• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HERKULESNIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku
    HAL_
    HAL_ --- ---
    A co se týče širokáčů v trochu levnější kategorii pro DX - co říkáte na Tokinu AT-X AF 12-24mm f/4,0 Pro DX II ?
    MAJA
    MAJA --- ---
    Bazarový Nikkor 16-35/4 se dá za 20k občas splašit, i když se ho lidi nezbavují tak často.
    KRYGLIK
    KRYGLIK --- ---
    SMK: Ahoj,
    zkusil jsem sigmu 17-35/2.8-4 a des bes, 20mm me odradila papirove (na to ze to je pevne sklo, ma dost neduhu - viz treba photozone).
    Takze jsem skoncil u tokiny 16-28/2.8 (za 18tis v megapixelu). Je to ostre, zkresleni je minimalni. Jen je to tezke a nedas na to filtr, takze zalezi na co to potrebujes.
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    HUGGI: jasny :)
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    PEPAZZ: maj..D4 :D
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    MECHTILD: mel jsem ho a niceho takoveho jsem si nevsiml a to jako ze jsem nejakej ten hnidopich co resi kdejakou blbost. Tim ale nechci tvrdit, ze se to skutecne nehejbalo, treba jsem to proste jen prehledl. Mel jsem ho jen par tydnu, pak sel z domu, otresnej bokeh jsem nedokazal tolerovat.
    MECHTILD
    MECHTILD --- ---
    IOT_JH: ha! tak to sorry za naivitu...
    YNZA
    YNZA --- ---
    ja sem hodne zvedav na ten tiltovej samyang 24/3.5 nebojak, snad to klukum sikmovokejm vyjde a bude to taky spicka za slusny penize
    ULTRAMARINE
    ULTRAMARINE --- ---
    SMK: mam dobry zkusenosti se Samyang 14/2,8. Je to na FF, je to hodne ostry, je to levny a je to manual focus. Jenze pri tomhle ohnisku a rekneme clone 5,6 [ktera je nejostrejsi pro tenhle objektiv a malokdy budes mit na tomhle ohnisti malo svetla], muzes nastavit ostreni na neco pres 2m a mas ostry vsechno od 1m do nekonecna...
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    btw. nechysta nikon nejaky FF telo ala D800 ale s mensim rozlisenim?
    IOT_JH
    IOT_JH --- ---
    MECHTILD: No to je ostrici modul a ten je jinde. Ty ostrici body, co jsou videt v hledacku jsou az nekde za matnici a jenom ukazujou, neostri.

MECHTILD
    MECHTILD --- ---
    SYKES: Dik, hned jsem klidnější:)
    SYKES
    SYKES --- ---
    MECHTILD: jo, chápu. Vyzkoušeno, je tam vůle, zlomek milimetru ale přeci.
    SMK
    SMK --- ---
    MENTOL_: pisu ze jde o bazarovy trh, novy nekupuju, nejsem bohatý a jetý právě naopak leccos
    MECHTILD
    MECHTILD --- ---
    SYKES: když ho ostřicím kroužkem vystrčíš uplně dozadu, tak se do něj dá ze strany trochu šťouchnout...
    SYKES
    SYKES --- ---
    MECHTILD: nevím jak zjišťuješ vůli posledního optického členu, mně nepřijde že by se viditelně hýbal - na druhou stranu když se sklem zaklepu tak je slyšet, že uvnitř má něco prostor k pohybu, pravda.
    MECHTILD
    MECHTILD --- ---
    PEPAZZ: Podle mě ne, každopádně maj jinak udělaný ostřicí body - d600 to má zkopírovaný z d7000, aniž by tomu ovšem upravili proporce, takže máš shluk bodů uprostřed a po stranách nic. V d800 to vypadá líp.
    MECHTILD
    MECHTILD --- ---
    Ahoj, nevlastníte někdo 85/1.8 D? Já si ho koupil před tejdnem novej, všechno je parádní, jen jsem si nedávno při nasazování všimnul, že se uvnitř pocitově jakoby něco viklá. Při bližším ohledání jsem zjistil, že ten zadní ostřící člen má malinkou vůli do stran - tak jsem to přinesl zpátky do obchodu, kde mi to sice byli ochotný okamžitě vyměnit, ale když jsme rozbalili jinej novej exemplář, choval se uplně stejně. Je možný, že to k tomu objektivu prostě patří? Opticky s tim žádnej problém neni, naopak jsem si ten objektiv okamžitě zamiloval - ale tohle mě trochu znervózňuje.
    BAGRNASTROME
    BAGRNASTROME --- ---
    SMK: Co jsem tak četl o pevných 20 Nikkor, tak čím nižší světelnost, tím lepší kresba a přenos kontrastu. Vlastní zkušenost ale nemám. Resp. mám chvíli MF 20/4, ale zatím jsem jen udělal pár cvaků na malém snímači (D90)...
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    SMK: do 20ti novy snad jen Tokina 17-35/4 a tesne pres Tokina 16-28/2.8
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam