• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HERKULESNIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku
    LEONID_EK
    LEONID_EK --- ---
    ANONYMCZE: kdyz na to prijde, da se fotit i s internim bleskem na delsi cas a 2 lamelu, takhle jsem leta fotil akce s 18-70 a 50/1,8
    ULTRAMARINE
    ULTRAMARINE --- ---
    TRAMIN: pokud ses blizko, tj. jak pises vepredu ale bokem, tak by ti mohl pomoct Samyang 14/2,8, je to sice MF, ale je hodne ostrej, da se s nim fotit na plnou diru a pri tomhle ohnisti prakticky nemusis ostrit - hloubka ostrosti je takova, ze si to predostris na cca 2m, tak mas ostry skoro vsechno
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    TWARR: fluorine coat ... provides longer-duration staying power

jsem chvili myslel, ze je to o viagre :-)

LUBOB
    LUBOB --- ---
    ANONYMCZE: si ho nekde pujc. bez nej to nema cenu (imho). nebo spis s nim je to radost fotit.
    BLACKDRAGON
    BLACKDRAGON --- ---
    kolko je optimalna cena za pouzivanu D600ku a D610? v zaruke a aj bez zaruky varianty, dik za nazor
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    MLIKARNA: Jenom pro zajimavost ... cim ji nahrazujes? Ja mam pro 12 a je mi taky uz pekne mala :)
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    ASACHI:
    Major firmware update for the Nikon D800/D800E released | Nikon Rumors
    http://nikonrumors.com/2014/05/13/major-firmware-update-for-the-nikon-d800d800e-released.aspx/
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    Včera vyšel nový firmware na D800 ... má celkem zajímavé úpravy pro AF-ON buttonek ...
    Nezkoušeli jste to někdo? Mám celkem strach to tam před víkendem naflashovat
    SWIST
    SWIST --- ---
    SWIST: Tuší, prosím vás, někdo kde je chyba nebo co dělám špatně?
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    TRAMIN: tak jaky ohnisko by ti vyhovvoalo se da prece snadno zjistit na ty 18-105 co mas..
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    tak ja se kouknu u Skody jestli se da neco pujcit a zkusit.

LEONID_EK: kde fotis balet? ja bych casem rada jen tak pro radost neco s baletkama tvorila. sama tancuju, takze vyhledove planuju neco takoveho
    LEONID_EK
    LEONID_EK --- ---
    TRAMIN: ja odfotil 80% baletu na 50/1.4, na cinohru pak neco na 80-200/2,8 ale uz to bylo dost spatny... ta 85/1,8 je idealni k te 50 myslim.
    DOTCOM
    DOTCOM --- ---
    TRAMIN: tak v tom pripade bych doporucil 85/1.8. vepredu bokem by to zas chtelo neco sirokyho, mozna sigmu 20/1.8 kdyz najdes ostrej kus. Oboji teda ostri dost pomalu, takze se vyplati to mit predostrene dopredu.
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    DOTCOM: prave vesmes jsme celkem daleko. treba balkon nebo tak posledni rada. nebo vepredu, ale bokem. Muzu se pohybovat, ale nemuzu do lidi. asi takhle nejak
    https://lh3.googleusercontent.com/...31-DmkhMc/UzL_swaZ2LI/AAAAAAAAdSc/7LMZudtqjKE/s720/DSC_5283.JPG
    DOTCOM
    DOTCOM --- ---
    TRAMIN: VR ti na tohle bude k nicemu. zalezi jak blizko se k tomu dokazes dostat, 50/1.4 neni spatna volba, pripadne sigma 30/1.4 pokud muzes byt bliz nebo naopak 85/1.8 pokud potrebujes byt dal.
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    mám D7000 a přemýšlím nad objektivem pro focení divadelních/tanečních představení. Takže tmavé prostředí s rychlou změnou osvětlení a rychlým pohybem po jevišti. Mám 50mm f1,4 a 18-105 VR (oba nikkor)
    co pořídit? (v nejake cene neprevysujici plat idealne)
    SWIST
    SWIST --- ---
    Zdravim.
    Prosimvám, mám problém na D70s s upgradem firmwaru.. Baterka vytažená z nabíječky, usb nastaveno na Mass storage, připojím foťák k pc, naformátuju kartu nahraju AD700200.bin (přímo na kartu), bezpečně odeberu foťák, a v menu se neobjeví možnost update a to ani po vypnutí a zapnutí foťáku.. Kde dělám chybu? Díky
    WINSTON_SMITH
    WINSTON_SMITH --- ---
    REPLIKANT: Ok, dík.
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    WINSTON_SMITH: Kamarád má D5300 (stejný snímač jako D7100) a Sigmu 2,8/17-50mm, bytelnej objektiv, ostření rychlejší než Tamron 2,8/17-50 a i lépe postavený, ale přijde mi, že ani jeden nevykreslí to rozlišení jako podobný Nikkor 2.8/17-55 který je oba naprosto rozdrtí i rychlostí ostření, vysokou váhou a bohužel i cenou..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam