• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HERKULESNIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    HUGGI: ..myslíš Sony? ;)
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    REPLIKANT: a ted jeste aby umeli udelat cip bez prachu;)
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---

Celkový počet vyrobených objektivů NIKKOR pro fotoaparáty Nikon s výměnnými objektivy dosáhl 75 milionů kusů

Amsterdam, Nizozemsko, 26. listopadu 2012
    Společnost Nikon ohlásila, že začátkem listopadu 2012 dosáhl počet vyrobených objektivů NIKKOR pro fotoaparáty s výměnnými objektivy 75 milionů kusů. To je o pět milionů více oproti výrobě v květnu 2012.

Značka NIKKOR
    Značka NIKKOR společnosti Nikon se stala synonymem objektivů pro digitální zrcadlovky s vysokou kvalitou a výkonem. Název NIKKOR vznikl přidáním písmene R ke slovu Nikko, polatinštěné zkratce pro Nippon Kogaku K.K.
    V době vzniku názvu šlo o běžný postup při pojmenovávání fotografických objektivů. V roce 1933 byl uveden na trh velkoformátový objektiv pro letecké fotografie pod názvem Aero-NIKKOR.

Značka NIKKOR byla vždy o krok dál před svojí dobou. Objektiv typu rybí oko OP Fisheye-NIKKOR 10 mm f/5,6 pro jednooké zrcadlovky, jenž pochází z roku 1968, byl prvním objektivem na světě s asférickými členy.
    Objektivy NIKKOR pro nejnovější jednooké zrcadlovky navíc používají množství vlastních nejnovějších technologií společnosti Nikon, včetně antireflexní vrstvy Nano Crystal Coat, která téměř eliminuje odlesky vnitřních členů objektivu ve velkém rozsahu vlnových délek.

Aktuální nabídka více než 80 objektivů NIKKOR pro digitální zrcadlovky značky Nikon a systémové fotoaparáty Nikon 1 zahrnuje objektivy typu rybí oko, superširokoúhlé objektivy i superteleobjektivy, makroobjektivy a objektivy typu PC-E.

Výňatek z officiální tiskové zprávy Nikon Europe B.V. a NIKON spol. s r.o.
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    PEJR
    PEJR --- ---
    TWARR: když jsem scrolloval ty koleje, tak se mi z toho zamotala hlava :)))
    YNZA
    YNZA --- ---
    no do prdelky
    TWARR
    TWARR --- ---
    dela to kulaty fotky ;)

Nikkor AF-S 24-85mm f/3.5-4.5G ED VR (FX) - Review / Test Report
    http://www.photozone.de/nikon_ff/768-nikkorafs2485vrff
    YNZA
    YNZA --- ---
    no nez se rozcilovat s nejlevnejsi zrcadlovkou to radsi ber toho nexe
    LUKK
    LUKK --- ---
    YNZA: diky....mam nad cim hloubat....a co myslis o tomhle?
    http://www.megapixel.cz/nikon-d3100#utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=produkty jen o litr navic......omlouvam se za "otravne laikoviny":D
    YNZA
    YNZA --- ---
    LUKK: Nikon V1 ? nebo vod Sony NEX?
    LUKK
    LUKK --- ---
    prosim o radu:koupim neco lepsiho v cenove relaci do 10k?nejsem zadny profik. http://www.okay.cz/nikon-coolpix-p510-red/
    YNZA
    YNZA --- ---
    nebejt pred vanocema tak bych vahal, ted ale ne :/
    AMIKOSA
    AMIKOSA --- ---
    Ma nekdo zajem o blesk sb600 nikonu. Nepouzivam ho a rad bych ho za 4000 kc poslal do sveta.
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    No jo, bud je to zadarmo a počkáš si, nebo je to zgruntu expresně za příplatek, nebo si nakoupíš čistí sadu a posereš si to sám - zadarmo! :D
    YNZA
    YNZA --- ---
    LUBOB: toz, Afoto Brno, pohoda, tak na dve piva, paradne cisty a nejen senzor, vzal to typek zgruntu. taky na kupon, jen sem priplacel ten expres tusim 200,-
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    LUBOB: kdybys tu "adresu" přiřazoval již odzačátku zrcadlově, tak bys nic otáčet nemusel... o to se mi jedná :)
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    ja si senzor cistim sam.
    poprve mi ho v australii za $60 skrabli, podruhe jsem byl v kodanske, kde jsem stravil pres pul dne. sice to bylo zadarmo (kupon), ale nez to udelali, tak jsem snedl obed, vypil 5 piv, 2 kafe & jeste jsem zmoknul.:-)

o laskavosti & vstricnosti personalu radsi ani psat nebudu.

LUBOB
    LUBOB --- ---
    LUKAS87: no ten obrazek pod tvym prispevkem to rika snad dost nazorne. jak je to skutecne udelany, to fakt nevim, ale pokud bych na senzoru priradil kazdymu pixelu "adresu", (treba radek-sloupec jako u matice), tak na vyslednem snimku musim radky otocit.

REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    Tak jako tak si ho necham vyčistit v servisu (nebo u Huggiho) ty jsou pojištěný proti poškození snímače, zato moji blbost si zaplatim jenom já sám...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam