• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HERKULESNIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    KOC256: že se ještě na nyxu divím, že mi nikdo neodpoví na dotaz, ale na věci kolem...
    KOC256
    KOC256 --- ---
    TRAMIN:
    mit nejake udelatko na destnik? na stativ to jde jinak asi:
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    KOC256: to je sice super nápad, ale jak udržím deštník a foťák, když mám dvě ruce? Nikoho k sobě nemám. Taky se na to můžu vykašlat a udělat to jinak.
    Otázka zněla jinak - jak vydrží D7000 déšť
    KOC256
    KOC256 --- ---
    TRAMIN:
    tak kup destnik
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    tak to mam podobnou otazku. jakou mate zkusenost s focenim v desti s D7000? Kamarádka chce nafotit kalendář a jedno z témat by se hodilo nacvakat za letního deště. Tak vymýšlím jak na to. obal si kvůli tomu kupovat nehodlám
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    REPLIKANT: Ono to ale proti ničemu nechrání..a jednou jsem videl fotak co s tímhle byl na poušti..kdyz to majitel sundal tak byl obrousenej do stříbrná od jemnyho posecku co se dostal pod to;)
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    REPLIKANT: No ja kdyz se podivam na ty obaly, tak v tom vidim jenom shock-resist.
    Stejne se ti veskery bordel na mista, kde ho nechces, dostane ...

Osobne teda vlastnim D800, na ktery zaprsi a ta voda z toho stece ... bohuzel nemam uplne zkusenost s fotakama, co nemaji weather coating. Ziju zase ale v domneni, ze lidi co jezdi do danych podminek maji i danou vybavu. Navlekat pouzdro za 2K na fotak o hodnote 20K mi neprijde uplne vyhodne.

Fakt me ale neberte moc vazne v tomto, pokud nekdo ma realnou zkusenost ... ja pouze spekuluji. Nejvice extremni podminky pro muj typ foceni jsou deste a zima na morave
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    ASACHI: Nerozumim, umre ti objektiv, tak nasadis novej.. Umre senzor, tak to je konec pravda, ale to pouzdro ci jinej alternativni kryt oddali (stejne jako kryt na mobil) jeho pripadnou zkazu, nechapu proc by kamaradka co koupila fotak D50 do pralesa nemuze zvysit zatesneni a odolnost tim ze to navlece do tyhle mrchy a na objektiv si da nejakej tubus a zalepi elektrikarskou paskou, ok s D800 nebo D4 to tolik resit nemusi, ale ty prachy nevyresi, nebo jak si to myslel? :)
    CROSS
    CROSS --- ---
    Na téma obalů, používám Lens Protect od Martina Haleše, tedy jen ty neoprenové návleky na objektivy (subjektivně se mi to líp drží, u delších skel). Dělá i návlek na tělo (aparátu ;-]), ale to jsem nikdy nezkoušel.
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    REPLIKANT:
    OTOME:
    No jak rikam, ja to pokladam porad za nesmysl ... pokud fotim extremni veci, tak na to mam fotak, co ten beating vydrzi. Silikonovy obal to nezachrani, kdyz se mi stejne dostane bordel na objektiv, ktery umre jako prvni, a senzor.

Z pohledu na ty obaly to nechrani vubec nic, je to jen pro dobry pocit, stejne jako obaly na mobil.
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    ASACHI: Je to něco jako tvůj normální obal na chytrej foun, nezachrání ho to když sletí ze stolu, ale když to vymácháš v dešti nebo pokydáš blátem když ho odložíš při focení horskej kol když se válíš na zemi, prostě další ochranná vychytávka co zabije původní design, ale přidá zase něco málo navíc. Já bych si to na foťák nenavlík, ale kámoš co fotí všechno a všude si to vychvaluje do nebes (má D80 a 18-200mm).
    OTOME
    OTOME --- ---
    ASACHI: a víš o nějakém, které k něčemu je?
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    OTOME: Jo, tak u tohoto absolutne nechapu k cemu to je ...
    Pokud se tu najde nekdo, kdo ma na to kladny nazor, tak se rad poucim :)
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    OTOME: mas nejaky odkaz na konkretni pouzdro?
    OTOME
    OTOME --- ---
    Ahoj, máte někdo zkušenost s takovými těmi silikonovými pouzdry na DSLR? Jak moc je to účinné, prakticé/neprakticé, omezující funkce, atd.?
    Dík
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    ANONYMCZE: softbox a sb 910/700,pixelking odpalovace
    MAJA
    MAJA --- ---
    Hodila by se stativová objímka na Nikon 105VR - origo neexistuje. Nepasuje tam nějaká jiná ?
    DOTCOM
    DOTCOM --- ---
    Kdyz uz tu byla rec o V3, nemate ho nekdo na pujceni na jeden vedeckej experiment? :)
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    Jenom takový přehled co všechno umí nová V3. Z osobní zkušenosti mě překvapilo jak rychle to fotí, obecně nastartování, zaostření vyfocení, zpracování, prohlížení a samozřejmě ukrutně rychlé snímání 20sn./s v plný kvalitě, masakr..
    Nikon 1 V3 – podrobný test, demosnímky a video | Jsem Nikonblog.cz
    http://nikonblog.cz/nikon-1-v3-podrobny-test-demosnimky-a-video/
    LEONID_EK
    LEONID_EK --- ---
    ANONYMCZE: kdyz na to prijde, da se fotit i s internim bleskem na delsi cas a 2 lamelu, takhle jsem leta fotil akce s 18-70 a 50/1,8
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam