• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HERKULESNIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    PEJR: jakoze se ti zmeni clona (nezamenovat se svetelnosti) u videa, respektive pri LV? Vzdyt tohle zadnej Nikon neumi diky mechanicky rizene clone. Nemuze to byt jen nejaky SW "bug"?
    PEJR
    PEJR --- ---
    koukám, že mám starej FW..
    PEJR
    PEJR --- ---
    PLAYER: mám D7000, 18-105vr, všechno na manuál, nastavim si clonu při ohnisku 18mm na 8,pustim nahrávání, zoomnu a na 105mm tam mám najednou clonu 10.. chápeme se?
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    YNZA: ze ti ostri jedno sklo dobre neznamena, ze ti nemuze jine ostrit spatne. Obzvlast na D7k. Kup si pochopitelne co chces, ja jen obhajuju 70-300VR, ktery rozhodne nepatri mezi spatne ostrici blato, jinak bych se ho uz sam zbavil.

PLAYER
    PLAYER --- ---
    PEJR: heh? Mam prioritu clony (nebo manual), dam f5,3 = jako by tam bylo sklo s f5,3. Nechapu te. "Problem" muze nastat pouze v priorite casu.
    PEJR
    PEJR --- ---
    PLAYER: no, to muzes, ale fotak si to automaticky pricloni na ty -1ev takze to musis porat dorovnavat casem, nahovno...
    YNZA
    YNZA --- ---
    kurna 70-200 vr1 mi na tem maka jako z praku, mi nerikej ze to je jen telem. a kolega ho mel na 5100 a vratil to a koupil tamron. vic to huntuje, ale zaostri setsakra lip.
    proste ja se na to /4 tesim, kydejte si co chcete -)
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    YNZA: vadna D7k neni ale nic neobvykleho.
    YNZA
    YNZA --- ---
    ok, mam vadnej d7k, smirim se s tim. proste 70-200 je na nic, ten plastak co je u f8 vostrej to prevalcoval :/ nehulte to
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    YNZA: 70-300 VR urcite maslo v rozsahu 70-200 neni, ani na D7k, pokud ta poznamka na to narazela.
    YNZA
    YNZA --- ---
    já? nikdy! to asi moje D7k
    TWARR
    TWARR --- ---
    maslo? tyvole ynzo prestan uz fetovat prosim te ten toluen
    YNZA
    YNZA --- ---
    tak snad to nebude na konci takovy maslo, v to doufame
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    PEJR: kdyz na to prijde, tak budem-li se bavit o 70-300, tak jej muzes preci priclonit trvale na f5,3. V dnesni dobre hi-iso fotaku nevidim rozdil u takoveho to objektivu mezi f4 a f5,3 jako nejak zasadni.
    PEJR
    PEJR --- ---
    PLAYER: myslim, že už jen tak konstantní světelnost za to stojí... pokud tam nebude focus shift při zoomování, tak by to bylo další plus pro video, protože mě v celku sere, že na D7000 si u objektivu 3,5-5,6 na ohnisku 18 zacloníš na 8, pak zoomneš na dlouhej konec a najednou máš zacloněno na 11.. to je k posrání
    TWARR
    TWARR --- ---
    asi slepost
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    LUKAS87:
    Nikon AF-S 70-300/4,5-5,6 G VR | MEGAFOTO.CZ
    http://www.megafoto.cz/nikon-af-s-70-300-4-5-5-6-g-vr.html
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    PLAYER: čistě teoretická otázka: 4,5-5,3/70-200 má jakejch 100 mm navíc oproti 4/70-200?
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    Nabizi se otazka, proc dat prednost 70-200/4 VR za cca 30+ tisic Kc, pred 70-200/4,5-5,3 VR za polovinu s bonusem v podobe 100mm navic...
    YNZA
    YNZA --- ---
    TWARR: hele na todle celkem lidi cekaj, vcetne me, 80-200 je fakt tezka potvora (stara, nova to je fuk)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam