musel jsem to rict :D
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    BIRK: vejtaho: )
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam