• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HERKULESNIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    JADER_NOMAK: pokud mas omezeny prachy i na D90 tak D5100..
    YNZA
    YNZA --- ---
    Prodávám D90 + 18-105 s UV filtrem + grip, brašna Samsonite, 3500 snímků - Bazar - PALADIX foto-on-line
    http://www.paladix.cz/bazar/index.php?adid=223143
    JADER_NOMAK
    JADER_NOMAK --- ---
    PEJR: chápu, bohužel mám na to určitej rozpočet :) takže D90 v lepším případě, D200 v horším případě...
    PEJR
    PEJR --- ---
    JADER_NOMAK: akorat ta D200 je o generaci starsi nez D90, sice lepsi telo, ale ten cip je uplne na hovno..
    JADER_NOMAK
    JADER_NOMAK --- ---
    No já tu D90 měl když přišla na trh půjčenou a bylo to žrádlo. Pamatuju že i na těch 1600 to bylo okey, relativně pokud to člověk nezkoumal pod mikroskopem. Takže asi půjdu do toho. Nebo zvážím ještě maximálně D200.
    MAJA
    MAJA --- ---
    LUKAS87: po cca 400 cyklech (víceméně komplet vybití/nabití) ztrácí 1/2 své kapacity typicky
    PEJR
    PEJR --- ---
    Pirelli calendrier 2013
    http://vimeo.com/54374785#
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    MAJA: mám tu po původním majiteli, kterou jsem koupil v době, kdy řčerstvě na trh přišla D200, tipuju to taky na někoho, kdo se tím živil, přes 66 tisíc cyklů závěrky... a pořád drží slušně :)
    ono to fakt nefunguje tak, že by po 400 cyklech chcípla zcela...
    MAJA
    MAJA --- ---
    LUKAS87: ten MAJA :-) psal jsem ze budou mit v haji baterku - preci jen si D100 porizovalo hodne profiku (za ty prachy tenkrat) a preci jen je to 10 let stary model a Lionky maji typicky 400 cyklu
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    YNZA: ty krávo, to bych měl tak na rok... :D
    YNZA
    YNZA --- ---
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    YNZA: tjn :) podle manuálu má ustát 370 snímků s bleskem (1400 bez blesku), tak to asi bude víc. já jsem právě už dost dlouhou nenabíjel a je fakt, že jsem teď několikrát naplnil kartu (200 fotek) kvůli divadlu a mezitím mi leží vždycky foťák děsně dlouho na polici - fotim víc na film... prostě to nepočítám.
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    YNZA: hele na 2 roky stary d700 s baterkama 1-4roky to taky u vsech ukazuje NEW :)
    YNZA
    YNZA --- ---
    no kdyby pri 400 snimcich klesala, zachvili by si fotzil jak s kompaktem na alkalicky :)

znova se zeptam ale na jednu vec, ukazuje nekomu stari baterky neco jinyho nez 0(new) ? mam puvodni baterku do d80 rek bych tak pet let, neco fakt odfotila, v mrazech a tak, a porad tam mam 0. mam podezreni ze to je jen takova fce jako, ale ve skutecnosti nic nedela
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    jestli tam bude pár měsíců tak bude mít kde si tu baterku nabít. pravděpodobně bude mít i kde se osprchovat.
    brzděte s těma moudrama .) jasně, je to míň, ale tazatel se ptal kolik. tohle je moje zkušenost. kapacita tý originální li-pol baterie mi přijde, že s časem nijak závratně neklesá, jak tady MAJA naznačovala.
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    LUKAS87: tak asi jako staci...ale D80-D7000 vydrzej pres 1000...FX kolem 800..
    YNZA
    YNZA --- ---
    LUKAS87: ve srovnani s novejsima telama je to smesne malo, ano
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    MAJA: vážně? já na jedno nabití baterky s D100 namlátím nejmíň 400 fotek v RAWu, to je tak málo?

JADER_NOMAK: s D100 je použitelnejch maximálně tak 800 ISO (tak jasně, jde i víc, ale už je tam ten šum fest vidět). D90 i D200 jsou na tom líp.
    MAJA
    MAJA --- ---
    JADER_NOMAK: D100, D200,D1 ... budou mít v háji baterku a ani na novou to není žádný zázrak s výdrží, min. oproti D90 apod.
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    JADER_NOMAK: D90 nebo D7000. Starší D100 a D200 jsou starý vykopávky, hlavně co se technologie snímače týče, ISO 400 strop, u D90 se dá i ISO 1600 u D7000 s rezervou ISO 3200
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam