• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HERKULESNIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku
    TWARR
    TWARR --- ---
    PEJR: akorat ze ho posere a pochcije, vytre si s nim prdel a pojmenuje ho alternativni fotoaparat one :D
    PEJR
    PEJR --- ---
    KARYSLAV: tak určitě, do konce tejdne si daniel koupí svůj první nikon a 21.12. nás obšťastní prvním majstrštykem...
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    Předevčírem painterovi na jeho D80 začalo blikat Err misto času a clony, a nejde sklopit zrcatko na foceni..

Dneska rano na moji D70 to stejny, lucka si dokumentovala postup pri malovani nejakyho velkyho obrazu, a najednou.. klik.. Err..

Blizi se konec sveta, to vam rikam! Uz to zacina..
    ULTRAMARINE
    ULTRAMARINE --- ---
    HUGGI: ted uz k nicemu :) Tohle je minulost. Je to spis to, jak rika YNZA
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    ULTRAMARINE: k cemu j eprosimte WB bracketing kdyz existuje raw?
    YNZA
    YNZA --- ---
    imo D90 umi max tri expozice, D200 az 9
    ULTRAMARINE
    ULTRAMARINE --- ---
    FOX: uz si to presne nepamatuju, protoze ji uz nemam, ale mam pocit ze mi tam neco takovyho chybelo, bud malej rozsah nebo WB bracketing... zkratka mi tam chybela nejaka funkce z D200. Ale to uz ted neni podstatny, pointa je v tom, ze mi chybela jen proto, ze jsem byl na D200 hodne zvyklej, pokud zacne s D90 nacisto, zvykne si na ni.
    FOX
    FOX --- ---
    ULTRAMARINE: Jak ti na D90 může chybět bracketing? Naopak, nemusíš do menu, má pro něj vyhrazené jedno tlačítko.
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    D3 za 35tis
    Nikon D3 tělo + příslušenství - DIGITÁLNÍ ZRCADLOVKY
    http://www.fotobazar.cz/inzerat/103203/nikon-d3-telo-prislusenstvi?rss=1
    JADER_NOMAK
    JADER_NOMAK --- ---
    FATBOZZ: vtipálku ... pochopitelně jsem myslel kola jízdní :) takže mi vlastně chybět nebude

ULTRAMARINE: Super super. To rád slyším. mno, je pravda že jsem tu D90 měl půjčenou a byla fakt super. Měl jsem jí i na fotografickým kurzu a ten lektor se taky podivoval nad obrazovou kvalitou. Moje požadavky nejsou nijak vysoký z toho důvodu že fotím nejvíce na cestách a tam si aspon já s tím vystačím ... dva objetivy, ještě dokoupím nějaké základní filtry. Leckdo by mi řekl, že si mám koupit kompakt ale i na to moje cvakání na poloautomat chci něco co i udělá kvalitní fotku a ne nějakou matlaninu. Četl jsem že dnešní kompakty s kolikamegapixely na vysoký ISO šumí jako prase a jediný co to dokáže trochu opravit je rozmazání. Daní za to jest ostrý a čistý obraz. A toho se prostě nechci vzdát kor když mám sice základní ale myslím se skvělou kresbou 50 mm a pak na některé věci 28mm. Vždycky jsem jezdil na lehko a zoomovat můžu i nohama.
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    JADER_NOMAK: a nebude ti to predni, nebo zadni pak chybet ?
    ULTRAMARINE
    ULTRAMARINE --- ---
    JADER_NOMAK: ja absolvoval presne prechod D200-D90 a chvili mi par veci na D90 chybelo, jako bracketing atd. Jenze velice rychle mi to prestalo chybet, protoze:
    Vystup byl uplne jinde. To, co jsem mel na D200 fotit do RAWu a pak hoblovat v LR, tak tady se tomu casto blizil JPG vystup z fotaku... proste obrazova kvalita byl strasnej skok. A to ze mi chybelo par veci bylo proto, ze jsem na D200 byl hodne zvyklej. Pokud si ji nikdy nemel v ruce, tak ti to chybet nebude (navic kdyz pises svoje pozadavky, tak toho po tele moc nechces).
    JADER_NOMAK
    JADER_NOMAK --- ---
    kašlu na to, prodám kolo, mám dvě, koupím D90... a basta :)
    MAJA
    MAJA --- ---
    D5100 nemá motorek, s nějakýma staršíma objektivama z analogu to možná nebude ostřit
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    JADER_NOMAK: pokud mas omezeny prachy i na D90 tak D5100..
    YNZA
    YNZA --- ---
    Prodávám D90 + 18-105 s UV filtrem + grip, brašna Samsonite, 3500 snímků - Bazar - PALADIX foto-on-line
    http://www.paladix.cz/bazar/index.php?adid=223143
    JADER_NOMAK
    JADER_NOMAK --- ---
    PEJR: chápu, bohužel mám na to určitej rozpočet :) takže D90 v lepším případě, D200 v horším případě...
    PEJR
    PEJR --- ---
    JADER_NOMAK: akorat ta D200 je o generaci starsi nez D90, sice lepsi telo, ale ten cip je uplne na hovno..
    JADER_NOMAK
    JADER_NOMAK --- ---
    No já tu D90 měl když přišla na trh půjčenou a bylo to žrádlo. Pamatuju že i na těch 1600 to bylo okey, relativně pokud to člověk nezkoumal pod mikroskopem. Takže asi půjdu do toho. Nebo zvážím ještě maximálně D200.
    MAJA
    MAJA --- ---
    LUKAS87: po cca 400 cyklech (víceméně komplet vybití/nabití) ztrácí 1/2 své kapacity typicky
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam