• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HERKULESNIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku
    PYRO
    PYRO --- ---
    YNZA: mam k veceru premerim, pokud se nenajde nekdo rychlejsi
    YNZA
    YNZA --- ---
    lide dobri, nema nekdo z vas blesk metz 44? potreboval bych rozmery, chi koupit kolegovi brasnicku na nej, a na netu sou jen rozmery blesku v zalomene stavu coz je mi nanic
    ULTRAMARINE
    ULTRAMARINE --- ---
    Kdyby se nekdo zbavoval SB700/900/910, tak se mi prosim ozvete do posty. Dik
    DAVIDOWITCH
    DAVIDOWITCH --- ---
    Diky, prosty prejmenovani mi nejak nedocvaklo :-)
    YNZA
    YNZA --- ---
    MORPHLER: me to vyresil firmware

"- V některých případech došlo k vytvoření nového adresáře navzdory skutečnosti, že aktuální adresář ještě neobsahoval 999 souborů a žádný ze souborů neměl číslo „9999“."
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    DAVIDOWITCH: co s tim viz: YNZA: a do budoucna si treba zmen v menu dsc na nejake jine pismenka...
    YNZA
    YNZA --- ---
    DAVIDOWITCH: podobnej bordel delal i jeden firmware u D7000 tusim...Sazel adresera novy. ja teda dyky stahnu fsechny fotky a formatnu to ve fotaku. CO s tim, no batch rename, umi ledasjaky sw, i ten zoner
    DAVIDOWITCH
    DAVIDOWITCH --- ---
    Mirne opozdene dekuju za tip na stativ, nakonec budu porizovat az v evrope.

Ale stala se mi zvlastni vec. Fotim na D5100, mam nastaveny File Number Sequence: On.
    Rano sem zformatoval SD kartu (fotky zalohuju na notas) a zacal fotit od _DSC4536 (do adresare 100D5100). Cca po 4 hodinach skoncil s adresarem 100D5100 u fotky _DSC4725, vyrobil adresar 101D5100 a zacal fotkou _DSC4619 (a pokracoval az do konce, do fotky _DSC4763).
    Mate nekdo tuseni proc neco takovyho mohl udelat a jak tomu priste zabranit?
    A nejakej tip co s tim, jelikoz mam ted duplicitni cisla fotek a musim je drzet v separatnich adresarich?
    MATTESH
    MATTESH --- ---
    BIRK: Díky moc za info, ještě musim došetřit nějaký prachy a pořádně to promyslet. Nepočítal jsem, že při upgradu těla si v některejch věcech pohoršim :(
    BIRK
    BIRK --- ---
    MATTESH: vcera jsem fotil v Kolibce s 28 1.8 ...v zadni mi¨stnosti...kde bylo jen par bodovek namirenych na zed takze totalni tma...no a co jsem koukal (jen ve fotaku) ostreni docela...pardon... bida....

ale nechci se unahlit precijenom jsem mel trojku v zile takze to s objektivnim testem moc nekoresponduje... cekal jsem ale trochu neco vic...

dam pak vedet ...
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    MATTESH: no ja si to menu projel jen rychle a nevidel jsem to tam...celkove to ovladani je proste nizsi rada..D300/700 ho ma bez debat lepsi..ale i ja uvazuju o prechodu, protoze bych nektery modernejsi veci toho fotaku vyuzil...ale fakt se bojim toho ostreni..to bude krok zpatky..
    MATTESH
    MATTESH --- ---
    HUGGI: Super, snad sem napíše nějaký info. Já jí dneska zkoušel chvilku v obchodě, kde mě překvapilo chybějící zmíněný AF-ON, nastaveni ISO vlevo dole a (pro mě) horší nastavení AF, kde se musí držet tlačítko a rolovat, narozdíl od přepínače u D300/D700 a tak. A kvůli tomuhle jsem úplně zapomněl zkusit ten OK čudl. Normálně bych to bral jako samozřejmost, ale prej to nemá ani D7000. Pročet sem kvůli tomu celej manuál, ale nenašel nic:(
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    MATTESH: ostreni uz testuje BIRK (a ma primy srovnani s D7000)..ten ok cudlik jsem mu tam hledal, ale nenasel..jeste se na to budu muset podivat poradne, protoze to by me na*ralo kdyby to neumela..
    MATTESH
    MATTESH --- ---
    Nezkoušel jste prosím už někdo na D600 AF za horšího světla (nejlíp s 28/1,8 a 50/1,4)? Rozhoduju se, jestli přejít z D300s, ale pořád mě pár věcí trochu odrazuje. A ještě drobnost, jde při prohlížení fotek nastavit na OK čudlík zoom na použitej zaostřovací bod? Používam to pořád pro rychlou kontrolu zaostření, ale v manuálu D600 jsem o tom nenašel ani zmínku...
    YNZA
    YNZA --- ---
    Na eBay se konecne zacaly objevovat neofiko baterky EL15 (D800/D7000/D600). uz ji nekdo zkousel? Ma cenu cekat na phottix?
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    REPLIKANT: kdyz kouknu na kurz dolaru tak to vychazi u nas s dph skoro stejne, jen asi kazdej doufal, ze to bude bliz tem $1500 nez 2100
    TWARR
    TWARR --- ---
    REPLIKANT: nech toho! trolle!
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    HUGGI: Myslim si, že se pleteš...

HUGGI
    HUGGI --- ---
    REPLIKANT: jiny tlacitka nez af-on a ae/af-l nejsou prirozene dostupny..pokud chces mit kazdou z tech tri fci zvlast tak ti jedno chybi;)
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    HUGGI: a AE-L můžu mít na namáčknutí spouště, takže taky ok
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam