• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HERKULESNIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    ASACHI: Proc nepoužívat AutoWB? Dnesni fotaky jsou v tom uz tak dobry ze v beznejch situacích to neni potreba vubec resit..
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    PLAYER: co poslouchám vyprávění amerických profiku tak část jich fakt fotí auto WB a někdo i JPEG. ale na 1dx si nestěžují :)
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    ASACHI: tak prave ti hobici se "serou" s RAWem nejcasteji, z logiky veci. Proste na to maji cas a nefoti stovky fotek za vecer, pet dni v tydnu. A vyvazovat manualni bilou na nejakem sportovisti s ruznym nasvicenim ci v klubu (s bleskem) je samozrejme nesmysl.
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    PLAYER: Ja bych cekal, ze nekdo kdo se focenim zivi, tak si umi nastavit WB manualne ... Ja neznam ani hobiky, kteri by pouzivali auto WB jako finalni stav.
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    ASACHI: rekl bych, ze sportovne reportazni profesionalove pravdepodobne vsichni.
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    Jenom kontrolni dotaz ... nekdo pouziva auto-wb a foti rovnou do jpeg? :)
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    REPLIKANT: no, ze me osobne prijdou fotky z Canonu +/- spis jako ta nalevo (pri auto WB). Tzn., ze Nikon ma tendenci k teplejsim odstinum, coz treba me osobne se libi vic.

Jedna z mnoha srovnavacek:
    Canon vs. Nikon: Carlee » Alanna Scully Photography
    http://www.alannascullyblog.com/canon-vs-nikon-carlee-3601.html
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    PLAYER: Ta napravo. Jaká je pointa?
    YNZA
    YNZA --- ---
    a ten problem neni v nastaveni wb
    YNZA
    YNZA --- ---
    fotouch 5 twl, dychla na me historie
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    Mala anketa. Ktera pletovka je "lepsi"?
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    REPLIKANT: hele nevim, ja to taky beru s rezervou. Clovek by si to holt musel vyzkouset sam.
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    PLAYER: Rozumim co myslíš, ale nemyslím si, že by to nějak výrazně změnilo okolí, teěch pár stupňů "tint", a kdyby, tak proč to netestují na bílém/šedém pozadí, kdy bude ten negativní tint vidět. Zatim mi to přijde jako nafouknutá bublina.

A ještě k tomu videu, co to bylo za komedianti, ty jejich prohlášení, prej ...asi by to stačilo pro běžný použití, ale my potřebujem to nejlepší. Ten rozdíl fakt nebyl extra velkej, což neplatí o ceně. Divný, takovýhle lidi se dostali ke korytu v dobách filmu, kde to bylo řemeslo vyvolených, a těmahle hemzama si udržujou exkluzivitu, že fotí tim nejdražšim na trhu... fakt divný individua IMHO.
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    REPLIKANT: pokud zatahas za odstin kvuli pletovce, tak ti to zas pohne s barvama jinde v obraze, ne? To bys musel resit vyvazeni bile lokalne na ksichte, rukou atd., po cemz urcite ne kazdy zrovna dvakrat touzi.
    Ted jsem fotil v divadle a vyvazit WB tak nejak koukatelne, kdyz na pulku lidi sviti modre svetlo, na druhou pulku zlute svetlo... to je teprve legrace.
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    PLAYER: Počkej, tak až na přepaly a větší tonální gradaci to Nikon vcelku pěkně srovnal (hlavně ve stínech a vyšší ISO). Co se týče pleťovky, tak pokud jsem dobře rozuměl "same white ballance setting" a šla lehce do magenty, což tahátkem potaháš krapet do zelenějších tónů a je to vyřešený IMO, nebo ne?
    YNZA
    YNZA --- ---
    KRMITK0: jo, vetsinou jde za +- 9000
    KRMITK0
    KRMITK0 --- ---
    Ahoj chci se zeptat myslíte, že cena 8 tisíc za objektiv Nikkor 70-300mm f/4,5-5,6 G AF-S je dobrá nebo ne? Chci ho na D3100.
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    PEJR: Mno z Tamronu mi napsali slusne ze jsem psychous, ale ze mi to 1x jako "reklamaci" vycisti ... ale vice ani ťuk ...

Tak tomu dam rok a pak tu 5 year warranty vyuziju :)

Ja mam lehky OCD na tydle veci no ... uprimne lituju vsechny prodavace, kteri me potkali u nakupu noveho objektivu ...

Jinak tady je srovnani D800 / D800e vs D810
    celkem zajimave:
    Nikon D810 vs D800 / D800E
    http://photographylife.com/nikon-d810-vs-d800-d800e
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    Tak hoši loučím se a zdravím, přecházím na sony a6000
    PEJR
    PEJR --- ---
    ASACHI: si posuk, tim rozebranim tam toho prachu dostanes jedine vix :))))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam