• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HERKULESNIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku
    BAGRNASTROME
    BAGRNASTROME --- ---
    PEPAZZ: Znám drahý skleněny Katz Eye, který jsou zatím jen do D700 a pak relativně levná plastová čína, ovšem i tu jsem zatím našel jen do D800. Kamarád má tu plastovou v Pentax DSLR profi řady (nikdy si nemapatuju, co za model to je) a nestěžuje si. Věřím, že přátelé v PRC zvládnou brzo okopírovat i matnici pro D600.
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    PEPAZZ: pokud vim tak zatím ne..a pokud to někdy půjde tak spis do D800
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    dotaz: je nejaka sance jak narvat do D600 matnici co mozna nejvhodnejsi pro manualni ostrení?
    Diky
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    REPLIKANT: Oprava - jak rikal MAJA.
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    ZURICI_BYK: Fotím stou kombinací hodně často, jak řiká Býk, vlastně jde hlavně o koncerty, reporty v interiéru či za špatného světla. Když tak najdu nějaké fotky.
    MAJA
    MAJA --- ---
    ZURICI_BYK: na blízko a malá clonová čísla bez problémů s velmi lehkou vinětací, v opačném případě to nevykreslí po celé ploše FX snímače
    ZURICI_BYK
    ZURICI_BYK --- ---
    zdar, nematu nekdo nahodou kombinaci D700 + 35/1,8? Zajimaly by mne zkusenosti, trable, jak to foti atd.
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    KARYSLAV: pošli materiál, spájím ti to...
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    LUKAS87: A tos neviděl, jak pájím já! Proto se ostatně k dodělání kabeláže nemůžu donutit už dva roky :-D
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    MORPHLER: jo takhle. to se asi budeš muset zeptat nikonu... :) nicméně silně to zrychluje manipulaci, což je myslím to nejpodstatnější.
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    LUKAS87: koukam ze se asi nechapeme. myslim samozrejme Nikon proc nechava na baterce boule, kdyz uvnitr jsou ploche a ne kulate clanky... a prazdny prostor.. nebavim se o te uprave.
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    MORPHLER: a nepříjde ti, že uříznout ty dvě boule a místo nich tam narvat nějakej rovnej plast je zjevně náročnější, než se na to zcela vysrat a jenom tam napájet dva drátky?

mimochodem autor článku pájí jak prase.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    nepůjčil by mi na neděli někdo nějaké delší sklo s rozumnou světelností na focení hokeje? hrajeme s kamarády a já tentokrát jsem indisponován a tak že bych to alespoň nafotil...

Jo ale Ostrava a okolí - dojedu...
    YNZA
    YNZA --- ---
    ja si dycky myslel, ze ty dve boule asi budou dva kulaty clanky a vono je to jinak :)

MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    LUKAS87: jj. navic kdyz si vzpomenu na baterku k D40, tak ta treba je hranata. jako jasne ze zcasti je ten tvar aby nedoslo k opacnemu vlozeni, ale i tak kvuli tem boulim je baterka i fotaky vetsi o prazdny prostor...
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    MORPHLER: myslíš ty dvě boule?
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    YNZA: externi zdroj do zasuvky je drazsi? nez co, nez jedna baterka, nabijecka a nejaka dalsi velkokapacitni baterka dohromady?
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Doporucte nejaky minimalisticky obal pro NIKON D90 + objektiv. Nyni jsme mel vylozene jen obal bez nejake dalsi extra kapsy na cokoliv dalsiho vetsho.

Pripadne obal kam bych dal jeden dalsi mensi objektiv a vyhledove mozna blesk. Zatim nic extra dale neplanuji.
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    LUKAS87: zaobleni na plastu baterky
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    MORPHLER: jaký zaoblení?

osobně bych tam napral olověnej článek a spínanej měnič napětí.
    YNZA
    YNZA --- ---
    MORPHLER: tak externi zdroj je o dost drazsi, to za prve, a za druhe s tou zivotnosti si u casosberu fakt moc never :)
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    YNZA: hezke. zajimave ze tam nchali to zaobleni. ale duvod takoveho DIY vzhledem k uz tak masakroidni zivotnosti a moznosti externiho zdroje moc nechapu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam