• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HERKULESNIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku
    ULTRAMARINE
    ULTRAMARINE --- ---
    HAL_: tak s touhle kombinaci jsem fotil dost dlouho a na krajinky super. A D90 jsem myslel z bazaru, ale i s D90 z bazaru se do 15k s 16-85 VR nevejde.
    HAL_
    HAL_ --- ---
    ULTRAMARINE: Do cenového limitu se s tělem už nevejde (možná z bazaru), ale řekl bych že jako "univerzál + na krajinky" je nejvhodnější Nikon 16-85. Úplný širokáč to není, ale stačí na cokoli a jeho širší konec oproti běžným seťákům je prý dost poznat.
    ULTRAMARINE
    ULTRAMARINE --- ---
    HAL_: no tak mohl by pouzit treba Tokinu 12-24, ale mit toto jako jedinej objektiv je takovye rekneme, uzce zamereny. A do 15k zase na vic skel nema penauze
    HAL_
    HAL_ --- ---
    ULTRAMARINE: Na krajinky pevnou světelnou padesátku na cropu fakt ne ;)
    Ale D90 klidně, pokud by nevadila na nošení jeho váha, na krajinky moc vysoké iso honit nemusí, aby bylo potřeba něco s novějším senzorem.
    ULTRAMARINE
    ULTRAMARINE --- ---
    Asi bych ti doporucil D90. K tomu podle toho jak moc se tomu chces venovat - pokud chces premyslet nad tim co fotis a jak fotis a zlepsovat se, tak pevnou 35/1,8. Jestli chces vicemene cvakat, tak nejakej zakladni zoom - 18-55, 18-70, neco takovyho. V tyhle cene to nebude idealni, ale pekny fotky s tim udelas.
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    Dobrý den, poraďte mi zdejší odborníci optimální foťák na focení především krajinek, prostě foťák na nošení s sebou na výlety. Cena cca kolem 15.000. Díky
    YNZA
    YNZA --- ---
    nk tak za 30k+ na to seru hned vedle tesaka, cekam spis 25
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    PEJR: tak to je docela fail. Nicmene pres zivy nahled asi reportaz fotit nebudes, tak no stress, ne?

REPLIKANT: kapeme, ale u dnesnich DSLR neni iso3200 zadna pohroma (az teda na ten hnusnej modrej sum ve stinech, pokud se foti pod umelym osvetlenim). Za tech usetrenych 15K+ muze byt klidne dalsi sklo, treba 85/1.8G a jeste zbyde na vylet. Kdyby nebyla zadna alternativa, tak jasam nadsenim, ale krom zminenho Nikkroa 70-300 VR tu je opticky nemene kvalitni Tamron s VC za jeste min penez. Daleko vetsi "smysl" by mel 70-200/2.8 bez VR. Na ctyrkove sklo za 30K+ se*e bilej tesak :D
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    vpohodě D4 stojí 140k, tak žádnej stres :D
    YNZA
    YNZA --- ---
    za 160 uz je pekna kamera ovsem
    PEJR
    PEJR --- ---
    REPLIKANT: na kokos no... tak já pošetřim těch 160k :)))
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    PEJR: Dokonce! Teď na to taky koukam, on vlastně při tom zoomu neumí upravit páčkou clonu, tak se jakoby prodlužuje tunel a tmavne to... Tohle už by měl umět D4 :D (řeč je o videu, že ano?)
    PEJR
    PEJR --- ---
    PLAYER: a přesně v tomhle módu se ti mění ta clona při zoomování, ať tam nastavíš co nastavíš...
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    Ad PEJR a PLAYER - Obecně platí, když mam ZOOM s proměnlivou světelností a ODCLONIM na nejširšim ohnisku, a pak začnu přitahovat, tak světelnost klesá, resp. roste clonové číslo, přesně jak řikal PEJR, řešit to můžeš jako PLAYER, že zacloníš na hodnotu odcloněnýho nejdelšího ohniska (u 3,5-5,6/18-105mm VR na F5,6) a clona ti logicky zůstane na stejné hodnotě, ale TO JE ABSOLUTNĚ MIMO (jako někdo kdo má pomalý auto doporučit, ať jezdí z kopce...), řeč je o tom, že i ten jeden krok světelnosti (v případě ZOOMu s pevnou světelností) znamená třeba místo 3200 ISO krásnejch 1600 ISO, kapeme?
    YNZA
    YNZA --- ---
    ja video netocim, tak soupu nohama
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    Kecam a nikdo me neopravi, to se na nyxu malokdy vidi :)) D7000 v tom manualnim rezimu u videa realnou expozici ukazuje, ted jsme si to uvedomil. Kdyz jsem ji jednou zapnul na zkousku, tak hejbani s casem a iso menilo obraz na displayi.
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    PEJR: realnou expozici jsem videl poprve a zatim naposledy u Lumixe FZ30.
    LUKAS87: vsak jo.
    YNZA: ja vyhrabu klidne i fotky z D7k. Pokud jde o rozliseni, tak v tom rozsahu 70-200 tech 16Mpix vykresli bez problemu.
    YNZA
    YNZA --- ---
    PLAYER: nj, ten tvuj na D700! foti fakt uplne jinak
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    PLAYER: se změní jenom světelnost, relativní zaclonění zůstává stejný (packa clony ve stejnym ůhlu).
    ULTRAMARINE
    ULTRAMARINE --- ---
    Kdyz jsme u te 70-300. Nevite, kde mi ji daji dohromady?

Bohuzel se mi dostala tekutina za predni clen [neni to voda], takze je to zevnitr takovy uplpany. Kamos se do toho pustil [blbec jsem mu veril], rozebral to, ale ne uplne, k prednimu clenu se nedostal, ale hlavne to neni schopnej slozit.
    V autorizovanym Nikon servisu se mi vysmejou, ze tam nekdo delal neautorizovanej zasah...
    Nevite, kde by mi pomohli?
    PEJR
    PEJR --- ---
    PLAYER: aha, a vidíš v LV reálnou expozici? mám totiž za to, že LV má nějakou vlasní AE, ať nastavim manuálně jakýkoli hodnoty, tak se s LV nic neděje.. když chci mít u videa pod kontrolou clonu, tak si musim zapnout "manual movie settings" a potom je zas problém s tou změnou clony při zoomu, a taky v tom, že když máš zaplý LV, tak nezmeníš clonu, musíš zrušit LV změnit clonu a zase zapnout aby to točilo video se správnou clonou...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam