• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HERKULESNIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku
    ULTRAMARINE
    ULTRAMARINE --- ---
    HUGGI: ta leica je lehci, ale o nejakych 10 procent, bude mozna o chlup mensi. Tohle beru, ze vazi zhruba stejne. Je tezsi a odolnejsi treba oproti Fuji X-E2..
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    YNZA: já myslím že nic lepšího se s rumorama dělat nedá :-D
    YNZA
    YNZA --- ---
    nedelejte si z toho prdel
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    to vypada na "opravdovej" D700 nastupce :)
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    ULTRAMARINE: NIkdo nerika ze ma bejt lehkej..jen ze 765g je trochu prestreleny..nedokazu si moc predstavit v cem by to melo bejt odolnejsi nez je leica..a ta jelehci..
    ULTRAMARINE
    ULTRAMARINE --- ---
    vy jste najednou nejaky slecinky. 750g je moc? Bude to fotak za 50k, tak musi neco vydrzet, tedy byt kovovej. Kdo chce lehkej fotak, tak at si koupi J2/J3.
    Mohl by byt lehkej a odolnej - to by ovsem museli pouzit titan a to by se mozna cena blizila k Leice...
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    DOTCOM: Ja bych rekl ze ta cena je mimo nebo to je údaj i s objektivem..těžší nez leica to urcite nebude
    BAGRNASTROME
    BAGRNASTROME --- ---
    DOTCOM: Njn, každá sranda něco stojí. V tomto případě tedy spíš váží. Ale tak neříkám, že by to nesmělo bejt lehčí, no. Tak snad bude alespoň o to bytelnější. Zatěsněný by třeba bejt mohlo.
    S pronesením máš pravdu, no. Nejčastěji nosím tu D90 s gripem a velkým systémovým bleskem, půlkilovým sklem a k tomu obvykle ještě jedno kino tělo s dalším sklem na blbnutí. Proti "některým ostatním" je to celkem nic a stejně mívám večer ruce (a záda) jako chápan:-) Kde jsou ty doby, kdy mi ke spokojenosti stačila holá D40 s plastovým seťáčkem...
    DOTCOM
    DOTCOM --- ---
    BAGRNASTROME: no ale kdyz to ma clovek tahat celej den tak se to pronese - kdyz to srovnas treba s Fuji X-E2 (350g - ok neni fullframe ale stejnej retro styl) nebo se sony alpha 7 (474g), tak je to rozdil. I leica M ma 680g a je tak o chlup lehci...
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    DOTCOM: a D700 má sama 1kg :-) to nepočítám kvalitní skla.. :-D aneb posilovna celý den v praxi..
    BAGRNASTROME
    BAGRNASTROME --- ---
    DOTCOM: Vzhledem k tomu, že D90 má s baterkou 703 g, tak mě to zas tak moc nepřijde. Vždyť i proti původní FM2 (540 g) je to "jen" cca dvacet deka navíc.
    DOTCOM
    DOTCOM --- ---
    MORPHLER: to ja taky, ale 3/4 kila je hodne :(
    ROZI
    ROZI --- ---
    YNZA: Jj, u rawu. Replikant uz poradil pres postu. Zkusim potahat Picture control a uvidime co z toho poleze.
    YNZA
    YNZA --- ---
    a dela to u rawu?
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    ROZI: Prosím definuj "jiné přístroje". Taky zrcadlovky či systémové kompakty? Vlastně s odpovědí můžeš poslat fotku z jinýho přístroje, kterou považuješ za optimální, a z D90tky.
    ROZI
    ROZI --- ---
    REPLIKANT: LCD u ntb. Doted jsem s ti problem nemel a barvy z jinejch pristroju mi prijdou "normalni". Jen kdyz proste pretahnu z D90 (tu mam nove) fotky do ntb tak mam po barvach.
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    ROZI: D90 ma kalibrovanej displej. Ten tvůj kalibrovanej je? Resp. je to nejakej "normalni" displej nebo kancelarska blikačka?
    ROZI
    ROZI --- ---
    Mam problem, na moji D90 (na displeji) vypadaji fotky mnohej ziveji, podani barev je tam dost jiny od toho co vidim na pc (na pc je to vsechno takovy vyblity). Z jinyho fotaku mi to neprijde takovej rozdil. Co se s tim da delat? Nechce se mi vsechno "popotahovat" v LR. (existuje pro D90 nejakej preset?) Neco poradte pls :)
    FATAL_
    FATAL_ --- ---
    Nikon's new D5300 DSLR builds in Wi-Fi and promises sharper photos | The Verge
    http://www.theverge.com/2013/10/17/4842612/nikon-announces-d5300-dslr-with-wifi-gps-sharper-images
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam