• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HERKULESNIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku
    STILL_PRIMITIVE
    STILL_PRIMITIVE --- ---
    SYKES: Nejmenší sou asi FE/FMka (1,2,3) ...
    SYKES
    SYKES --- ---
    Jaké je nejmenší kinofilmové tělo, přijímající objektivy Nikon?
    Hrozně se mi zalíbila Bessa L s 12mm Voigtlanderem: http://www.paladix.cz/bazar/index.php?adid=238909 - ale ty peníze se mi za to fakt nechce dát, tak si říkám, že bych alespoň zužitkoval svou dvacítku Voigtlandera, taky je širokáč a hlavně velikosti zanedbatelné :))
    YNZA
    YNZA --- ---
    sedici golubi vyfoti i pinhole, co dajaký šport z teho?
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    Fotky z novýho Nikkora 4.5-5.6/80-400mm G VR ED N
    Nikon 80-400mm f/4.5-5.6G ED VR lens sample images - a set on Flickr
    http://www.flickr.com/photos/nikonrumors/sets/72157633032109852/with/8569635611/

Tady na 400mm F5,6 celkem slušně (za ty prachy že jo..)
    http://farm9.staticflickr.com/8100/8569635611_abdd9034a4_o.jpg
    YNZA
    YNZA --- ---
    a nestacil by ji ten F4? dyk to je taky povedeny kousek
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    INIQUITY: viz komenty prede mnou a ja jen dodam, ze pokud se ji zda cena vysoka za novou, muze vzit z druhe ruky prvni verzi, pohybuje se kolem 30K a nebo novy Tamron 70-200/2.8 VC za 40tis. novy. Dle ohlasu je to velmi povedene sklo i co se ostreni tyce.

Test objektivu Tamron SP 70-200 f/2.8 Di VC USD
    http://www.4foto.cz/tamron-70-200-vc-review/
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    ULTRAMARINE: ..zaklad kdyz nevis co muze bejt spatne je kompletni reset fotaku (klidne si predtim uloz nastaveni na kartu..to vyssi rady umej)..pokud to nepomuze vyloucil jsi nejaky blby nastaveni cehokoli a bude to pravdepodobne technicka chyba..

+ zmateny bodovy mereni (ktery je u nikonu svazany s ostrenim) muze snadno vyloucit fotka treba jenom nebe/zeme..neceho kde neni velkej rozdil v jasech..
    MAJA
    MAJA --- ---
    ULTRAMARINE: Mám pocit, že expozimetr i u matrixu reší i umístnění ostřícího bodu resp. co je pod ním.
    INIQUITY
    INIQUITY --- ---
    REPLIKANT: toz doufal jsem, ze se treba ozves aj ty :) jedine, co ji vadi, je ta cena, proto ten dotaz ;)
    EGGH
    EGGH --- ---
    EGGH: To může mít spoustu příčin. Nemáš někde ty fotky vč. exifu?
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    INIQUITY: Tož kamaráde, že se nezeptáš přímo u zdroje ;) MANSIK má pravdu, není jedinej důvod proč by měl být nástupce, resp. vadí něco kamarádce na té nejnovější verzi? Co sem zkoušel a viděl, široko daleko není lepšího skla, nevim co bych tomu objektivu vytknul, možná tak váhu a cenu, ale to je nutné zlo.
    MANSIK
    MANSIK --- ---
    INIQUITY: Ne nechystá, cena dolů nepůjde, ať koupí. Případně že se jí to bude zdát moc tak second hand VR1.
    ULTRAMARINE
    ULTRAMARINE --- ---
    EGGH: to bylo prvni co me napadlo, delalo to i pri bodovy, i pri celkovym/plosnym/maticovym nebo jak se tomu rika
    EGGH
    EGGH --- ---
    ULTRAMARINE: Neměl jsi tam nastaveno bodové měření?
    ULTRAMARINE
    ULTRAMARINE --- ---
    Mel bych jeden problem, kterje se u me objevil vcera - a to s merenim expozice. Kdyz jsem nechal automaticky mereni, tak mel tendenci vsechno strasne preexponovat, musel jsem korigovat cca -4EV aby to vypadalo rozumne. Fotil jsem krajinu, takze svetlejsi nebe, ale ne nejak vyrazne a nastavenim mereni expozice (stred, celek, sirsi stred) to neni. To vse na D800 a 24-70, driv to nedelalo, netusite cim by to mohlo byt?
    ULTRAMARINE
    ULTRAMARINE --- ---
    INIQUITY: info nemam, ale selsky rozum rika, ze se chysta, ale ne v horizontu pul roku nebo tak. Prece jen to neni tak stary sklo, tedka navic Nikon vydal update 80-400 a 70-200/4 VR, takze myslim, ze ted bude aktualizovat jiny ohniska...
    INIQUITY
    INIQUITY --- ---
    ahoj nikonaci, dotaz od kamaradky, ktera neni na nyxu: nemate nekdo echo, jestli se nechysta nastupce AF-S NIKKOR 70-200mm f/2.8G ED VR II? zvazuje nakup, ale kdyby se rysovalo neco noveho, tak klidne i pul roku pocka, doufaje, ze tento pujde s cenou dolu..
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    ULTRAMARINE
    ULTRAMARINE --- ---
    HAL_: prave. Prijdu 90 NEW, precetl jsem prvni odpoved a rikam si, jak mu to hezky, srozumitelne, a pritom spravne (i pojmove) vysvetlil... a pak to zaclo.
    YNZA
    YNZA --- ---
    no prosim
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam