• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HERKULESNIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    ORORUN: Zkoušel jsi na něm ostřit s manuálními skly? Jestli to bude stejný jako u D800, tak tam nemám problém zaostřit na F2.8 a někdy i větší světelnosti, takže bych flintu do žita hned neházel.
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    LAUNCHER: To čekal jen málokdo, kdo se o Nikon trochu zajímá, sleduje jeho tradici posledních pár desetiletí, prostě buduje nový foťáky a nesnaží se o retrospektivní styl, kombinuje nejnovější technologie s kompatibilitou těch nejlepších minulých technologií, kdyby tam nedal zadní display, autofocus, větší baterku, tak by absolutně popřel svoji dlouhodobou strategii (díky níž je pořád špička na trhu a může vyvíjet nové věci) a možná by tak uspokojil minoritní zájem staromilské komunity (patřím taky kní, ale chápu co se děje okolo) a udělal tělo ad zbastlená FM se snímačem z NEXe z eBay, ale čekat takovouhle reinkarnaci, jejíž výroba by stála minimálně stejně tolik co dnešní Df, ale kupilo by si ho jenom pár sběratelů, a věř, že cena by nebyla o moc nižší, než už i tak méněnákladové Df.

Navíc, proč by se pouštěl do bezzrcadlového foťáku, když na něj nemá jediný objektiv, ale na F bajonet má objektivů jako žádná jiná firma, absolutní nepochopení situace IMHO a čisté snění na nereálném základě, pochopitelně velice lákavém. Souhlasím jenom s tim EVF hybridním hledáčkem, kde by se dalo přepínat jako u Fuji X100, to je koncept budoucnosti, ale na to si asi ještě u Nikonu počkáme.

LAUNCHER: To je taky dobrej úlet, ani já sem ten foťák, ještě neměl v ruce a to dělam přímo u zdroje, jak se prosimtě můžu vyjadřovat k něčemu o čem sem četl x více či méne rozporuplných informacích, počkam si na pořádnej test s fotkama ne?

TLAMICKA: Jo to je dobrý, jak v den uvedení novinky, pár štouralů už se ptá co bude mít nástupce, jako jeden moula na tiskovce, první dotaz k novému modelu: "A co nástupce, už máte nějaké informace?" - ten člověk by se měl probudit, co to je za úvahy tohle? :DDD
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    EGGH: Na obrázku je F6 ne D700
    TLAMICKA
    TLAMICKA --- ---
    LAUNCHER: dik za odkaz, jsem jim to tam poradne osolil :) skoda ze podobny dotaznik neudelali predem, na druhou stranu mi to dava malou nadeji, ze je aspon trochu zajima, co si lidi mysli, uvidime jak na tom bude za rok a pul, za dva roky druha verze Df, jestli nejaka bude...

jinak tahle moznost je hodne pobavila :)
    How do you utilize photography? Please select one answer only.
    - I prefer to collect cameras rather than taking photos
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    Vyplnte pls oficialni dotaznicek, co si myslite o Nikon DF a nove 50mm f/1.8:

https://webc.nikonimaging.com/form/pub/info/df_en
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    BAGRNASTROME: Co je mi znamo, tak tohle uz davno neni pravda, resp. na D800 a D600 to nevymenis.
    BAGRNASTROME
    BAGRNASTROME --- ---
    PEPAZZ: ?!? Pokud vim, tak pro velkou cast Nikonich DSLR jsou k dispozici vymenne matnice s klinem. Pravda, druhovyroba, ale velmi slusna, co jsem mel moznost videt. A verze s mrizkou nejsou potreba, protoze Nikon (pokud vim jako jediny) umi tu mrizku promitnout i na origo (plain) matnici... Jestlije tady ale nejak jendodudse vyjimatelna, to netusim.
    ALKALOID
    ALKALOID --- ---
    PEPAZZ: a samozrejme i Pentax :)
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    ORORUN: jj tohle asi umi fakt jen canon
    ORORUN
    ORORUN --- ---
    Ono čím jsou věci dokonalejší, tím víc se asi na nich hledají chyby.... Prý na to nejde nandat matnici na manuální ostření? škoda, mohl to být můj první digitál... :()
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    Ja jsem treba cekal rozmery starych SLR. Necekal jsem, ze Nikon vezme D600, da do toho horsi sensor, ubere jeden SD slot, zakaze video a zvedne cenu.

Jinak jo, mohla to byt bezzrcadlovka s EVF a s rozmery / designem FM2, ale holt se rozhodli viz vyse.
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    Kdybyste nahodou nekdo vedel o nekom, kdo ma na prodej Samyang 14/2.8, tak bych mel zajem.
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    HUGGI: Srovnavat zrcadlovku s bezzrcadlem v relaci velikost - tlousky fotaku ti prijde jako srovnatelny?
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    65tis. Kc a daj do toho nizsi tridu AF, nez ma D7100. Fail.
    EGGH
    EGGH --- ---
    TWARR: Tady ještě srovnání D700 s FM, ten DF je fakt cvalík.

Ale je fajn, že se odhodlali do toho jít, třeba za dva roky na tom bude DF II líp :)
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    REPLIKANT: proc by to byl vtip? A7r bude mit pravdepodobne jeste lepsi snimac nez D800
    TWARR
    TWARR --- ---
    CROSS
    CROSS --- ---
    Já tomu vůbec nerozumim, můžete mi někdo vysvětlit, proč do toho nedali ten samej čip, co je v D600/D610?
    TWARR
    TWARR --- ---
    REPLIKANT: Takže si zo koupíš? ;))
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    TWARR: Pro mě je důležitý, že to na cesty JE menší než D700 a můžu tam používat bez omezení všechny skla co mám Ai Ais AF-D AF-G, jenom ta absence videa mi přijde jako úlet, pořád tomu nevěřim...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam