• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HERKULESNIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku
    ULTRAMARINE
    ULTRAMARINE --- ---
    BAGRNASTROME: prave. Tamron je sice svetelnej, ale je tak pomalej, ze je pomalejsi o dost nez ta 16-85 a kresbu ma velmi dobrou, ale taky horsi nez 16-85..
    BAGRNASTROME
    BAGRNASTROME --- ---
    Mno, též přispěju se svou troškou. Ta 35/1.8 je sice fajn sklo, ale esli se chtěj o něco pokoušet v nějakým "miniateliérku", tak spíš než tuto, bych jim doporučil nějakej blesk. Řeší (ne)světelnost záklaďáku (tu 16-85 nemám jen kvůli tý příšerný světelnosti) a pro ateliérový focení (bez udání prodrobností) je IMHO mnohem výhodnější zoom než ekv. pevný padesátky.
    MENTOL_: Ten Tamron je IMHO strašně pomalej:-( I když pravda, kresbu má velmi dobrou. Co se týče světelnosti, jelikož se původní tazatel neobtěžoval zmínit, co tak bude rodinka fotit, tak těžko radit, že ano...
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    16-85 mi od uvedeni prijde zbytecne drahej na to jaky ma clony (prestoze je ostrej atd). Za ty penize je v podstate k mani proverenej Tamron 17-50/2.8 + Nikon 35/1.8.
    ULTRAMARINE
    ULTRAMARINE --- ---
    BOPA: 18-105 i 18-135 jsou takovy bakelitovy hracky, obcas mi prosly rukama a dycky jsem se od nich moc rad vratil ke sve 16-85. 16-85 ma dve drobne nevyhody - svetelnost a to, ze ma pomerne pomaly ostreni (ale presny).
    Pokud vadi svetelnost, to vyresis pevnou 35kou, rychlost ostreni je sice pomala, ale srovnatelna s objektivama v tyto cene. To resi jen vic penez.
    Zkratka 16-85 je asi nejlepsi reseni v kategorii neprofi zakladaku.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    HAL_: Presne!
    16 vyuzivam casteji nez 85 a mam k tomu 35/1,8 pro mistnosti s serem (kde je šero :) )

Jinak ja mel jednodussi vyber tela. Vzal jsem D90. Nebyly ty Dxxxx :)
    HAL_
    HAL_ --- ---
    BOPA: 18-105 univerzálnější než 16-85 moc není, ten širší konec je potřebnější než konec delší, nehledě na to že 16-85 je ostřejší. Ale i to druhé sklo je hodně fajn, za ty prachy - které tě ale evidentně moc netlačí. 7100 se mi jako overkill zdá taky, ale každopádně z APS-C je to špička s výborným ostřením a co do rozlišení je overkill i ta 5200. Takže když už, tak klidně jít ještě níž, 5100 jinak o nic horší není.
    Do miniateliéru kde není nutná univerzálnost přibrat 35/1,8
    BOPA
    BOPA --- ---
    KOC256: Takže 16-85 a případně k tomu delší sklo... chápu... Mi to přijde taky lepší volba

Jinak vybírat něco v této relaci je neskutečný pakec... Kdyby byli ochotni dát víc, jasná volba na FX, k tomu rozumné sklo.... POHODA.... Za to prostě dám ruku do ohně...
    nebo kdyby řekli, že nějaký základ, taky se dá něco vybrat s tím, že nemohou čekat žádné zázraky... Ale takhle???
    Myslí si, že do toho dají spoustu peněz a že to prostě musí být super špica... A toho se prostě bojím :-((((
    YNZA
    YNZA --- ---
    taky myslim ze rodina asi tezko bude dokupovat ais a afd skla k 7100 (just my 2c)
    TWARR
    TWARR --- ---
    BOPA: pentax k-30 s 18-135 pro rodinu supr kauf. pokud chces ale mermomoci nikon, tak bych se koukal nekde kolem te 5200, 7100 je imho uz overkill. 18-105 je pro rodinu cajk sklo, pokud nebude domrvene, jako jsem ho mel ja ;))
    MELOWN
    MELOWN --- ---
    HUGGI: Janačka, já to jako myslela tak, že si pořídím grip abych toho mohla vyfotit více na jeden zátah a nenosila náhradní baterku mimo, to jsme se asi blbě pochopili ;) Opravdu jsem si nemyslela, že pořídím grip a té samé baterii se zvedne výdrž nebo životnost :)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    BOPA:
    mam tech 16-85 a maximalni spokojenost... 18-105 je dle me horsi volba...
    BOPA
    BOPA --- ---
    Tak jsem pročítal a nějak jsem se nedopídil... HEEEELP ME !!!!
    Rodina chce koupit nějaké slušné zrcadlo (jasně že NIKON, o to se postarám :-)))) a z DX zrcadel jsem dost v pasti....Já bych jim nejraději doporučil nějaký FX, ale to je rozpočtově mimo... Prozatimní volba padla na 5200 nebo 7100... (tady to bude skoro jedno, ne?? Problém je ale ve sklech... v těch DX se prostě vůůůbec neorientuju... 18-105??? 18-85??? jak je to s kresbou?? 18-105 je asi univerzálnější rozsah,, ale co kresba?? Ostrost?? budou s tím fotit i v miniateliérku (nic profi)... Rozhodně jim nechci doporučit něco, co mi otřískají o hlavu....
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    Můj Phottix En-EL3e je asi nemocný, nejenom že nevydrží ani z pola co origoš, ale když leží déle na polici, tak je na půlce kapacity.
    BAGRNASTROME
    BAGRNASTROME --- ---
    HUGGI: Můj Photix grip dokonce zásadně vybije jednu a i když druhá ukazuje porád třeba 40 %, tak už nechce exponovat. Což znamená prohodit baterky ve slotech a pak teprve se dá pokračovat. Osobně používám grip kvůli úchopu a ne kvůli druhé baterce.

YNZA: Tak tak, mám dvě Photixky a šlapou vpoho. Jen teda v tom gripu občas mají problém s kontaktem, ale přímo v těle nikdy.

ROZI, KOC256: Mě tohle, řekl bych ukazuje nějaký hausnumera. Třeba "73" když mám na kartě 200 RAWů;-) Ale ty procenta nabití fungujou fajn. U origo i Photix.
    BUCCI
    BUCCI --- ---
    KOC256: počítadlo přišlo s D40/60/80 a všechny novější ho maj
    mám taky pozitivní zkušenost s phottixem na D80 jsem měl baterky i grip a pohoda, na D200 mám grip
    YNZA
    YNZA --- ---
    battery age koukam zacina fungovat u D7000, apc se mi ted po roce posunul z 0 na 1

neoriginalni baterky brat Phottix, sou v poho
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    MELOWN: Grip nema na zivotnost vliv..je to stejny jako dve baterky vymeneny v tele
    ROZI
    ROZI --- ---
    KOC256: no ja mam A=1.00, B=1.00 a L=1.006, ale rozumnej z toho nejsem, protoze na Nikon strankach maji jako nejnovejsi uveden 1.002, kterej ma resit "Distortion control data upgrade" :)
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    MELOWN: Nikon dělá velmi kvalitní achromatický předsádky. Pro průměr závitu 52 mm konkrétně 3T (1,5 dioptrie) a 4T (2,9 dioprtie).
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    MELOWN: misto tehle ctyr bych koupil jednu jedinou Hoyu:

HOYA Close-Up Lens +4 52mm | Close-up Hoya | Centrum FotoŠkoda
    http://www.fotoskoda.cz/eobchod/p2120340-cz-hoya-closeup-lens-+4-52mm
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam