• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HERKULESNIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku
    FURYAN
    FURYAN --- ---
    HUGGI: Tak potom treba: "Dobrý den, ano, do DX módu jde přepnout i s FX objektivem. U D800 bude mít ten DX formát rozlišení skvělých 15 Mpx, takže defacto plné rozlišení běžného DX snímače..."

Neni to asi uplne nejvic bomba uber reseni, ale objem dat mas polovicni...
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    FURYAN: no a to je vec, kterou delat necchi..nevidim v tom zadnej smysl..chci pracovat do budoucna jen na notebooku....sRaw by mi to bez problemu umoznil...jen blba firmwarova ficurka..
    FURYAN
    FURYAN --- ---
    HUGGI: Mno nejspis nezbude, nez po ugrade na D800 upgradovat cely retezec HW. Velky SSD disky v RAIDu, 8 jadrove i7, 32GB RAM, co ja vim, co jeste... Ale tim smerem bych se asi vydal...
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    FURYAN: ok a co kdyz nechci 36Mpx, ale chci fotak s vlastnostma D800..tak diky tomu ze nikon nen schopnej udelat sRAW mam na vyber bud akceptovat ty data nebo nemit D800..
    FURYAN
    FURYAN --- ---
    MENTOL_: Ale toho se muj povyk vubec netyka. Pouze jsem podotknul, ze mi neprijde uplne normalni, chtit stale vetsi rozliseni / pocet expozic, a paralelne s tim si stezovat na stale rostouci objem dat. Nic vic. Ano, sam mam taky tuny dat, ktere musim zpracovat, ale neresim to, protoze "tak jsem to chtel".
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    FURYAN: o slunicka vubec nejde - ano, je nestastny mit pokazdy 15 zaberu tehoz a z toho vybirat. Ale to, ze nekdo treba pravidelne a zcela opravnene dle potreby foti 500 i vic fotek za akci neznamena totez, a v tom spociva ignorace okolnosti tveho vykriku - stejne jako to dela Ken a jini "hlasiti s moralni prevahou a jasnym vyhledem".
    FURYAN
    FURYAN --- ---
    MENTOL_:Jestli jsi muj prispevek pochopil takhle, tak mne to mrzi, ale ja uz vazne nevim, jak "zariveji a slunickoveji" psat, aby nahodnou nekdo citlivy nedostal psychyckou ujmu. :-/
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    REPLIKANT: to že to nikdy nedělal neznamená že to neudělá, jen k tomu potřebuje dotlačit , jak se zda tak ten tlak je malý
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    FURYAN: trochu rockwellismus, ne ? "vsichni foti stejne, rozdilne ucely nejsou podstatny, protoze jaaaa to tak nepotrebuju a tudiz nedelam a je to to jedine spravne.."
    FURYAN
    FURYAN --- ---
    Kdo vyfoti za jeden vecer 500 fotek z jedne akce, mel by zacit fotit na film, a brat si jeden 36 snimkovej svitek. To, ze si nekdo "dela" vyber z 10, 15 fotek jednoho zaberu vyplyva, ze je spis neco spatne...
    EMBRYO
    EMBRYO --- ---
    jinak teda giganticky soubory ? od ty doby co jsem zacal delat s HD videem v nekomprimovanym formatu mi zadnej soubor neprijde moc velkej ;] vsechno je jen otazka uhlu pohledu
    EMBRYO
    EMBRYO --- ---
    REPLIKANT: tak velkej NEF pote co ho clovek zpracuje a preulozi do neceho snesitelnejsiho prestava bejt problem ;]
    ale znam to, kdyz clovek ma takhle zpracovat 500fotek, coz zakonite trva a moc se mu do toho nechce. tak je nutny mit na disku velky rezervy
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    PEPAZZ: Nikon nikdy nepřidával zásadní funkce v update firmwaru, jenom opravoval chyby, proto se neočekává i tak zásadní změna, která by mohla smazat spoustu zbytečnýho zla ohledně velkej souborů v RAW.

HUGGI: To je pravda, jsem široko daleko jedinej kdo fotí do NEF. Ale na firemních akcích taky fotim do JPEG, úplně v pohodě použitelný. Což ale vůbec neřeší problém s gigantyckejma souborama...
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    vlastne kdyz jsem koukal na srovnani tak jediny co me muze vadit je max 1/4000 a mensi pokryti AF...
    AMIKOSA
    AMIKOSA --- ---
    ULTRAMARINE: :D mas recht.
    ULTRAMARINE
    ULTRAMARINE --- ---
    Brno cely vymrelo
    AMIKOSA
    AMIKOSA --- ---
    Mam takovy pocit ze v Brne nikonisti uplne vymreli.
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    SYKES: neni to "prusvih" to vubec ne..ja nemit dobrou nabidku na D800 tak zustanu u D600..ale chybej tam takovy ty drobnosti co dokazou usnadnit ovladani pri reportazi (pro atelier/krajinu je to sumafuk)..a i na D800 me treba sere novej zpusob nastavovani AF kdy mam jen jedno tlacitko a nastavuju rollerama takze musim koukat na displej a nejde to delat poslepu..

a D600 je uzasne mala, lehka..perfektni hledacek..ostreni jen kolem stredu me osobne nejak nevadilo, uz jsem si zvykl ostrit jen stredem a presny to je takze bez problemu..

a narozdil od D700/800 ma treba U1/U2 na coz jsem si behem 14dnu dokazal hodne zvyknout a ted mi to zase chybi..
    AMIKOSA
    AMIKOSA --- ---
    SYKES: mam D800 uz asi pul roku a mel jsem ted moznost na tyden fotit s D600 a rozhodne bych s koupi D600 nevahal ani v porovnani s 800kou.
    SYKES
    SYKES --- ---
    SKALARIAK: PLAYER: D600 má také omezený bracketing max. na 3 snímky. Také může být pro někoho dost problém (nejen pro HDR enthusiasts).
    HUGGI: fakt je to takový průšvih, taková změna? Přeci jen, ze své D300 bych rád šel směrem na D600 právě... :/
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    a jsme u toho, nenabízej to , proto ze si zakaznik malo stežuje :))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam