• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HERKULESNIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    YNZA: ty krávo, to bych měl tak na rok... :D
    YNZA
    YNZA --- ---
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    YNZA: tjn :) podle manuálu má ustát 370 snímků s bleskem (1400 bez blesku), tak to asi bude víc. já jsem právě už dost dlouhou nenabíjel a je fakt, že jsem teď několikrát naplnil kartu (200 fotek) kvůli divadlu a mezitím mi leží vždycky foťák děsně dlouho na polici - fotim víc na film... prostě to nepočítám.
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    YNZA: hele na 2 roky stary d700 s baterkama 1-4roky to taky u vsech ukazuje NEW :)
    YNZA
    YNZA --- ---
    no kdyby pri 400 snimcich klesala, zachvili by si fotzil jak s kompaktem na alkalicky :)

znova se zeptam ale na jednu vec, ukazuje nekomu stari baterky neco jinyho nez 0(new) ? mam puvodni baterku do d80 rek bych tak pet let, neco fakt odfotila, v mrazech a tak, a porad tam mam 0. mam podezreni ze to je jen takova fce jako, ale ve skutecnosti nic nedela
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    jestli tam bude pár měsíců tak bude mít kde si tu baterku nabít. pravděpodobně bude mít i kde se osprchovat.
    brzděte s těma moudrama .) jasně, je to míň, ale tazatel se ptal kolik. tohle je moje zkušenost. kapacita tý originální li-pol baterie mi přijde, že s časem nijak závratně neklesá, jak tady MAJA naznačovala.
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    LUKAS87: tak asi jako staci...ale D80-D7000 vydrzej pres 1000...FX kolem 800..
    YNZA
    YNZA --- ---
    LUKAS87: ve srovnani s novejsima telama je to smesne malo, ano
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    MAJA: vážně? já na jedno nabití baterky s D100 namlátím nejmíň 400 fotek v RAWu, to je tak málo?

JADER_NOMAK: s D100 je použitelnejch maximálně tak 800 ISO (tak jasně, jde i víc, ale už je tam ten šum fest vidět). D90 i D200 jsou na tom líp.
    MAJA
    MAJA --- ---
    JADER_NOMAK: D100, D200,D1 ... budou mít v háji baterku a ani na novou to není žádný zázrak s výdrží, min. oproti D90 apod.
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    JADER_NOMAK: D90 nebo D7000. Starší D100 a D200 jsou starý vykopávky, hlavně co se technologie snímače týče, ISO 400 strop, u D90 se dá i ISO 1600 u D7000 s rezervou ISO 3200
    JADER_NOMAK
    JADER_NOMAK --- ---
    Ahoj, mám dotaz. Děkuji předem za každou reakci.

Hypoteticky bysme měli jet na nějakých pár měsíců do zahraničí. Rád bych tam fotil, mám dva objektivy Nikkor. Ale jen analogové tělo. Rád bych si koupil nějakou starší digitální zdradlovku - tělo, abych nemusel tahat milion filmů. Uvažuji o D100, D90, D200 a nevím, kterou. Budu spíš fotit venku. Velmi příjemná je cena u té D100, jak moc tahle stará DSLR zvládá fotky na vyšší ISO ? Má to cenu vůbec se pouštět do takého staršího kousku ? Očekávám od fotaku - manuál, poloautomat, ideálně bodový měření, kompatibilitu s D,G objektivy. Víc asi nevyužiju.

Načítal jsem články jak se to má s těmi Mpixely, snímači a pochopil jsem že více pixelů není vždy uplně to nejlepší, tak mě zajímá jestli by třeba někdo nevyštrachal nějaky fotky z té D100 ve velkým rozlišení abych se na to mohl podívat.

Jinak jsem amatér, takže volat fotky bych si nechával maximálně do formátu A3.

Děkuju !!
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    jenže sranda je, že oni většinou nemaj ani na sony, to je taková ta sorta, co všechno jenom kritizuje, hledá vady a ošahává
    QUICK
    QUICK --- ---
    REPLIKANT: tak jim rovnou nabidnes sony, ne? :)
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    HUGGI: já trochu přehnaně reagoval na to že by měli udělat čip, vim že to není tvůj případ, ale často se skloňuje čip sony když jde o úspěchy (malý šum, velkej dynamickej rozsah) a když je nějakej problém, tak to hned posral Nikon - neřikam že né, a asi sem přecitlivělej z prodejny a vykusovačů, který stěma historkama pořád choděj
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    REPLIKANT: sony s cipama zadny problemy nema takze je to jasnej problem v nikon tovarne..
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    HUGGI: ..myslíš Sony? ;)
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    REPLIKANT: a ted jeste aby umeli udelat cip bez prachu;)
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---

Celkový počet vyrobených objektivů NIKKOR pro fotoaparáty Nikon s výměnnými objektivy dosáhl 75 milionů kusů

Amsterdam, Nizozemsko, 26. listopadu 2012
    Společnost Nikon ohlásila, že začátkem listopadu 2012 dosáhl počet vyrobených objektivů NIKKOR pro fotoaparáty s výměnnými objektivy 75 milionů kusů. To je o pět milionů více oproti výrobě v květnu 2012.

Značka NIKKOR
    Značka NIKKOR společnosti Nikon se stala synonymem objektivů pro digitální zrcadlovky s vysokou kvalitou a výkonem. Název NIKKOR vznikl přidáním písmene R ke slovu Nikko, polatinštěné zkratce pro Nippon Kogaku K.K.
    V době vzniku názvu šlo o běžný postup při pojmenovávání fotografických objektivů. V roce 1933 byl uveden na trh velkoformátový objektiv pro letecké fotografie pod názvem Aero-NIKKOR.

Značka NIKKOR byla vždy o krok dál před svojí dobou. Objektiv typu rybí oko OP Fisheye-NIKKOR 10 mm f/5,6 pro jednooké zrcadlovky, jenž pochází z roku 1968, byl prvním objektivem na světě s asférickými členy.
    Objektivy NIKKOR pro nejnovější jednooké zrcadlovky navíc používají množství vlastních nejnovějších technologií společnosti Nikon, včetně antireflexní vrstvy Nano Crystal Coat, která téměř eliminuje odlesky vnitřních členů objektivu ve velkém rozsahu vlnových délek.

Aktuální nabídka více než 80 objektivů NIKKOR pro digitální zrcadlovky značky Nikon a systémové fotoaparáty Nikon 1 zahrnuje objektivy typu rybí oko, superširokoúhlé objektivy i superteleobjektivy, makroobjektivy a objektivy typu PC-E.

Výňatek z officiální tiskové zprávy Nikon Europe B.V. a NIKON spol. s r.o.
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam