• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HERKULESNIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku
    BIRK
    BIRK --- ---
    IOT_JH: zkousel jsem to na jednom koncerte kde bylo docela protisvetlo a clekove mizerny svetlo a do vteriny se to chytlo vzdy i kdyz jsem uplne zmenil kompozici
    IOT_JH
    IOT_JH --- ---
    Uz jste nekdo na D600 nataceli nejaky videa? Je pouzitelny to automaticky ostreni? Jak moc to zere baterku? Jak se to chova v zarovkovym svetle?
    CROSS
    CROSS --- ---
    Do čekání na podporu nového rawu trocha komerce:
    [ OFFERINGNABÍZÍM: WiFi adaptér WU-1a pro Nikon D-3200 / Praha / 1100 CZK ]

Koupil jsem omylem místo WU-1b a nechce se mi to posílat zpátky. Pokud někdo máte nebo plánujete D3200...
    KRYGLIK
    KRYGLIK --- ---
    BIRK: CNX2 bych se nebal, obrazova kvalita je nejlepsi co pro nikon muze existovat... rozhrani je druha vec :)
    BIRK
    BIRK --- ---
    REPLIKANT: samozrejme ze to jde... i pres NX2 clovek neco udela ale kdo by se s tim takhle sral... asi ten kterymu nezbyva nic jinyho nebo proste nema cas... ja cas mam... ale stve me ze si nemuzu hrat s tema par fotkama ktery chci dotahnout poradne... a proto se mi valej na disku a cekaj az bude raw support...
    YNZA
    YNZA --- ---
    priznejte si ze je fail ze neni offic podpora novyho ravu a smazme to
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    BIRK: úplně v pohodě jde fotky "vyvolávat" přímo ve foťáku, pokud nebudeš přímo tisknout v nativnim rozlišení, tak na webovky úplně vpohodě, potaháš světla, barevnost atd.. akorát se piplat s každou fotkou zvlášť no,,, to si pak člověk dá víc záležet při samotnym focení :)
    BIRK
    BIRK --- ---
    ano pokud fotka je dobre exponovana a vlastne nepotrebuje moc uprav tak JPEG je ok, ale v mym pripade mam radeji RAW...a hlavne uz chci ten SUPPORT himlhergot :D
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    BIRK: to samozrejme ano..ale zalezi jak casto potreujes tahat..pokud to spravne exponujes rovnou tak to delat nemusis..
    BIRK
    BIRK --- ---
    HUGGI: tak sam vis kolik svetla vytahnes z JPEGu a RAWu...
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    EMBRYO: tak to potom jo..
    BIRK: sorry, ale to je blbost..
    BIRK
    BIRK --- ---
    HUGGI: jako da se to no... ale JPEG je proste hnus
    EMBRYO
    EMBRYO --- ---
    HUGGI: ja pracuju hodne postprodukcne a castokrat z fotek potrebuju zdimat dost veci, pripadne je upravuju na jiny pouziti nez byly planovany ... takze pro me jsou rawy dost zasadni
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    EMBRYO: no po pravde na bezny pouziti nevidim vubec duvod pro raw..pokud nemas problem se spravnym exponovanim tak bych fotil jen do jpegu..ta kvalita je uz naprosto luxusni...D700 jeste trochu hapruje treba ve WB..ale ty novy senzory uz jsou perfektni..
    EMBRYO
    EMBRYO --- ---
    HUGGI: ale fuj ;]

HUGGI: zrovna to instaluju tak uvidime, kazdopadne je to trosku vosina v zadku do zajeteho workflow
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    EMBRYO: Ale teda ViewNX2 by to prej uz mel umet..
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    EMBRYO: foceni do jpeg :D
    EMBRYO
    EMBRYO --- ---
    d600 bozi vec, kazdopadne ten neexistujici camera raw update me ted v tuhle chvili slusne dozral ..
    muzu se zeoptat jake pouzivate docasne reseni na prevod rawu?
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    YNZA: bohuzel. ale chyba byla v tom cisteni ktere jsem k oprave pridruzil. oprava sama by asi prosla bez vyrazeni :)
    YNZA
    YNZA --- ---
    takze si to vlastne opravil k vyrazeni :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam