• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HERKULESNIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    offnyx kamos prodava D90+18-105 rok starou..komplet baleni, ceska zaruka, poukaz na cisteni cipu..atd.. 13500Kc
    Nikon D90 + Nikon 18-105mm f/3,5-5,6 AF-S DX G ED VR - Bazar - PALADIX foto-on-line
    http://paladix.cz/bazar/index.php?adid=220395
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    najednou... :)
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    Sukani a zoomy jsou pro decka, ja to rikam furt :)
    MAJA
    MAJA --- ---
    FURYAN: namiř to víc proti světlu ... uvidíš :-) Na D800 začíná drhnout i 24-70/2.8 pro pixelpeepery ...
    FURYAN
    FURYAN --- ---
    MAJA: NJn, mam jeho pradedecka, 35-70/2,8, honisklo :) A rekl bych, ze vidi stejne dobre... :)
    ULTRAMARINE
    ULTRAMARINE --- ---
    MAJA: netusim, vzhledem k tomu, ze k nemu neexistuje zadna srovnatelna alternativa. Asi proto, ze potrebujou prachy a tohle sklo vzdycky prodas...
    MAJA
    MAJA --- ---
    REPLIKANT: nojo, ale pak zjistí, že když budou potřebovat základní zoom, tak zas skončí nazpátek u Nikkor 24-70/2.8 :-)

FURYAN: jj, takhle jsem pořídil svoji D700 - človíček si to pořídil na focení děcka spolu s 24-70, kterou mi cpal taky, a zjistil, že to super fotky samo neudělá, že je to těžký jak prase a že fotí většinu iphonem :-)
    FURYAN
    FURYAN --- ---
    MAJA: Zjistili, ze jim sklo za 50 tisic fotku nijak nezlepsi :)))
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    MAJA: Potřebujou prachy na D800/D600 ? ;)
    MAJA
    MAJA --- ---
    Netušíte proč se teďka nějak moc lidé zbavuje Nikkora 24-70/2.8 ?
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    MENTOL_: jj to je trochu skoda ze to nemaskuje..jen to tam hodi obdelnik carou..je sice pri ostreni podsvicenej cervene, ale na koncertech ve tme to idealni nebude..
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    to mi staci prepnout na AEL nebo jak se to jmenuje, ktery normalne nepouzivam, jen je o kousek jinak pozicovany proti afon z D700, ale to je ok, funguje to. Vyzkousej pripadne prosim jak se foti na ten 1.2x crop, pry to nemaskuje hledacek, jen naskoci obdelnik, tak jak moc to staci nebo mate ;)
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    MENTOL_: no hele..to zvetseni je snad nejvic navykova funkce..ale po 14dnech na D600 jsem si uz zvyknul na klikani na plus a vcera s d800 mi zae trvalo prejit na to OK..takze je to o zvyku..ale pro reportaze, kde to potrebujes rychle skontrolovat to je super fce...

jj a D600 nema AF-on..to jsi myslim mel nastaveny jako hlavni ostreni ne misto spouste ne?
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    HUGGI: no zvetseni fotky je prave pruser no, to taky prispelo k tomu zvazovat zas D800. A taky NPS, D600 neni no.
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    MENTOL_: mno hele D600 jsem mel ted 2-3tejdny..a sla dal halvne z duvodu ovladani...vystup super, na AF se taky da zvyknout (stejne uz ostrim jen stred)..ale chybi tam nektery drobnosti v nastaveni, ktery ma i D700 treba (viz zvetseni fotky na ok apod) ..naprosta bomba je vaha a velikost..to je fakt super..a v podstate kdybych nemel moznost dobre koupit D800 tak bez vahani zustanu u D600..
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    HUGGI: mam to ted ve vyhledu tak 50:50 jestli D600/D800, stve me 36mpix raw bez resamplu, ale uklidnuju se tim, ze v 1.2x cropu je to jen 25mp jako D600 na vyssi objemy foceni. I to snad pry foti 5fps misto 4, viewfinder na 80% se snad da jeste vydejchat podle potreby, ohniska se zas tolik nezmeni, na reportaz mozna ideal.
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    Prvni poznatky z poradnyho foceni D800:
    1) Ergonie super - byl jsem dlouho zvyklej na D700, vyzkousel jsem D600..na D800 jsem si zvyl hned (jen me sere predelany nastavovani AF:.to stary mi prislo rychlejsi)
    2) ten vystup je DOKONALEJ! A podle par backstage fotek na ISO6400 bych rekl ze i lepsi jak D700
    3) Chce to sakra dobrej pocitac, hromadu disku a jeste vetsi hromadu karet..
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    ULTRAMARINE
    ULTRAMARINE --- ---
    STEFJACK: s D90 pomerne dost zkusenosti, co by si chtel slyset. S 60d skoro zadny, co ti na to mam rict?
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    STEFJACK: v zaruce hadam neni? Aby se oprava vubec vyplatila... Jestli nespadl, tak to bude nejaka malickost. Nech objektiv vyjet a vyndej baterku, aby zase nezajel. Pak s nim zkus s citem viklat. To je asi vse, co muzes bez rozebrani zkusit.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam