• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HERKULESNIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku
    BAGRNASTROME
    BAGRNASTROME --- ---
    YNZA, ALKALOID: No nevim, ty moje Phottixy taky vypadaj na první pohled úplně identicky (teda až na Nikoní nálepku) ale evidentně úplně identický nejsou. Už jen proto, že originály jdou do takovýho toho plastový vehementu na ochranu kontaktů nasadit mnohem víc ztuha.
    ALKALOID
    ALKALOID --- ---
    YNZA: taky to pravdepodobne vyrabi stejna fabrika :-)
    YNZA
    YNZA --- ---
    ALKALOID: rozdil v cene muze byt i pres 1000 kc, mel sem Phottixy do D80 i ted do D7k, a sou naprosto stejny jak origo.

ROZI
    ROZI --- ---
    IOT_JH: na D90 mam taky Avacom...nova vydrzela vic nez origo, ted odzkouseno nemam, ale spokojenost. Taky aby ne, kdyz za 1 origo muzes mit 2 Avacom :)
    IOT_JH
    IOT_JH --- ---
    PEPAZZ: To zjistim az budu mit tu nahradni, zatim jsem ji celou vybil jen natacenim. Spocitany to nijak nemam, ale rozdil mi to prijde. Nebo cim to muze bejt, blbou kartou, nebo stabilizaci v objektivu? Ty ji mas taky ne?
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    IOT_JH: a kolik na d600 nafotis na jednu baterku?
    IOT_JH
    IOT_JH --- ---
    Tjo. Diky za reakce. Ja mel prave do D90 dve origo, ktery jsem stridal po uplnym vybiti. A to myslim taky prospelo jejich zivotnosti. Tze asi pujdu do origo.
    BTW jsem prekvapenej jak D600 zere.
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    IOT_JH: mel jsem Avacom jeste pred lety v D40, vydrzel tak 2/3 co Nikon original, indikace nepresna jak je tu zminovano. Pokud ji chces jako druhou zalozni baterku k ty origo, tak bych to mozna zkusil, mozna budes prijemne prekvapen a kdyz ne, tak mas backup co vydrzi min. Jako primarni bych to nekupoval.
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    ALKALOID: Jenže tady je řeč o bateriích Avacom pro Nikon, zcela konkrétně, a mluví tu lidi se zkušeností a ty oponuješ, že to tak není, což je možný, že v Pentaxu ti chodí bezchybně, jak říkáš, v Nikonu bohužel ne.
    ALKALOID
    ALKALOID --- ---
    REPLIKANT: zvlastni, s tebou se vubec nebavim, a presto musim cist, ze si zase neco nepochopil

malej hint: bavim se o kontrole kvality firmy Avacom, ne o bateriich Nikon
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    ALKALOID: Zvlaštní, on s tebou nepolemizuje, on to konstatuje, a už po třetí tu obhajuješ stanovisko, ke kterýmu hádám vlastně ani nemůžeš stoprocentně mluvit ze zkušenosti, nebo už sis koupil Nikon?
    MAJA
    MAJA --- ---
    jj, neslyšel ani nečetl jsem nadávku na origo baterie min. Nikon ... je tam ale dost často podstatný rozdíl v ceně
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    ALKALOID: i kdyz je to asi nejlepsi firma na neoriginalni baterky tak se porad reklamujou mnohonasobne vic jak originalni..jakkykoli znacky..
    ALKALOID
    ALKALOID --- ---
    MAJA: u avacomu urcite ne, je to jedna z nejlepsich firem na baterky, mam od nich uz asi treti a vsechny vydrzi vic nez original
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    IOT_JH: Mam 2 origo a jeden Phottix, to je hroznej shit, vybita je dvakrat rychleji a nekdy prestane fungovat uprostred akce. Stima avacomem nemam osobni zkusenost, ale tak pul napul zakaznici chvali i hani, tak tezko rict.
    MAJA
    MAJA --- ---
    ALKALOID: kontrola kvality asi nebude 100% a najdou se super kusy a šmejdy - otec taky pořídil záložní Avacom ekv. en-el3e a šla do kytek po pár použitích
    ALKALOID
    ALKALOID --- ---
    EFA: nesmysl, to si musel koupit nejakej bazar
    BAGRNASTROME
    BAGRNASTROME --- ---
    IOT_JH: Mam do D90 několik originálních a mj. i 2 baterky značky Photix. Ve foťáku fungujou vpoho. Byť nominální kapacitu mají větší než originál, vydrží cca stejně, nebo možná o chlup míň. Ale to může být i věkem - nemám je od nového stavu, tak nedovedu posoudit, jak moc jsou jeté. Paradoxně u nich ale občas blbne kontakt, když je dám do gripu, který je taky Photixu. Stačí ale otevřít dvířka, odjistit baterky, znova zacvaknout a fotí se dál. Osobně mě to nebrzdí ani při rychlejším focení.
    EFA
    EFA --- ---
    Já měl avacom na D700 a byl to hroznej shit! Nevydrželo to nic. Indikace 2 čárky a foťák se vypnul. Nedoporučuju.
    ALKALOID
    ALKALOID --- ---
    IOT_JH: avacom mam, mozna lepsi nez original
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam