• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HERKULESNIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku
    MECHTILD
    MECHTILD --- ---
    Ahoj, nevlastníte někdo 85/1.8 D? Já si ho koupil před tejdnem novej, všechno je parádní, jen jsem si nedávno při nasazování všimnul, že se uvnitř pocitově jakoby něco viklá. Při bližším ohledání jsem zjistil, že ten zadní ostřící člen má malinkou vůli do stran - tak jsem to přinesl zpátky do obchodu, kde mi to sice byli ochotný okamžitě vyměnit, ale když jsme rozbalili jinej novej exemplář, choval se uplně stejně. Je možný, že to k tomu objektivu prostě patří? Opticky s tim žádnej problém neni, naopak jsem si ten objektiv okamžitě zamiloval - ale tohle mě trochu znervózňuje.
    BAGRNASTROME
    BAGRNASTROME --- ---
    SMK: Co jsem tak četl o pevných 20 Nikkor, tak čím nižší světelnost, tím lepší kresba a přenos kontrastu. Vlastní zkušenost ale nemám. Resp. mám chvíli MF 20/4, ale zatím jsem jen udělal pár cvaků na malém snímači (D90)...
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    SMK: do 20ti novy snad jen Tokina 17-35/4 a tesne pres Tokina 16-28/2.8
    SMK
    SMK --- ---
    Dejte pls nekdo tip na dobre siroke sklo - potreboval bych 14-24 2,8 do 20k - resp. nejakou alternativu.
    Jsem trochu zmateny z toho, co vsechno je na bazarovym trhu a co vlastne je dobry - konkretne na FF ve faktorech ostrost, kontrast, barvy...

Jakoze 16-35/4, 17-35/2,8 17-55/2,8 pevna 20 pripadne neco dalsiho..
    muzete mi prosim nejak z vlastni zkusenosti usmernit rozhodovani?
    AILAS
    AILAS --- ---
    Používá tu někdo s nikonem D90 a výš GPS modul? Zajímají mne zkušenosti s rychlostí startu (specifikace je kolem 20s studený a zhruba 2s z pohotovosti tuším) a celkově používáním - jestli ho nepřestane člověk třeba za měsíc kvůli něčemu používat. Případně pokud by mohl někdo i třeba za kauci půjčit budu vděčný.
    TWARR
    TWARR --- ---
    hm hm
    Tamron AF 24-70mm f/2.8 SP Di USD VC (FX) - Review / Test Report
    http://www.photozone.de/nikon_ff/789-tamron2470f28fx
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    btw. neni ta matnice pro d800 a d600 stejna?
    BAGRNASTROME
    BAGRNASTROME --- ---
    PEPAZZ: Znám drahý skleněny Katz Eye, který jsou zatím jen do D700 a pak relativně levná plastová čína, ovšem i tu jsem zatím našel jen do D800. Kamarád má tu plastovou v Pentax DSLR profi řady (nikdy si nemapatuju, co za model to je) a nestěžuje si. Věřím, že přátelé v PRC zvládnou brzo okopírovat i matnici pro D600.
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    PEPAZZ: pokud vim tak zatím ne..a pokud to někdy půjde tak spis do D800
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    dotaz: je nejaka sance jak narvat do D600 matnici co mozna nejvhodnejsi pro manualni ostrení?
    Diky
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    REPLIKANT: Oprava - jak rikal MAJA.
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    ZURICI_BYK: Fotím stou kombinací hodně často, jak řiká Býk, vlastně jde hlavně o koncerty, reporty v interiéru či za špatného světla. Když tak najdu nějaké fotky.
    MAJA
    MAJA --- ---
    ZURICI_BYK: na blízko a malá clonová čísla bez problémů s velmi lehkou vinětací, v opačném případě to nevykreslí po celé ploše FX snímače
    ZURICI_BYK
    ZURICI_BYK --- ---
    zdar, nematu nekdo nahodou kombinaci D700 + 35/1,8? Zajimaly by mne zkusenosti, trable, jak to foti atd.
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    KARYSLAV: pošli materiál, spájím ti to...
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    LUKAS87: A tos neviděl, jak pájím já! Proto se ostatně k dodělání kabeláže nemůžu donutit už dva roky :-D
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    MORPHLER: jo takhle. to se asi budeš muset zeptat nikonu... :) nicméně silně to zrychluje manipulaci, což je myslím to nejpodstatnější.
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    LUKAS87: koukam ze se asi nechapeme. myslim samozrejme Nikon proc nechava na baterce boule, kdyz uvnitr jsou ploche a ne kulate clanky... a prazdny prostor.. nebavim se o te uprave.
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    MORPHLER: a nepříjde ti, že uříznout ty dvě boule a místo nich tam narvat nějakej rovnej plast je zjevně náročnější, než se na to zcela vysrat a jenom tam napájet dva drátky?

mimochodem autor článku pájí jak prase.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    nepůjčil by mi na neděli někdo nějaké delší sklo s rozumnou světelností na focení hokeje? hrajeme s kamarády a já tentokrát jsem indisponován a tak že bych to alespoň nafotil...

Jo ale Ostrava a okolí - dojedu...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam