• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HERKULESNIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku
    BAGRNASTROME
    BAGRNASTROME --- ---
    HUGGI: Můj Photix grip dokonce zásadně vybije jednu a i když druhá ukazuje porád třeba 40 %, tak už nechce exponovat. Což znamená prohodit baterky ve slotech a pak teprve se dá pokračovat. Osobně používám grip kvůli úchopu a ne kvůli druhé baterce.

YNZA: Tak tak, mám dvě Photixky a šlapou vpoho. Jen teda v tom gripu občas mají problém s kontaktem, ale přímo v těle nikdy.

ROZI, KOC256: Mě tohle, řekl bych ukazuje nějaký hausnumera. Třeba "73" když mám na kartě 200 RAWů;-) Ale ty procenta nabití fungujou fajn. U origo i Photix.
    BUCCI
    BUCCI --- ---
    KOC256: počítadlo přišlo s D40/60/80 a všechny novější ho maj
    mám taky pozitivní zkušenost s phottixem na D80 jsem měl baterky i grip a pohoda, na D200 mám grip
    YNZA
    YNZA --- ---
    battery age koukam zacina fungovat u D7000, apc se mi ted po roce posunul z 0 na 1

neoriginalni baterky brat Phottix, sou v poho
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    MELOWN: Grip nema na zivotnost vliv..je to stejny jako dve baterky vymeneny v tele
    ROZI
    ROZI --- ---
    KOC256: no ja mam A=1.00, B=1.00 a L=1.006, ale rozumnej z toho nejsem, protoze na Nikon strankach maji jako nejnovejsi uveden 1.002, kterej ma resit "Distortion control data upgrade" :)
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    MELOWN: Nikon dělá velmi kvalitní achromatický předsádky. Pro průměr závitu 52 mm konkrétně 3T (1,5 dioptrie) a 4T (2,9 dioprtie).
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    MELOWN: misto tehle ctyr bych koupil jednu jedinou Hoyu:

HOYA Close-Up Lens +4 52mm | Close-up Hoya | Centrum FotoŠkoda
    http://www.fotoskoda.cz/eobchod/p2120340-cz-hoya-closeup-lens-+4-52mm
    MELOWN
    MELOWN --- ---
    KARYSLAV: No, jsem těžkej amatér a fotila jsem pouze na plnej automat :P - takže si to ISO, clonu atp. bralo samo jak uznalo za vhodné :) Co se týče živého náhledu, tak ten jsem nepoužila. No a to přeostřování, tam sem tam nějaký bylo :D

REPLIKANT: Máš pravdu, zatím to nebudu "hrotit", počkám jak to bude vypadat třeba za dva týdny. Druhá baterie je v plánu ale jestliže ta první baterka bude nadále pokračovat v tomto stylu, tak asi popřemýšlím spíš o battery gripu.

Má někdo z vás zkušenost s makročočkama Akira? http://www.megapixel.cz/akira-sada-makropredsadek-12410-52-mm#product-sec-comment Případně doporučil byste mi někdo nějakou jinou alternativu? Né makroobjektiv :D
    KOC256
    KOC256 --- ---
    ROZI:
    aha uz jsem to nasel :) Pic meter... pod tím je hned ten údaj který jsem myslel já... Battery age - -který nefunguje...

BTW: má smysl u D90 nějak řešit jiný firmware? mi to ukazuje verzi A=1,00 B=1,00 L=1,000
    ROZI
    ROZI --- ---
    tak jinak, mate nejakou osvedcenou neoriginalni baterii pro D90 (EN-EL3e) :)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    ROZI:
    to ani nevim ze tam nekde je a nevim ani k cemu by mi tento udaj byl ;-)
    ROZI
    ROZI --- ---
    KOC256: nevim co presne ted myslis zivotnosti, ja mel na mysli treba pocet exponovanych snimku od nabiti baterky :)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    ROZI:
    co jsou vsechny parametry? :)
    Co vim tak zivotnost co je v nastaveni neukazuje ani originalni...
    ROZI
    ROZI --- ---
    když už jsme u těch baterek...jak dlouho má Nikon baterky čipovaný, resp. dá se sehnat nějaká levnější varianta baterky pro D90, která bude fungovat uplne normalne (tzn. bez battery gripu, bude ukazovat vsechny parametry jak ma atd.)
    BAGRNASTROME
    BAGRNASTROME --- ---
    HAL_: No to sice jo, ale ta výdrž baterky se většinou uvádí jako tzv. CIPA test a v jeho specifikaci je IMHO 50 % expozic z aktivací interního blesku...
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    ZATAMOKO: Já prodával D80 za 7k s 18-55 VR před rokem a půl s 20tisíci. :)
    ALKALOID
    ALKALOID --- ---
    ZATAMOKO: 100k a vic
    ZATAMOKO
    ZATAMOKO --- ---
    REPLIKANT: hm, dík za info. Všude jsem četl "závěrka je testovaná na xy cyklů", tak jsem to chápal, že to je právě životnost.
    Takže 50k cyklů u tý D80 už začíná trochu smrdět loterií, co?
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    ZATAMOKO: Testovanou přesnost tzn. není to životnost, ale že 1/2000s bude pořád stejně přesná.
    ZATAMOKO
    ZATAMOKO --- ---
    Nevíte kolik má D80 "garantovaných" cyklů závěrky?
    řeším teď jednu bazarovku s nacvakanými 50000 fotkami za 5000 Kč vč. orig. battery packu a 4 baterií.
    Hledal jsem hledal, ale nicmoc nenašel. resp. našel 50 - 100 - 150 tisíc, z čehož jsem moc moudrej nebyl :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam