• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HERKULESNIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    ULTRAMARINE: podle me resi obecne vyvazeni bílé, a tam je pravda z preset co fungoal na canonní raw je na nikonu jinde, ale jak rikam je to tou saturaci barev jak jsem psal nize
    ULTRAMARINE
    ULTRAMARINE --- ---
    SKALARIAK: ty vyzdvihujes pletovku Canonu oproti Nikonu?
    Slysel jsem to prave naopak - pletovka bylo to, na co si i zaryty Kanoni stezovali..
    BLACKDRAGON
    BLACKDRAGON --- ---
    predam Nikon D700, Nikkor 24-70, brasnu Stealth Reporter AW 400, CF Sandisk 32gb a CF 64gb

fotak aj objektiv s plnym prislusenstvom a 100% stav :) k objektivu aj polarizak Kaesemann

info posta :)
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    SKALARIAK: je to jen desne presaturovany(barvy jsou hoodne syté, zvlast kdyz vytashnes trochu kontrast), taky jsem s tim bojoval, v podstate jsem musel nastavit saturaci na -30 abych se dostal na barvy co mi lezly z canonu :)
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    SKALARIAK: a nebo to jen ten Nikon nechava ty lidi hnusny jak sou a canon je dela lepsi nez jsou :))
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    tkaovej dotaz do plena- prechazel jste nekdo z Canonu na Nikon nejak seriozne?

Ja si po dlouhym premejsleni koupil k 5dMKIII i d800 ze si casem jedno z toho necham a druhy prodam (zatim s 50/1,8G + sigma A 35/1,4) a tedy jsem trochu rozpacity:

Autofocus je sice lepsi, ale vlastne jen uprostred, porotze po krajich nejsou krizove senzory, tim padem se to sem tam nechyta a hlavne ma ten muj kus nejakou dementni vadu, ze ty postrani senzory vyrabi brutalni frontfocus, ale to se pry necha v zaruce opravit, tomu jeste davam sanci, trebas ty prostredni body ve spojeni s tou padinou jsou oproti canonu a jeho padine o nekolik trid jinde, to je super....

Co me ale trapi vic je podani barev a to zejmena pletovky- jakmile se svetelne podminky jen nepatrne zkomplikuji (a mnohdy i bez toho), lidi vypadaj jako takovy ruzolící prasátka, místama trochu do žluta, pripadne fialova nebo trochu sediva, shrnuto a podtrzeno je to fakt hnus a zatim s tim travim silenyho casu, snahou to nejak napravit v LR, ale spis pres nejaky postproces v PS... bud delam neco zasadne spatne, nebo LR nezvlada ty nikoni RAWy a nebo nevim. Prijde mi ze i treba na zpravodajskejch serverech od jisty doby na prvni pohled muzu rict u spousty fotek ze to bylo foceny nikonem, protoze to vypada fakt hnusne barevne, kor kdyz se ty reporteri s postprocesem nijak neparou.... kazdopadne trochu zklamani zatim,, protoze jinak se s tim foti fakt dobre, DR je dle predpokladu vynikajici, super se s tim pracuje v LR s tema RAWAma a ty detaily na nizsi ISO jsou fakt genialni, ovsem i tohle ma tu druhou stranu, 36mpix je fakt overkill, po celodennim foceni reportaznim sypat do kompu 120GB+ dat je demence, nehlede na to ze i komp kterej sem si na tohle postavil to zvalda o poznani pomalejc nez ty "normalni" rawy....
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    Tak jsem si ted cvakl par fotek snovym 18-140..a docela cumim..proti 18-105 to vypada podstatne lip na 24Mpx..+kovovej bajonet, tesnici krouzek u bajonetu...a trochu prestrelena cena..
    TWARR
    TWARR --- ---
    MORPHLER: je to v trzisti tu na nyxu i na paladixu. pripadne mi napis do posty.
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    TWARR: kolik ches za ty objektivy?
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    TWARR: ..a já prodávam Nikkor AF-D 18-35mm f/3,5-4,5 ED, kdyby někomu chyběl levnej a ostrej širokáč na FX
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    SMK: taky to muze byt olej na chipu, coz jsem z ruznych zprav pochopil, ze asi je casty problem D600, resenim je nechat vycistit chip, pokud to mas nove tak bych to zkusil chtit v ramci toho oleje i jako reklamaci...
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    BUCCI: + vysoka clona a zaostreno na nekonecno a pujde to videt zase jeste lip
    BUCCI
    BUCCI --- ---
    SMK: jj prach, vyfoť světlý nebe, tam to bude vidět líp
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    SMK: prach na snimaci.
    SMK
    SMK --- ---
    muzete mi porsím nekdo rict, co jsou tecky nad hlavou modelky na tyhle fotce? dela mi to s ruznymi objektivy... d600... pripadne co s tim mam delat?

(je to prach nebo na reklamaci?)

diky

MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    REPLIKANT: muzes to nejak rozvinout? zatim se mi to stalo vzdycky s ne uplne vybitou bat. a reseni bylo ji vyndat a dat zpet (pak to bylo zase treba tyden dva bez problemu) mam pocit ze to vzdycky bylo po dlesim drzeni fotaku za- tedy zahrati (i baterie). navic mam 2 baterky (obe orig.) a vypozorovat jestli to dela jen s jednou jem nezkousel (po tomhle tipu si dam pozor na to s kterou to dela)
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    MORPHLER: jenze tu moji kartu to uplne odmitne jakkoliv akceptovat, format/neformat, proste nejede... zajimavy mi pride proc jako nefunguje, zvlast vzhledem k tomu, ze fotaku se slotem na CF se fakt uz moc neprodava, takze myslim ze toto pripravilo kupujicim uz nejedno osklivy prekvapeni :)
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    Uz zase?:)
    TWARR
    TWARR --- ---
    je tu naka d600, 35dx, 70-300vr, kdyby mel nekdo zajem. kdovi kdy, se dokopu to dat na bazary, jsem linej jak debil.
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    MORPHLER: Taky to může bejt baterka.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam