• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HERKULESNIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku
    BAGRNASTROME
    BAGRNASTROME --- ---
    LUKAS87: Dovolil bych si drobně oponovat. Ten můj Tamrac, jak ho používám já, je téměř stejně pohotový jako holý aparát na krku, jen mechanicky chráněn. Absolvoval jsem takhle třeba hřebenovku Roháčů. Ty řetězy bych si s holým strojem fakt nelajsnul. Jen se mi to takhle moc nevejde s clonou nasazenou tak, aby clonila. Čili buď ji nepoužívat, nebo holt věčně otáčet do pracovní polohy.
    Na druhou stranu, co jsem se tak bavil s lidmi, co na Islandu byli, fouká tam cca 360 dní v roce, což znamená tuny prachu v očích, puse, prostě všude. Takže tam je na místě spíš ochrana proti tomuto neřádu. Opět doporučuji stejný Tamrac. Při zavření zipu a přetažení přesahu výka je technika v bezpečí.
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    ROZI: Já měl v letadle foťák plátěný tašce. Když byl mimo krosnu, tak byl prostě přes krk, jakkoli jinak to bylo nepohotový. Dedikovaná separátní taška jenom na foťák mi v situaci, kdy bych měl cestovat s krosnou (tedy ne autem), příjde jako zbytečný gramy k ničemu navíc.
    I když je fakt, že F3 neni tak úplně choulostivej stroj, tak možná proto sem neřešil nějakou mechnickou ochranu (jakože jí neřešim ani tady).
    ROZI
    ROZI --- ---
    LUKAS87: me nejde o batoh, krosnu mam dobrou, jde mi o brasnu na Nikona, kterou si muzu vzit i do letadla (protoze nema 15 kilo narozdil od krosny) a kterou budu mit tak nejak porad po ruce...
    YNZA
    YNZA --- ---
    MORPHLER: jde mi jen o tu petku naboku, nic vic. proste za den musim vypit urcite mnozstvi tekutin jinak sem lazar. na zadech mi sedi v podstate cokoliv, nejsem narocnej. Jen mi nejde do hlavy, ze na to proste nemysli vyrobce. ten tamrac ma dve kapsy, obe malinky. lowerpro pro jistotu zadny, 0.7 termoska se vejde inside, ale tam bych si predstavoval mit obleceni, lahev prece muze bejt klidne zvenku, dokonce ji ani nevadi kdyz zmokne
    BAGRNASTROME
    BAGRNASTROME --- ---
    REPLIKANT: Sím já jsem psal o nošení svých Nikonů D80/D90 už v čase "12:54:32 3.3.2013". Ale jo, no, mezi mnou a LUKASem87 to ujelo dobře;-)
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    LUKAS87: První příspěvek který není OT - "a v tom Nikon F3", konečně ten Nikon, když už jsme v tom klubu ;)

Tady ten vak na vodu může zaujmout prostor místo notebooku

Jinak tady se k tomu můžou vyjádřit i oběti temné strany, kteří taky občas chodí fotit s petflaškou
    [ Objektivy, filtry a prislusenstvi (pripadne dalsi souvisejici fototechnika ;-) ]
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    ROZI: Já měl v Itálii tohle: http://www.doldyruksaky.cz/index.php/batohy-a-ruksaky/turistika/wanaka-tr
    a v tom Nikon F3 + 2/35 + 2/28, 15 kinofilmů, Nikon L35AW a Canon WP-1. Všechno naházený mezi oblečením. Naprosto v pohodě.
    MAJA
    MAJA --- ---
    Jinak fotobatohy na treky dělá http://fstopgear.com - jde o kvalitní batohy s vyjímatelnými vložkami různých velikostí pro fotovýbavu ... ale není to zrovna levné (i za tu vložku nechtějí zrovna málo bohužel).

Nedávno se po nich začalo trochu opičit LowePro viz. http://www.lowepro.com/flipside - taky kdyby ta vložka šla koupit samostatně nějak rozumně ...
    MAJA
    MAJA --- ---
    na místo pro notebook se zas dá zmuchlat bunda nebo maskovací šála :-)
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    YNZA: co ti bude sedet na delsi trase na zada ti neporadi nikdo, kazdemu sedi neco jineho. pod pojmem trek si predstavuju trochu vic nez tebou popsany "celodeni vylet". Ja jak s tim crumplerem tak ted s tim lowepro jezdim na 2-3 dny, s NB, hygienou, necim na prevleceni, spani a troskou jidla po mestech.. asi taky zalezi co sebou chces tahat za skla/blesky a tak. Jinak nebyl problem do obojiho dat litrovku termosku ci petku ... a zase pochybuju ze bys na denni vylet do hor tahal treba NB, coz zase treba ja od batohu chci (a jeste na konkretni velikost).
    YNZA
    YNZA --- ---
    SKALARIAK: ano, compurovar mam taky, kam davas tu petku?
    YNZA
    YNZA --- ---
    MORPHLER: nj na treky nechodis takze mi vlastne nemuzes poradit
    YNZA
    YNZA --- ---
    BAGRNASTROME: mam, petku pojme, PULLITROVOU!
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    AILAS: v megapixelu o Ove.. tak pred rokem. Jo na velke skla ten compudaypack moc neni. ta kapsa je rozhodne mensi nez na tom crumpleru.
    TWARR: uz ani nevim kde jsem to kupoval, stejne pochybuju ze by to nejak uznali, museli by mi dat novy .)
    HUGGI: dobre napady spatne udelane asi sedi. mi prisel na pulbatoh strasne velky. dalsi takovy dobry napad spatne udelany mi prisel Lowepro orion AW. To se vubec nedalo pocitat a pouzivat jako batoh.
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    SKALARIAK: tam mi prave vadi to vyklopeni;)

Jinak do toho Roveru AW kdyz vyndam spodni oddil tak se v pohode vejde spacak a 2-3ks obleceni, nahoru mala brasna s fotakem (2-3skla, v mym pripade spis dva blesky, 2skla) a zbytek obleceni na 2-3dny..
    AILAS
    AILAS --- ---
    HUGGI: Dik za info
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    Ja mam super zkusenost s Compu Rower AW, za cca. 44 roky intenzivniho pouzivani vse perfektne funkcni, dobre se nosi, ma integrovanou plastenku a navic se da ten spodni fotooddil snadno vyskubnout a misto nej tam obcas cpu mensi brasnu na fotak, kdyz pak chci nekde na miste pobihat jen s brasnou bez baglu...
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    AILAS: no celkove naneu a kata batohy mi prijdou takovy divny..sice hodne polstrovany, ale neprakticky reseny..dobry napady spatne udelany..

ten rover proste "zlomis" takze idealni plnej pristup..to az rover plus to ma blbe udelany s vysuvnou kapsou kam se neda snadno dostat
    AILAS
    AILAS --- ---
    HUGGI: V cem je divny? Nesedi? Jinak jak dobre ci spatne se otevira ta spodni kapsa u toho Lowepro Rover II kdy je rekneme stredne naplneny? (celodenni vylet)
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    MORPHLER: to je dost....divnej batoh..aspon podle mejch zkusenosti..
    YNZA: koukni na Lowepro Rover II pokud jeste pujde sehnat..jednoznacne nejlepsi delenej batoh co kdy kdo udelal..
    ROZI: poptej se ID BIRK ..cestuje kazdou chvili a dycky s fotakem..
    BAGRNASTROME
    BAGRNASTROME --- ---
    ROZI: Já používám na takový akce na 1tělo(D80/D90)+1sklo(většinou Sigma17-70) Tamrac 5683, což je o chlup menší verse (bez těch postranních kapsiček) aktuálně dostupné Tamrac 5684. Nosím ji buď křížem přes tělo, popruh pod batoh, nebo se dá navléknout na bederák krosny - má vzadu poutka. Mívám v ní aparát, po jedné náhradní kartě a baterce + nějaké čištění na optiku. Zbytek sereptiček (nabíječka, další baterie ev. karty či filtry) dávám do batohu. Mapu dávám do mapníku nebo do víka krosny, přeci jen ji člověk nepotřebuje porád na očích.
    Nejvíc se mi na té brašně líbí, že se dá zapnout buď na zip, což pak snese i slušný déšť (nemá pláštěnku) či prach (ocelnil bys na Islandu), nebo pro pohotovější focení jen zaklapnout přezku a mít třeba porád řemen aparátu na krku. Na cestování IMHO jak dělaná, šitá z bytelnýho balistickýho nylonu, dost vypolstrovaná, kovový přezky. Já jednoznačně doporučuju.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam