• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HERKULESNIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku
    MAD_MACHINA
    MAD_MACHINA --- ---
    URGENT: Mate nekdo zkusenost s Nikon Service, jak dlouho priblizne trva korekce focusu (back-focus issue) a za cca jakou cenu?
    YNZA
    YNZA --- ---
    PEPAZZ: vitej u nikonu :)
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    RADYN: a v dany kategorii jsi vybral to nejlepsi..
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    PEPAZZ: a neumej ani odpovidat na maily :( To je pristup:/
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    RADYN: Nikon 1 není zdaleka jako DSLR ani NEX, protože nemá APS-C, ale daleko blíže je DSLR oproti NEXu dané cenové kategorie rychlostí ostření, protože používá hybridní zaostřování, kombinaci ostření na kontrast (kompakty a třeba NEX a další bezzrcadla) a fázovou detekci (DSLR), takže je velice rychlý na ostření a taky na samotnou rychlost snímání (10 a více snímků za sekundu v plné kvalitě, focení v plné kvalitě v úrůběhu natáčení fullHD). Sáňky na klasický blesk nemá, modely V1 a V2 mají svoji patici na speciálí nikon blesčík.. Doporučuju Nikon 1 J2 v doprodeji za cca 7tis. nebo si počkat až spadne cenově J3, která má větší rozlišení, je o něco rychlejší a tolik nešumí a taky nemá lowpass filtr (ostřejší fotky v detailu). Nějaké další dotazy? :)
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    8BB76E1: V této cenové kategorii nic lepšího neseženeš. Mohl by rychleji ukládat RAW, pomůže rychlá karta.
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    RADYN: Reagoval jsem na komentář, že AW1 je stejně velký jako NEX se čtyřikrát větším čipem, to jsou jabka a hrušky.
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    RADYN: Jelikož jsme v Nikon audítku tak si dovolím glosu, a ten NEX můžeš vzít 15metrů pod vodu? .. aneb DSLR dělá lepšejší fotky ale když spadnu na kole rozbijese, tak raději kompakt. #jablkaahrusky
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    musim si postezovat na Nikoní servis, trvá jim 14dni mi jen napsat estimaci ceny opravy :/
    8BB76E1
    8BB76E1 --- ---
    Přemýšlím, že bych si pořídil Coolpix P330.
    Napadá někoho něco lepšího v podobné cenové kategorii (do 10k), co má GPS? (nemusí to být Nikon.. ^^)
    Případně nějaký důvod, proč si tenhle foťák NEkoupit?
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    RADYN: Zrcadlovk neostrej na cip, sle na af senzory..

Čipy pro skoro vsechny fotaky dela sony, sle kazda firma je ma trochu jiny..a svůj procesor..

Ze jsou nejrychlejší na světe pisou na střídá ku vsichni..s hvězdičku ze to plati tehdy a tehdy..v praxi jsou zvlast za horších podmínek vzdy rychlejší dslr
    ALKALOID
    ALKALOID --- ---
    RADYN: v kategorii bezzrcadel je to nejrychlejsi na svete, ale jinak je to sto let za opicema
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    RADYN: Odpalovat se bude, ale zadna komunikace takze skoro naprd..s odpalovacema sle bez problému tam se jede stejne v manuálu

Jinak obrazove na tom je minimalne stejne jako d7000, sle treba ostreni je v horším světle urcite horsi
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    YNZA: Sony uz ma standard patici
    PLUTO
    PLUTO --- ---
    YNZA: Nemá už tendle Sony normální patici? Jen pár Alpha Sonek mělo tu divnou...
    YNZA
    YNZA --- ---
    zrovna sony a nikon je dost na pest kombinace
    adapter je, ale neumi ttl, pouze to BF odpali
    PIXEL TF-325 adaptér patice blesku Canon/Nikon na fotoaparát Sony Alpha | Centrum FotoŠkoda
    http://obchod.fotoskoda.cz/pixel-tf-325-adapter-patice-blesku-canon-nikon-na-fotoaparat-sony-alpha/
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    RADYN: ja si poridil taky nex (prvni 5ka z druhe ruky za 3 a pul) a bavi me na nem stare manualni nikony tak jak na nicem. dostal me ze muzu stelovat clonu na objektivu a dopocitava mi cas a jeste zduraznuje zaostreni, takze s tim jsem schopen i ostrit...
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    https://www.youtube.com/watch?v=Im3dLTQa1gM&hd=1 moc hezky april. normalne ve mne probudili chut mit ruzovy fotak... a pak se mozek zase probudil...
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    @radyn - no telo treba prezije, ale rozhodi se ti AF, matnice atp. což se stalo mě
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    RADYN: zvazil bych nejaky Sony Nex s 16-50mm kompaktnim zakladakem (24-75mm FX). I nejlevnejsi Nex-3N za 10 je prima volba, blesk lze asi pridrzet i na bounce o strop. Na siroky zabery lze poridit krome velkyho drahyho Sony 10-18/4 i placatej 16mm f/2.8, na ktery lze nasadit UWA redukci VCL-ECU1 na 12mm za 3tis, pripadne fish redukci VCL-ECF1 (pravda rohy jsou dostatecne ostry az na f/8, ale na cestovani vzhledem k velikosti a cene idealni). Taky je nove ohlasenej Saymang 12/2 - bez clony bude asi vcelku kompaktni jako druhy sklo i s filtry a snad ne drahy.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam