• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HERKULESNIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku
    SWIST
    SWIST --- ---
    Zdravim.
    Prosimvám, mám problém na D70s s upgradem firmwaru.. Baterka vytažená z nabíječky, usb nastaveno na Mass storage, připojím foťák k pc, naformátuju kartu nahraju AD700200.bin (přímo na kartu), bezpečně odeberu foťák, a v menu se neobjeví možnost update a to ani po vypnutí a zapnutí foťáku.. Kde dělám chybu? Díky
    WINSTON_SMITH
    WINSTON_SMITH --- ---
    REPLIKANT: Ok, dík.
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    WINSTON_SMITH: Kamarád má D5300 (stejný snímač jako D7100) a Sigmu 2,8/17-50mm, bytelnej objektiv, ostření rychlejší než Tamron 2,8/17-50 a i lépe postavený, ale přijde mi, že ani jeden nevykreslí to rozlišení jako podobný Nikkor 2.8/17-55 který je oba naprosto rozdrtí i rychlostí ostření, vysokou váhou a bohužel i cenou..
    WINSTON_SMITH
    WINSTON_SMITH --- ---
    Já právě nepotřebuju něco úplně echt univerzálního - na dlouhý ohniska mám 70-200, pak pevnou 50 a širokej konec jsem dával se seťákem 18-105, takže jde spíš o upgrade a tam bych tu světelnost 2,8 chtěl. No asi skočím do Škody nebo MP vyzkoušet a uvidíme. Ale dík za to srovnání Tamrona a Sigmy.
    ULTRAMARINE
    ULTRAMARINE --- ---
    WINSTON_SMITH: daleko lepsi Tamron nez Sigma, ten Tamron mi dokonce prosel rukama. Ale i tak bych spis doporucil 16-85 VR. Neni to sice 2,8 ale je to daleko univerzalnejsi zakladak nez 17-50
    WINSTON_SMITH
    WINSTON_SMITH --- ---
    Právě řešim podobný dilema - vždycky jsem považoval za standardní "základ" mít klasiku 24-70, ale kvůli cropu (D7100) teď přemýšlím spíš o nějakým 17-55 nebo 17-50, abych nepřišel o to nejširší ohnisko. Nemáte někdo náhodou zkušenost s Tamronem a Sigmou 17-50/2,8 (http://www.megapixel.cz/tamron-sp-17-50-mm-f-2-8-xr-di-ii-vc , http://www.megapixel.cz/sigma-17-5028-e-xdc-os-hsm-nikon )? Je mi jasný, že nej by byl http://www.megapixel.cz/nikon-17-55mm-f28-af-s-d-xzoom-nikkor-if-ed-s-lc-77-hb-31-lf-1-cl-1120 , ale ta cena žejo.
    ULTRAMARINE
    ULTRAMARINE --- ---
    PEKK: to asi bude. Obzvlaste kdyz ma takovy zkresleni... Jak rikam, kdyz jsem presel na toto, prestal jsem tu tokinu skoro davat a to jsem ji mel tak rad.
    PEKK
    PEKK --- ---
    ULTRAMARINE: Dík, to rád slyším...Mám ještě širokáč sigmu 10-20 a trochu mám pocit, že bude ležet ladem...
    ULTRAMARINE
    ULTRAMARINE --- ---
    PEKK: mel jsem ho dlouhobe na D90 a zkusnosti:
    - ostry jako britva.
    - VRko funguje vyborne. Nebyl problem udrzet na 16mm/3,5 na 1/8 nebo 1/13 z ruky
    - paradni rozsah. Jsem zatizenej na sirokouhly fotky. Takze jsem mel kombinaci sigma 24-70 a Tokina 11-16. Kdyz jsem vymenil Sigmu za 16-85, najednou nebyl tolik duvod tam cpat tu Tokinu. 16 je siroky dost
    - lehkej
    - pomalej. To me trochu neprijemne prekvapilo, ale jeho otreni na D90 bylo presny, ale liny.
    - svetelnost je jaka je. Obcas jsem k tomu bral 30/1,4 nebo 50/1,8.

Ale proste pokud nefotis sport nebo nejaky speciality, tak D90/D7000 a 16-85 strasne univerzalni a dobra kombinace.
    PEKK
    PEKK --- ---
    V červenci pojede řádit na Island, tak snad nezklame:)
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    PEKK: Pak se podel s dojmy, at to mame z prvni ruky, jaky ten objektiv je na D7K
    PEKK
    PEKK --- ---
    ASACHI: Už je doma:)
    TWARR
    TWARR --- ---
    MENTOL_: Zase jsi byl fotit děti jo? :D
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    PLAYER: aha - toho Nikonu vlevo sem si vubec nevsim, bych ho trochu zvyraznil ;)
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    tak kdo z vas byl na majalesu? :)

ASACHI
    ASACHI --- ---
    PEKK: Tak pokud to mas primarne na krajinky a venkovni foceni obecne, tak je to imho dobra volba, kdyz mas na portrety a indoor pevnou 50.
    PEKK
    PEKK --- ---
    Na lidi mám 50mm 1,8...a na interiery ji nepotřebuju, ale dík za názor
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    PEKK: Hodne lidi semnou asi bude nesouhlasit, ale ja si myslim, ze bys mel lepsi koupit si 17-70 od sigmy. Obrazove na tom asi bude trochu hure, ale rekl bych, ze to nahradi svetelnosti, se kterou muzes ty lidi aktualne fotit.
    Ta 16-85 je hezka, ale do interieru hodne neprakticka.

Nebo si muzes koupit Tamron 24-70 na Full Frame ;)
    PEKK
    PEKK --- ---
    Bude tam sedet nejcasteji, takze rekneme vsechno;) ale chapu otazku a rekneme, ze nepotrebuju svetelnost...takze asi prirodu, lidi...
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    PEKK: Co mas v planu s tim fotit?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam