• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HERKULESNIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    LUKAS87: mno, ono nejde ani tak o vek, ale kolik ma nalitano.. coz bude notne pres 100k, mozna kolem 150 tak ja se na nej nezlobim. Kazdopadne nic nezabralo, necham ho par dnu, treba se probere. uz to jednou udelal :-)
    EGGH
    EGGH --- ---
    Mně to samé dělal Nikon D70s taky, někdy se zvetil a fungoval ale pak přestal fungovat nadobro. Já už bych ho asi nechal odpočívat v pokoji :) Jsou to ale jinak super foťáky, D70s byl nesmrtelnej, byl to kámoš :)
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    KARYSLAV: zkus s tím zrcátkem pohnout ručně ještě.
    7 let nemůže bejt důvod k chcípnutí foťáku, sakra! ,)
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    LUKAS87: ano, v pripade pokusu o exponovani bez objektivu lehce zabzuci pokus o zvednuti zrcadla, a nic. Reset rovnez bez odezvy. Bohuzel no :)
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    KARYSLAV: zkus sundat objektiv a "odexponovat" bez objektivu. a pak by tam někde mělo bejt tlačítko na reset, ale to pravděpodobně nepomůže...
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    LUKAS87: Bohužel, zkoušel sjem i jiný baterky, necaht dýl vybít, změnit objektiv.. Je to prostě asi mrtvý už. Po těch 7 letech na to má snad už i právo :)
    STILL_PRIMITIVE
    STILL_PRIMITIVE --- ---
    prosim Vas, ted tapu zda dat oravit Nikon FM3A do autorizovanyho servis krz skodu - oprava odhadnuta na cca 3.000,- nebo risknout nekoho od Pazdery?? problem je fotak spadnul a drhne krouzek pro prenos clony z objektivu do tela...spad debilne na hranol, takze se plechy ohly a krouzek skřípnuly... ( za pád toho skvělého aparátu nemůžu já, já jen řeším jak to dát do funkčního stavu )... díky za tipy!
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    KARYSLAV: vyndat baterky, sundat objektiv, nandat baterku, zmáčknout spoušť - snad se sklopí. teda alespoň D100 mi to vždycky provedla když měla problém s komunikací s objektivem.
    TWARR
    TWARR --- ---
    PEJR: akorat ze ho posere a pochcije, vytre si s nim prdel a pojmenuje ho alternativni fotoaparat one :D
    PEJR
    PEJR --- ---
    KARYSLAV: tak určitě, do konce tejdne si daniel koupí svůj první nikon a 21.12. nás obšťastní prvním majstrštykem...
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    Předevčírem painterovi na jeho D80 začalo blikat Err misto času a clony, a nejde sklopit zrcatko na foceni..

Dneska rano na moji D70 to stejny, lucka si dokumentovala postup pri malovani nejakyho velkyho obrazu, a najednou.. klik.. Err..

Blizi se konec sveta, to vam rikam! Uz to zacina..
    ULTRAMARINE
    ULTRAMARINE --- ---
    HUGGI: ted uz k nicemu :) Tohle je minulost. Je to spis to, jak rika YNZA
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    ULTRAMARINE: k cemu j eprosimte WB bracketing kdyz existuje raw?
    YNZA
    YNZA --- ---
    imo D90 umi max tri expozice, D200 az 9
    ULTRAMARINE
    ULTRAMARINE --- ---
    FOX: uz si to presne nepamatuju, protoze ji uz nemam, ale mam pocit ze mi tam neco takovyho chybelo, bud malej rozsah nebo WB bracketing... zkratka mi tam chybela nejaka funkce z D200. Ale to uz ted neni podstatny, pointa je v tom, ze mi chybela jen proto, ze jsem byl na D200 hodne zvyklej, pokud zacne s D90 nacisto, zvykne si na ni.
    FOX
    FOX --- ---
    ULTRAMARINE: Jak ti na D90 může chybět bracketing? Naopak, nemusíš do menu, má pro něj vyhrazené jedno tlačítko.
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    D3 za 35tis
    Nikon D3 tělo + příslušenství - DIGITÁLNÍ ZRCADLOVKY
    http://www.fotobazar.cz/inzerat/103203/nikon-d3-telo-prislusenstvi?rss=1
    JADER_NOMAK
    JADER_NOMAK --- ---
    FATBOZZ: vtipálku ... pochopitelně jsem myslel kola jízdní :) takže mi vlastně chybět nebude

ULTRAMARINE: Super super. To rád slyším. mno, je pravda že jsem tu D90 měl půjčenou a byla fakt super. Měl jsem jí i na fotografickým kurzu a ten lektor se taky podivoval nad obrazovou kvalitou. Moje požadavky nejsou nijak vysoký z toho důvodu že fotím nejvíce na cestách a tam si aspon já s tím vystačím ... dva objetivy, ještě dokoupím nějaké základní filtry. Leckdo by mi řekl, že si mám koupit kompakt ale i na to moje cvakání na poloautomat chci něco co i udělá kvalitní fotku a ne nějakou matlaninu. Četl jsem že dnešní kompakty s kolikamegapixely na vysoký ISO šumí jako prase a jediný co to dokáže trochu opravit je rozmazání. Daní za to jest ostrý a čistý obraz. A toho se prostě nechci vzdát kor když mám sice základní ale myslím se skvělou kresbou 50 mm a pak na některé věci 28mm. Vždycky jsem jezdil na lehko a zoomovat můžu i nohama.
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    JADER_NOMAK: a nebude ti to predni, nebo zadni pak chybet ?
    ULTRAMARINE
    ULTRAMARINE --- ---
    JADER_NOMAK: ja absolvoval presne prechod D200-D90 a chvili mi par veci na D90 chybelo, jako bracketing atd. Jenze velice rychle mi to prestalo chybet, protoze:
    Vystup byl uplne jinde. To, co jsem mel na D200 fotit do RAWu a pak hoblovat v LR, tak tady se tomu casto blizil JPG vystup z fotaku... proste obrazova kvalita byl strasnej skok. A to ze mi chybelo par veci bylo proto, ze jsem na D200 byl hodne zvyklej. Pokud si ji nikdy nemel v ruce, tak ti to chybet nebude (navic kdyz pises svoje pozadavky, tak toho po tele moc nechces).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam