• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HERKULESNIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    MELOWN: náhodou, nefotíš přes display (se zaplým displayem) a nemačkáš pořád spoušť an zaostřování?

Stejnětak, nemáš iso nad 1600?

To totiž žere docela podstatně.
    MELOWN
    MELOWN --- ---
    REPLIKANT: jj, je mi to jasný ale u žádný Li-ion baterie se mi ta výdrž po naformátování nezvedla o půlku, proto mě tech 250 fotek dost vyděsilo :D

Uvidím, teď má za sebou druhý cyklus nabíjení...
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    MELOWN: Nová baterie se potřebuje trochu zajet, tak po 3 nabití/vybití by kapacita měla bejt větší, tohle je u Li-ion normální praxe.
    HAL_
    HAL_ --- ---
    MELOWN: Integrovaný blesk ti sežere baterku jako nic, bez něj to ten dvojnásobek klidně dát může.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    MELOWN:
    hodka je super pokud neplanujes byt tyden v divocine... :)
    MELOWN
    MELOWN --- ---
    KOC256: No tak půlka z nich byla z bleskem ale integrovanym...

Nicméně, teď jsem našla recenzi na tenhle typ baterie s touhle zrcadlovkou (D5200) A udávaná výdrž je prej 500 snímků :P Tak nic no, budu asi muset pořídit druhou, když vyrazím někam na výlet :D Na druhou stranu se nabíjí asi jen hoďku :)

KOC256
    KOC256 --- ---
    Mam forky v RAWu a u nekterych bych potreboval si pohrat s WB (blbe nastaveni pri foceni) jaky SW je na to nejlepsi... hledam neco fakt jednoducheho nezivim se tim. bezne mi staci JPEG primo z fotaku ale z dovolene nektere fotky jednoduse nenahradim...
    KOC256
    KOC256 --- ---
    MELOWN:
    s bleskem?

No ja mam 4 roky starou 1500mAh a uz mi vydrzi malo ale nemam problem s ni fotit tyden v ruznych rezimech a udelat i 1000 forek RAW+JPEG...
    BURYAN1
    BURYAN1 --- ---
    FATBOZZ: Jo dělá.Mám karty 512 mb,dvěUz jsou dost stare,ale do ted to slo.
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    BURYAN1: a jina karta to nedela ?
    BURYAN1
    BURYAN1 --- ---
    BURYAN1: A stane se to jakmile tam vložím kartu,když ji vyndám,ukazuje to normálně
    BURYAN1
    BURYAN1 --- ---
    Dobrý den,kdyz me horni displej vynechává některá čísla,čím to může být,a případně kolik může stát taková oprava?
    TWARR
    TWARR --- ---
    mam pucenej nakej ten den od replikanta 2,8/180 d. inu. plna dira. na kratsi vzdalenosti je to docela ok, na delsi uz to je mekci a obcas to hazi takovej ten glow efekt, z kteryho jsem osobne u 1,4/50 d byl nestastnej. na tom d600 24mpx snimaci to dokaze kreslit docela v pohode. uz od f/4 je to fajne (neresim cely pole, z toho mam jen nejake f/8 a f/11 a tam je to v pohode. prenos kontrastu zadna slava, zadna hruza. unesenej z toho uplne nejsem, ale pokud clovek veme v potaz bazarovou cenu a "velikost" toho skla (je to maleee) tak je to fer. af skla mrska z tela, neni to zadnej extra rychlik, sklo nema ani zadnej limiter, takze to je obcas hloupy. ale, co je z nazvu skla jasny, neni to afs a ta presnost oproti afs sklum je proste horsi.
    tl;dr - neni to zly sklo, je potreba si uvedomit na co ho clovek chce, neb vsechno ku spokojenosti (te me), neda.
    MELOWN
    MELOWN --- ---
    Zdravím. Mám dotaz - je normální, když se baterie (Li-ion 7.4V 950mAh 7Wh) vybije za 250 fotek? Teď mám zrcadlovku nově a tak jsem s tím fotila 1 den na auto, bez živého náhledu a ta výdrž mě dost překvapila :P Možná, že se musí nějak naformátovat, ale i tak se mi to zdá hrozně málo :(
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    Opravoval někdo vydrbanej PC konektor na SB900? Nevíte za kolik by v nikonu mohli být ochotní to udělat? Je to bez záruky už..
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    TWARR: asi jo, ale tak driv skla "N" nemely a zlatej krouzek presto mely. Ted placnu namatkou treba 70-200/2.8VR.
    Podle me je to predevsim (jen?) o cene. Takovej 85/1.8G je opticky supr sklo, konstrukcne je to obdoba 28/1.8, ale zlatej krouzek nema. Ted je otazkou, jestli to je kvuli absenci "N", nebo kvuli nizsi cene :)
    TWARR
    TWARR --- ---
    no vypada to, ze driv zlaty byly s ed clenama, tedka je to nano coating.
    TWARR
    TWARR --- ---
    PLAYER: profi mysleno prave moznost nps :) zlatej krouzek maj, pokud se nepletu, skla s nano coatingem ne?
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    TWARR: no tohle muze byt namet na diskusi o tom co je a co neni podle nikonu "profi" sklo (coz ma stejne asi smysl jen pro NPS). Mel jsem zato, ze profi skla se znaci zlatym krouzkem, ktery 28/1.8 mimochodem ma.
    TWARR
    TWARR --- ---
    vlastne ty f/1,4 skla taky nejsou rychly, tak co :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam