• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HERKULESNIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku
    DOTCOM
    DOTCOM --- ---
    REPLIKANT: tyjo, tak to se asi zastavim :)
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    REPLIKANT: Jestli muzes, tak to pls nejak rozumne vyfot, idealne s nejakym jinym sklem nez jen s tou novou 50mm f/1.8.
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    Jo dneska by měl být (bohužel to není 100procentní :()jediný kus pro ČR a SVK, Nikon Df od cca 15 hod. ve fotoškoda na dnech s Nikonem, jste vítáni!
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    LAUNCHER: Asi nechápeš, že musíš dodržet registrační vzdálenost mezi bajonetem a rovinou filmu/snímače, což ti prostě neumožní udělat stejněj rozměr, pokud tam chceš mít moderní technologie ad zadní diplay a další... No nic, aspoň je vidět, odkud se rodí ty nereálné představy.
    Ps.: Aby jenom někdo neměl pocit, že cituji oficiální zastoupení Nikonu, tak to ne, jako Replikant jsem tu sám za sebe, nejsem v práci ;)
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    REPLIKANT: Ne, myslel jsem normalni F-mount nativne, jako kdyz zvednes u DSLR zrcadlo. Neco jako ten Pentax K-01, ale s EVF a hezky :-)

Jedina vyhoda je, ze velikostne nepotrebujes hranol, DSLR PDAF modul, mereni a kdo vi co jeste. Proste by to mohlo byt ve vysledku opet stejne mrnate, jako treba FM2.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    DOTCOM: Co mi prijde z dpreview forums a z predobjednavek, tak je mozna vice lidi co by chtelo tohle: [ LAUNCHER @ NIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku ] vic, nez lidi co by chtelo DF. Pravda je, ze by to potrebovalo velky research na strane Nikonu, aby to ostrilo alespon prumerne. Ja to vidim pozitivne, treba DF II by takova mohla byt :-)
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    LAUNCHER: Dobrá, ale potom mi uniká souvislost mezi bezzrcadlem a zrcadlovkovejma objektivama, jako, že přes redukci? To se ta velikost ale moc nezmění, když by tam měl zůstat display, jak by jsi řešil ostření přes osičku, nebo by nebyl kompatibilní se starými objektivy, mno to jsem opravdu nerozuměl. :)
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    REPLIKANT: Myslim zes mi nerozumnel ohledne toho, v co jsem doufal:

Ja jsem cekal (a chtel) neco s Nikon F-mount a hezkym retro SLR designem vcetne te (male) velikosti. Aby to mohlo byt takhle male, tak by to patrne melo jen EVF (a zadni display, samozrejme) a ostrilo by to pres CDAF + on-sensor PDAF. Oproti Sony A7 by to bylo hezke a umelo by to nativne Nikkory :-)

Tzn nechtel jsem ani novy mount, ani fotak bez zadniho displaye... Co se ceny tyka, do ~ 80k CZK mi to nevadi, coz plni skoro vsechno :-)
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    DOTCOM: To je normálně luxusní replika. Df je nový soudobý digitální foťák s retrodesignem. Jiná kategorie.
    DOTCOM
    DOTCOM --- ---
    REPLIKANT: na druhou stranu Df je IMHO i tak popreni dlouhodoby strategie, jenom proste nedotazeny. S tou retrospektivou to neni uplne pravda, vzpomen na limitovanou edici S3 millenium.
    jasne, tenhle prodkut by cilil na jiny lidi, na takovy ktery treba dneska foti Leicou, ale nemyslim si, ze by jich bylo zas tak malo.
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    ORORUN: Zkoušel jsi na něm ostřit s manuálními skly? Jestli to bude stejný jako u D800, tak tam nemám problém zaostřit na F2.8 a někdy i větší světelnosti, takže bych flintu do žita hned neházel.
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    LAUNCHER: To čekal jen málokdo, kdo se o Nikon trochu zajímá, sleduje jeho tradici posledních pár desetiletí, prostě buduje nový foťáky a nesnaží se o retrospektivní styl, kombinuje nejnovější technologie s kompatibilitou těch nejlepších minulých technologií, kdyby tam nedal zadní display, autofocus, větší baterku, tak by absolutně popřel svoji dlouhodobou strategii (díky níž je pořád špička na trhu a může vyvíjet nové věci) a možná by tak uspokojil minoritní zájem staromilské komunity (patřím taky kní, ale chápu co se děje okolo) a udělal tělo ad zbastlená FM se snímačem z NEXe z eBay, ale čekat takovouhle reinkarnaci, jejíž výroba by stála minimálně stejně tolik co dnešní Df, ale kupilo by si ho jenom pár sběratelů, a věř, že cena by nebyla o moc nižší, než už i tak méněnákladové Df.

Navíc, proč by se pouštěl do bezzrcadlového foťáku, když na něj nemá jediný objektiv, ale na F bajonet má objektivů jako žádná jiná firma, absolutní nepochopení situace IMHO a čisté snění na nereálném základě, pochopitelně velice lákavém. Souhlasím jenom s tim EVF hybridním hledáčkem, kde by se dalo přepínat jako u Fuji X100, to je koncept budoucnosti, ale na to si asi ještě u Nikonu počkáme.

LAUNCHER: To je taky dobrej úlet, ani já sem ten foťák, ještě neměl v ruce a to dělam přímo u zdroje, jak se prosimtě můžu vyjadřovat k něčemu o čem sem četl x více či méne rozporuplných informacích, počkam si na pořádnej test s fotkama ne?

TLAMICKA: Jo to je dobrý, jak v den uvedení novinky, pár štouralů už se ptá co bude mít nástupce, jako jeden moula na tiskovce, první dotaz k novému modelu: "A co nástupce, už máte nějaké informace?" - ten člověk by se měl probudit, co to je za úvahy tohle? :DDD
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    EGGH: Na obrázku je F6 ne D700
    TLAMICKA
    TLAMICKA --- ---
    LAUNCHER: dik za odkaz, jsem jim to tam poradne osolil :) skoda ze podobny dotaznik neudelali predem, na druhou stranu mi to dava malou nadeji, ze je aspon trochu zajima, co si lidi mysli, uvidime jak na tom bude za rok a pul, za dva roky druha verze Df, jestli nejaka bude...

jinak tahle moznost je hodne pobavila :)
    How do you utilize photography? Please select one answer only.
    - I prefer to collect cameras rather than taking photos
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    Vyplnte pls oficialni dotaznicek, co si myslite o Nikon DF a nove 50mm f/1.8:

https://webc.nikonimaging.com/form/pub/info/df_en
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    BAGRNASTROME: Co je mi znamo, tak tohle uz davno neni pravda, resp. na D800 a D600 to nevymenis.
    BAGRNASTROME
    BAGRNASTROME --- ---
    PEPAZZ: ?!? Pokud vim, tak pro velkou cast Nikonich DSLR jsou k dispozici vymenne matnice s klinem. Pravda, druhovyroba, ale velmi slusna, co jsem mel moznost videt. A verze s mrizkou nejsou potreba, protoze Nikon (pokud vim jako jediny) umi tu mrizku promitnout i na origo (plain) matnici... Jestlije tady ale nejak jendodudse vyjimatelna, to netusim.
    ALKALOID
    ALKALOID --- ---
    PEPAZZ: a samozrejme i Pentax :)
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    ORORUN: jj tohle asi umi fakt jen canon
    ORORUN
    ORORUN --- ---
    Ono čím jsou věci dokonalejší, tím víc se asi na nich hledají chyby.... Prý na to nejde nandat matnici na manuální ostření? škoda, mohl to být můj první digitál... :()
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    Ja jsem treba cekal rozmery starych SLR. Necekal jsem, ze Nikon vezme D600, da do toho horsi sensor, ubere jeden SD slot, zakaze video a zvedne cenu.

Jinak jo, mohla to byt bezzrcadlovka s EVF a s rozmery / designem FM2, ale holt se rozhodli viz vyse.
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    Kdybyste nahodou nekdo vedel o nekom, kdo ma na prodej Samyang 14/2.8, tak bych mel zajem.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam