• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HERKULESNIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku
    JJGG
    JJGG --- ---
    Zdravim,jako zacinajici lama s D40 a zrcadlovkou jako takovou vubec.Nevali se doma nekomu nahodou nevyuzita,za dobre penize http://knihy.cpress.cz/nikon-d40d40x.html ? :)
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    Taky povedenej expert :D
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    REPLIKANT: o te "zaslouzene" pretaple cene by se dalo uspesne polemizovat.
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    REPLIKANT: účinNou*
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    Po týdnu s Nikonem v CFŠ a pár hodin okukováním nového objektivu Nikkor AF-S 80-400mm f/4,5-5,6 VR sem došel k závěru, že je to fantastický sklo, který si rozhodně zaslouží svoji vysokou cenu, je to profi objektiv s perfektní kresbou na otevřený cloně, bleskovym ostření a účinou stabilizací, vše srovnatelné s novou 4/70-200mm VR a 2,8/70-200 VR II. Prodává se překvapivě dobře, však aby né, všichni co přecházej na vysoký rozlišení novejch Nikon těl, zjišťujou že ty jejich Sigmy to neutáhnou.

Kdyby někoho zajímalo, tak tady jsou obrázky v plnym rozlišení na Nikon D4 @ISO3200 JPEG STANDART

Nikkor_AF-s_80-400@80mmF4_5Nikkor_AF-s_70-200@70mmF4
    80-400 VR @80mm, F4,5 VS 70-200 VR @ 70mm, F4

Nikkor_AF-s_80-400@400mmF5_6Nikkor_AF-s_70-200@200mmF4
    80-400 VR @400mm, F5,6 VS 70-200 VR @ 200mm, F4
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    neni to uplne na nikon, ale ta funkce je docela ulet: http://www.youtube.com/watch?v=tVOhac0FQkw (Metabones Speed Booster)
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    MORPHLER: no, to sem zvědavej
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    HUGGI: Tak teda po projeti fotek uz jsme mnohem presvedcenejsi ( http://reports.vojtaflorian.com/2013-04-16_NANO/ ) - ISO1600 a vic..de si stim porad krasne hrat z rawu..vytazeni o 2EV zadnej problem..
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    Toz sem mel vcera na koncerte pucenou D7100...k fotkam se teprve ted propracovavam..ale nejak me to uplne nenadchlo..ani nevim proc..treba ostreni mi prislo na D600 vyrazne lepsi..ackoliv se jedna o stejnej modul..
    EGGH
    EGGH --- ---
    Něco pro fajnšmekry tady.
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    Tak sem si udělal radost a šáhnul v bazaru po jako novém Nikkoru 1.8/50mm řady E
    Nikon_Nikkor_1-8_50mmE_3Nikon_Nikkor_1-8_50mmE_1
    a pro srovnání, všechny tři foceny Nikkorem 2.8/135 AiS a poslední tou padinou
    Nikon_Nikkor_1-8_50mmE_2Nikon_Nikkor_2-8_135mmAis_3
    TWARR
    TWARR --- ---
    ve me nevzbuzuje zase duveru, kdyz nekdo hodnoti neco, o cem nic nevi ;) alias nevidel, kdyby to nekdo videl, tak by videl ... :D

BAGRNASTROME
    BAGRNASTROME --- ---
    Meh, já nevim, ale ve mě taky zrovna nevzbuzuje kopec důvěry foťák s něčím olámaným. Ať už to na funkčnost má nebo nemá vliv, či jak k té úhoně přišel...
    Kašlete už na to! Spíš mi poraďte jak se to má s EMkem. Matně si vzpomínám, že jsem kdesikdysi četl, že kromě mechanické 1/90 má ještě nějaký jeden (vpodstatě nedokumentovaný) mechanický čas, ale teď to nikde nemůžu najít. Nevzpomene si někdo z osazenstva?
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    STILL_PRIMITIVE: dobre, budme tedy presni v teminech, fotak neni rozbity, fotak je poniceny.
    STILL_PRIMITIVE
    STILL_PRIMITIVE --- ---
    PLAYER: problem vidim v tom že aparát funguje = není rozbitý... tydle argumentace že jakmile něco nevypadá jako nový = rozbitý sou nejlepší :D ... celou dobu je tu řeč o kosmetický vadě která nemá na fukčnost vliv, nechápu co hrotíš...
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    Vyhlasuju soutez, kdo si od twarra koupi rozbity fotak. Prvni misto je... rozbity fotak.
    TWARR
    TWARR --- ---
    nejsou zadny souteze? ze bys je jako rozbil kreativitou!
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    Ja nechapu, jak nekdo muze nechapat, ze nekdo nestoji o koupi rozbiteho fotaku.
    TWARR
    TWARR --- ---
    ja jsem doufamjasne napsal, ze na tebe prdim s tim fotakem. to, proc to tu neustale omylam je, ze to kolecko je argument fail, to je cele. nic za tim nemusis hledat, nic za tim jineho neni.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam