• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HERKULESNIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    AILAS: v megapixelu o Ove.. tak pred rokem. Jo na velke skla ten compudaypack moc neni. ta kapsa je rozhodne mensi nez na tom crumpleru.
    TWARR: uz ani nevim kde jsem to kupoval, stejne pochybuju ze by to nejak uznali, museli by mi dat novy .)
    HUGGI: dobre napady spatne udelane asi sedi. mi prisel na pulbatoh strasne velky. dalsi takovy dobry napad spatne udelany mi prisel Lowepro orion AW. To se vubec nedalo pocitat a pouzivat jako batoh.
    TWARR
    TWARR --- ---
    MORPHLER: crumpler ma hlavne 30let zaruku, pokud to nekupujes u ceskejch preprodejcu :) (pravda, nevim jak pred peti lety)
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    MORPHLER: a kdyz uz teda jede debata na batohy, pred tim jsem pouzival leta crumpler podobne velikosti a obsahu. odesly drzaky zipu, vystylka zad a vrchni prositi popruhu plus trochu prosoupani zespod... to po 5-6 letech denniho zneuzivani a casteho pretezovani (fotak, +objektivy + blesk, NB, plna, spise narvana kapsa veci).. nicmene je stale pouzivany, poslal jsem ho dal kamosovi. Crumpler pusobil (tohle je mozna hodne o pocitu z toho povrchu, asi ne o skutecne odolnosti) lepe odolnosti latky, ale taky byl podstatne tezsi sam o sobe.
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    AILAS: jak se to vezme. koukal jsem na nej v krame, zkousel ho na zada a rozhodl nekoupit kvuli cene a na me prilisne celkove velikosti. :) pouzivam lowepro compudaypack, mansi lahev/termosku dam dovnitr vpohode, vic nepotrebuju (na treky nechodim)
    ROZI
    ROZI --- ---
    Když už jsme u těch batohů atd, jakou máte zkušenost s taháním vybavení na dlouhodobý treky. Jedu v létě na Island pod stan, takže kromě krosny potřebuju dát i někam vybavení, stačí jen tělo a objektiv, ale abych tam dal taky i něco dalšího, mapu atd. a abych si to mohl v pohode vzit do letadla. Proste nic extra velkýho, kam se mi ale všechno vleze a nebude mi to zavazet, když budu mít na zádech krosnu....
    AILAS
    AILAS --- ---
    MORPHLER: máš s ním osobní zkušenost?
    BAGRNASTROME
    BAGRNASTROME --- ---
    YNZA: Já teda nevim, ale mám pocit, že všechny batohy řady Adventure od Tamracu mají takové ty postranní síťované kapsy, které pojmou i PETku... Nebo je tu taky třeba tohle. Ale chápu, že si nemůžeš vybrat batoh. Na moje záda taky nic nesedí...
    YNZA
    YNZA --- ---
    jen takovy povzdech nad fotobatohama...samych deset prihradek na karty, oddelene prostory, polstrovani pro notebook, ale zeby nekoho mohlo napadnout, ze na celodenni vylet sebou potrebujes petku vody nebo termosku s cajem ne? NE? no tak ne :/
    ERED_MITHRIN
    ERED_MITHRIN --- ---
    dekuji za rychle a spravne odpovedi, je to tou clonou :)
    PEJR
    PEJR --- ---
    ERED_MITHRIN: v podstatě se dá říct, že to dělá kombinace širokej zoom a interní blesk, čim kratší ohnisko, tim spíš se ti do záběru dostane stín objektivu nebo sluneční clony, řešením bejvá externí blesk, ale i ten může házet stín sluneční clony
    ERED_MITHRIN
    ERED_MITHRIN --- ---
    MENTOL_, BAGRNASTROME: mam pocit, ze ta slunecni clona byla to prvni, co jsem zkousel, ale uz se mi vickrat stalo, ze jsem si myslel, ze jsem neco vyzkousel a pak zjistil, ze jsem to jen chtel vyzkouset :) nainstruoval jsem majitele, at vyzkousi.
    objektiv je tam nejakej zakladni, je to pouze na lepsi domaci foceni (misto kompaktu).

diky za reakce
    BAGRNASTROME
    BAGRNASTROME --- ---
    ERED_MITHRIN: Kolega MENTOL_ to trefil. Taky jsem se toho napoprvé leknul, i když já si toho naopak všimnul při nějakém pokusu o makro v tmavém lese;-) Záleží co máš za objektiv - někdy stačí jen sundat sluneční clonu. Nejlepším řešením je ovšem nepoužívat interní blesk.
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    ERED_MITHRIN: vypada to na stin clony/objektivu pri pouziti interniho blesku
    ERED_MITHRIN
    ERED_MITHRIN --- ---
    nesetkal jste se nekdo s nasledujicim problemem, pripadne nenapada vas, jak amatersky vyloucit mozne priciny? zkousel jsem googlit, ale protoze si nejsem jist, jak bych problem pojmenoval (nebo lokalizoval), nasel jsem pouze lidi s problemem nekolika tmavych pixelu na fotkach.

2 mesice stary nikon d3100 zacal zanechavat na fotkach v dolni casti tmavejsi cast kruhu. zacalo se to objevovat az po nejake dobe, nicmene nikdo si neni vedom, ze by fotak upadnul. mozna pricinou bude nejaka pitomost, nicmene jako amater nejsem schopen stanovit, jak bych prisel na to, cim je tmavsi cast zpusobena. jedine, co jsem vysledoval, je fakt, ze se tmava cast kruhu vyskytuje pouze pri zapnutem blesku a ze pri dostatecnem priblizeni objektivem se ji da vyhnout.

prikladam fotky. prvni je bez priblizeni, druha s vetsim priblizeni a treti s jeste vetsi priblizeni, kde uz tmavsi kruh neni vubec.

https://dl.dropbox.com/u/4493220/nikon/1.jpg
    https://dl.dropbox.com/u/4493220/nikon/2.jpg
    https://dl.dropbox.com/u/4493220/nikon/3.jpg

budu vdecnej za jakekoliv navedeni, co muzu vyzkouset, abych zjistil, co muze tmavsi cast zpusobovat.
    TWARR
    TWARR --- ---
    Pls nie
    YNZA
    YNZA --- ---
    a s pluginama ne?
    BLACKDRAGON
    BLACKDRAGON --- ---
    pls link na Capture NX 2 64 bitovy s crackom :}
    JULESKAH
    JULESKAH --- ---
    Afoto.cz K 10802 NIKON D90 (TĚLO)...........V ZÁRUCE !!!!!
    http://www.afoto.cz/prodej/K-10802-NIKON-D90--TELO------------V-ZARUCE------
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    YNZA: Omluva, ja to hledal s tou pomlckou a nenasel. Dik
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    FATBOZZ: on je v tom nejakej rozdíl? krom toho ze primo na ebay sezenes výhodnější kity víc kusu
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam