• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HERKULESNIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    YNZA: Omluva, ja to hledal s tou pomlckou a nenasel. Dik
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    FATBOZZ: on je v tom nejakej rozdíl? krom toho ze primo na ebay sezenes výhodnější kity víc kusu
    YNZA
    YNZA --- ---
    tu tam taky maj, sou to porad jedni a ti sami kluci sikmovoci .)
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    KARYSLAV: Abychom si rozuměli DX je Dealextreme.com
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    Mate nejakej tip na bezdratovou spoust z DX ( ne IR ) pro d90 ?
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    REPLIKANT: za 20k je to drahy..pokud bys ho nebral ty tak mi dej vedet..shanim ho...14-24 jsme prodal, prootze to neni tak univerzalni rozsah a nejsirsi ohnisko ten pokrejvam rybinou..
    TWARR
    TWARR --- ---
    REPLIKANT: stary znamy od releasu tohohle zoomu, v 99% pripadu to imho na funkcnost nema vliv. kdyz si projedes web, tak tomu najdes asi dost povidani. jen mi teda prijde, ze furt to sklo z xty ruky stoji uz nekolik let stale stejne ;))
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    Tak babo raď... mám možnost koupit Nikkor AF-S 17-35mm f/2.8 D ED-IF jetej za 20tis. v perfektnim otpickym a kosmetickym stavu, akorát při přeostřování z/na nejkratší ostřitelné vzdálenosti, tj. 0,25 m pekelně pískne, zdá se, že na funkčnost nemá vliv, tak nevim. Na reporty se mi to sklo líbí víc než 14-24 a hlůavně má clonovej kroužek případně na FM2 :) Nějaký zkušenosti?

DOTCOM
    DOTCOM --- ---
    tak, po pozitivni zkusenosti s Zeiss Ikonem prodavam nejake manual-nikon-lovers-must-have:
    Bazar - PALADIX foto-on-line
    http://www.paladix.cz/bazar/index.php?uid=30389
    HAL_
    HAL_ --- ---
    A bez low-pass filtru, zajímavé.
    YNZA
    YNZA --- ---
    a je to tu, D7100, oujee, 24mpix, ze tam nedali rovnou 36 :D
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    HAL_: Tak jestli neseženeš bazarovýho Nikkora 10-24, tak Tamron bych zakázal, pak Sigmu, takže zbejvà ta Tokina 12-24 a nebo super 11-16. Bacha aby měli motor v těle, na bazarech jsou převážně ty starší bez AF motorku.
    HAL_
    HAL_ --- ---
    REPLIKANT: D3100, výhledově asi nástupce D7000. Velké plachty z toho ale tisknout neplánuji.

Nikkor je každopádně už poněkud drahý, alternativy jsou spíš Sigma 10-20mm f/3,5 EX DC HSM a nebo příjemně lehký Tamron SP AF 10-24mm f/3,5-4,5
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    HAL_: Na jakej stroj? Do D90 v pohodě, na novějšchí tělech je vidět rozdíl v rozlišení Nikkora a Tokiny.
    YNZA
    YNZA --- ---
    HAL_: ma svagr, za ty prachy dost dobra, rek bych srovnatelna s nik 12-24
    HAL_
    HAL_ --- ---
    A co se týče širokáčů v trochu levnější kategorii pro DX - co říkáte na Tokinu AT-X AF 12-24mm f/4,0 Pro DX II ?
    MAJA
    MAJA --- ---
    Bazarový Nikkor 16-35/4 se dá za 20k občas splašit, i když se ho lidi nezbavují tak často.
    KRYGLIK
    KRYGLIK --- ---
    SMK: Ahoj,
    zkusil jsem sigmu 17-35/2.8-4 a des bes, 20mm me odradila papirove (na to ze to je pevne sklo, ma dost neduhu - viz treba photozone).
    Takze jsem skoncil u tokiny 16-28/2.8 (za 18tis v megapixelu). Je to ostre, zkresleni je minimalni. Jen je to tezke a nedas na to filtr, takze zalezi na co to potrebujes.
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    HUGGI: jasny :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam