• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HERKULESNIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    SKALARIAK: tam mi prave vadi to vyklopeni;)

Jinak do toho Roveru AW kdyz vyndam spodni oddil tak se v pohode vejde spacak a 2-3ks obleceni, nahoru mala brasna s fotakem (2-3skla, v mym pripade spis dva blesky, 2skla) a zbytek obleceni na 2-3dny..
    AILAS
    AILAS --- ---
    HUGGI: Dik za info
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    Ja mam super zkusenost s Compu Rower AW, za cca. 44 roky intenzivniho pouzivani vse perfektne funkcni, dobre se nosi, ma integrovanou plastenku a navic se da ten spodni fotooddil snadno vyskubnout a misto nej tam obcas cpu mensi brasnu na fotak, kdyz pak chci nekde na miste pobihat jen s brasnou bez baglu...
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    AILAS: no celkove naneu a kata batohy mi prijdou takovy divny..sice hodne polstrovany, ale neprakticky reseny..dobry napady spatne udelany..

ten rover proste "zlomis" takze idealni plnej pristup..to az rover plus to ma blbe udelany s vysuvnou kapsou kam se neda snadno dostat
    AILAS
    AILAS --- ---
    HUGGI: V cem je divny? Nesedi? Jinak jak dobre ci spatne se otevira ta spodni kapsa u toho Lowepro Rover II kdy je rekneme stredne naplneny? (celodenni vylet)
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    MORPHLER: to je dost....divnej batoh..aspon podle mejch zkusenosti..
    YNZA: koukni na Lowepro Rover II pokud jeste pujde sehnat..jednoznacne nejlepsi delenej batoh co kdy kdo udelal..
    ROZI: poptej se ID BIRK ..cestuje kazdou chvili a dycky s fotakem..
    BAGRNASTROME
    BAGRNASTROME --- ---
    ROZI: Já používám na takový akce na 1tělo(D80/D90)+1sklo(většinou Sigma17-70) Tamrac 5683, což je o chlup menší verse (bez těch postranních kapsiček) aktuálně dostupné Tamrac 5684. Nosím ji buď křížem přes tělo, popruh pod batoh, nebo se dá navléknout na bederák krosny - má vzadu poutka. Mívám v ní aparát, po jedné náhradní kartě a baterce + nějaké čištění na optiku. Zbytek sereptiček (nabíječka, další baterie ev. karty či filtry) dávám do batohu. Mapu dávám do mapníku nebo do víka krosny, přeci jen ji člověk nepotřebuje porád na očích.
    Nejvíc se mi na té brašně líbí, že se dá zapnout buď na zip, což pak snese i slušný déšť (nemá pláštěnku) či prach (ocelnil bys na Islandu), nebo pro pohotovější focení jen zaklapnout přezku a mít třeba porád řemen aparátu na krku. Na cestování IMHO jak dělaná, šitá z bytelnýho balistickýho nylonu, dost vypolstrovaná, kovový přezky. Já jednoznačně doporučuju.
    AILAS
    AILAS --- ---
    MORPHLER: super diky za info, docela se mi libi. Kdes na nej koukal? Divam se i na ten lowepro compudaypack ale tohle me tele by se asi do te dolni kapsy spolu s dalsim neveslo: http://photocrati.com/wp-content/uploads/2009/04/nikon-80-200mm-f-28d-ed-af-nikkor.jpg
    TWARR
    TWARR --- ---
    MORPHLER: crumpler ma hlavne 30let zaruku, pokud to nekupujes u ceskejch preprodejcu :) (pravda, nevim jak pred peti lety)
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    MORPHLER: a kdyz uz teda jede debata na batohy, pred tim jsem pouzival leta crumpler podobne velikosti a obsahu. odesly drzaky zipu, vystylka zad a vrchni prositi popruhu plus trochu prosoupani zespod... to po 5-6 letech denniho zneuzivani a casteho pretezovani (fotak, +objektivy + blesk, NB, plna, spise narvana kapsa veci).. nicmene je stale pouzivany, poslal jsem ho dal kamosovi. Crumpler pusobil (tohle je mozna hodne o pocitu z toho povrchu, asi ne o skutecne odolnosti) lepe odolnosti latky, ale taky byl podstatne tezsi sam o sobe.
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    AILAS: jak se to vezme. koukal jsem na nej v krame, zkousel ho na zada a rozhodl nekoupit kvuli cene a na me prilisne celkove velikosti. :) pouzivam lowepro compudaypack, mansi lahev/termosku dam dovnitr vpohode, vic nepotrebuju (na treky nechodim)
    ROZI
    ROZI --- ---
    Když už jsme u těch batohů atd, jakou máte zkušenost s taháním vybavení na dlouhodobý treky. Jedu v létě na Island pod stan, takže kromě krosny potřebuju dát i někam vybavení, stačí jen tělo a objektiv, ale abych tam dal taky i něco dalšího, mapu atd. a abych si to mohl v pohode vzit do letadla. Proste nic extra velkýho, kam se mi ale všechno vleze a nebude mi to zavazet, když budu mít na zádech krosnu....
    AILAS
    AILAS --- ---
    MORPHLER: máš s ním osobní zkušenost?
    BAGRNASTROME
    BAGRNASTROME --- ---
    YNZA: Já teda nevim, ale mám pocit, že všechny batohy řady Adventure od Tamracu mají takové ty postranní síťované kapsy, které pojmou i PETku... Nebo je tu taky třeba tohle. Ale chápu, že si nemůžeš vybrat batoh. Na moje záda taky nic nesedí...
    YNZA
    YNZA --- ---
    jen takovy povzdech nad fotobatohama...samych deset prihradek na karty, oddelene prostory, polstrovani pro notebook, ale zeby nekoho mohlo napadnout, ze na celodenni vylet sebou potrebujes petku vody nebo termosku s cajem ne? NE? no tak ne :/
    ERED_MITHRIN
    ERED_MITHRIN --- ---
    dekuji za rychle a spravne odpovedi, je to tou clonou :)
    PEJR
    PEJR --- ---
    ERED_MITHRIN: v podstatě se dá říct, že to dělá kombinace širokej zoom a interní blesk, čim kratší ohnisko, tim spíš se ti do záběru dostane stín objektivu nebo sluneční clony, řešením bejvá externí blesk, ale i ten může házet stín sluneční clony
    ERED_MITHRIN
    ERED_MITHRIN --- ---
    MENTOL_, BAGRNASTROME: mam pocit, ze ta slunecni clona byla to prvni, co jsem zkousel, ale uz se mi vickrat stalo, ze jsem si myslel, ze jsem neco vyzkousel a pak zjistil, ze jsem to jen chtel vyzkouset :) nainstruoval jsem majitele, at vyzkousi.
    objektiv je tam nejakej zakladni, je to pouze na lepsi domaci foceni (misto kompaktu).

diky za reakce
    BAGRNASTROME
    BAGRNASTROME --- ---
    ERED_MITHRIN: Kolega MENTOL_ to trefil. Taky jsem se toho napoprvé leknul, i když já si toho naopak všimnul při nějakém pokusu o makro v tmavém lese;-) Záleží co máš za objektiv - někdy stačí jen sundat sluneční clonu. Nejlepším řešením je ovšem nepoužívat interní blesk.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam