• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HERKULESNIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku
    MICKK
    MICKK --- ---
    SLASH: co tam mají tak úžasně levnýho? mě přijdou ceny stejný jak u nás -dph který ti napálí celníci
    SLASH
    SLASH --- ---
    ma niekto skusenosti z tymto obchodom : http://www.digitalrev.com/ ? objednal som si odtial lenses, ceny maju super a vacsinou aj reviews co som pozeral na nete..
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    "Od 15. května 2013 dochází k výraznému snížení ceny Nikon D600 o 5000,-" - tak proc ne :)
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    MAJA: Souhlasim ze je D800 mnohem narocnejsi na "styl" ostreni, ale s tim ze by neslo bezne udrzet stejny casy jako na D700
    MAJA
    MAJA --- ---
    PLAYER: necitím potřebu, aby mi to někdo vysvětloval, vím/znám co používám ...
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    MAJA: pokud potrebujes na fotky z FF kratsi cas, nez na fotky z APS-C, tak to neni zadna zahada. Podivej se dovnitr bajonetu. Rozdil ve velikosti dilu, ktery se vyznamne na chveni prenaseneho na snimac podili, je doslova jedenapulnasobny.
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    MENTOL_: proc trollujes?
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    MAJA: zajimave, ja zadny rozdil mezi D50 a D7000 nepocitil.
    MAJA
    MAJA --- ---
    PLAYER: to je můj poznatek - třeba D50 s 6mpix byla mnohem míň háklivá jak na techniku držení, ostření tak na ostrost objektivu než D90. D700 zase kvůli nižší hustotě bodů lecos odpustí a D800 neodpustí skoro nic :-) při pixelpeepování ...
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    MAJA: Takze s 1Mpix. fotoaparatem budu mit fotky ostre vzdycky, ze vlastne ani nemusim presne ostrit?
    MAJA
    MAJA --- ---
    Můžu potvrdit že D800 je mnohem náročnější na techniku držení a přesnost zaostření než třeba D700 díky hustotě bodů snímače. Pravidlo, že v ruce je udržitelný čas 1/ohnisková délka je dobré modifikovat spíš na 1/dvojnásobek ohniskové délky. D600 bude o něco míň náročnější, ale zase má horší ostřící modul.
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    PEPAZZ: jo to vypadá reálně, jestli to soudruzi špatně přišroubovali ten snímač :), tak by se klepat mohl
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    mam to teprve par dni, takze ne, musim udelat nejakej test na mirror slap na stativu, jsem na to docela zvedavej

tady je videt ze treba ten silent mode u canonu docela funguje
    http://www.ophrysphotography.co.uk/images/tutorials/mirrorslap5d3/5d3mirrorslap.jpg
    TWARR
    TWARR --- ---
    takze ze stativu to mas ostry jo?
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    zadnej filtr ani tres ani fleky na tom nemam .)
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    PEPAZZ:
    PEPAZZ:

Jen pro kontrolu, UV filtr na tom skle ještě nasazenej nemáš? nebo nějakej jinej filtr?
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    PEPAZZ: ještě možná stárneš a už je to stařeckej třas :-D kamoška D800 má ale k fotografce má daleko tak se jí ani ptát nebudu hmm..

Nějaký ty olejový skvrny na tom snímači nemáš? Bylo fo nějaký issue té D600, možná zkusit vyčisti snímač, po 3000 fotkách už by se prej objevovat neměly ale jestli jsi od toho měl nějak stříklej snímač..

Co tak ale čtu, tak ta D600 je "little more blurry" než 5DMkIII.
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    KARYSLAV: nevim no, 22 vs 24 mi neprijde tak velkej rozdil ale pravda ze na 5d jsem fotil na sraw na nejakejch 11mpix, mozna nekdo s d800 by mohl potvrdit nebo vyvratit tuhle myslenku
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    PEPAZZ: žeby větší hustota pixelů než měl canon?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam