• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HERKULESNIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku
    B3DA
    B3DA --- ---
    TRAMIN: světelný skla na plnou díru není problém dostat velmi lehkým pohybem (fotografa či fotografovaného) out of focus.. z nastavení by mohlo mít vliv snad jedině přednost sejmutí fotky před úplným zaostřením v případě kulometné palby (nepředpokládám..), nebo pak samozřejmě af fine tune, ale to nemá asi každý tělo.
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    jak mate nastaveny ostrici bod pri foceni pevnym sklem (50mm 1.4) případně i zoomem? U setových objektivů je to v pohodě všechno ostré. U padesátky nebo ted nove Tamronu 17-50 2.8 se na to snazim soustredit a stejne pak mam oči nezaostřene. a mam prave dojem, ze za to muze nastaveni, protoze driv jsem to nepozorovala a pak mi hrabnul do fotaku na kurzu kolega a od te doby kazda druha problem
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    Prodám Tokina AT-X 11-16mm f/2,8 Pro DX II - Bazar - PALADIX foto-on-line
    http://www.paladix.cz/bazar/index.php?adid=319644
    KOC256
    KOC256 --- ---
    ASACHI:
    muj fotak tak 5 roku stary, nacvakano 52507, pouzivano hodne outdoorove (mrazy, horka, nocni prochladly fotak v rannim teplejsim oparu = kondenzace, prach, ...). Bez znamek vetsiho opotrebeni. V zaruce prelepovany gumove casti ktere slezly (jak telo, tak objektiv)...
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    KOC256: Zalezi jak moc bys chtel novy fotak :)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Tak mi napsali ze dle popisu jim to je "znama" chyba a oprava za 3500 :o) No nepotesilo ale zrejme to u D90 ma jeste cenu ne?
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    ASACHI: Vsechny canon fotaky maj i v mění moznost full format..pokud formatuju v PC delam ho i tam..problem to nikdy nebyl..
    KOC256
    KOC256 --- ---
    No každopádně mě to zlobí s jakoukoliv kartou a jelikož (jak jsem již dříve psal) se to projevuje i rožnutým displayem, který následně nejde zhasnout, tak to asi chyba karty nebude :(

Náhodou nějaká osvědčená opravna v Ostravě?
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    HUGGI: On je rozdil quick format a full format.
    Quick format ti rozbije struktury a udela nove. Fotak pote dela prepis v moment kdy tam potrebuje zapsat.
    Toto delam i ja pred kazdym focenim ... pac to je pro tu kartu dobre.

Full format je imho uplny nesmysl, protoze to jede sektor po sektoru a dela prepis cele karty.
    Samozrejmne ze to tu kartu nezabije v dany moment ... ale po nejaky dobe si na me vzpomenete :)

Kdyz da clovek formatovat ve fotaku, tak to VZDY udela quick format
    Full delaly kdysi (mozna jeste delaji) jen kamery, aby na te karte v moment zapisu delal write a ne overwrite (coz je delsi na cas a pro kameru ne moc fajn).

HUGGI
    HUGGI --- ---
    ASACHI: Omezenej pocet zápisu jsou stovky tisíc..nic co by se melo resit..."rozbity" karty z důvodu neformatovani vidim v praci denně..casto je i odmítá fotak nacist..po formátu v PC vsechno bez problému..

Osobne kartu formatuju pred kazdym focenim(takze zhruba 250x ročně)..nikdy to zadnej problem nepřineslo..
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    The upcoming full frame DSLR camera will be called Nikon D750 | Nikon Rumors
    http://nikonrumors.com/.../08/18/the-upcoming-full-frame-dslr-camera-will-be-called-nikon-d750.aspx/
    TWARR
    TWARR --- ---
    to je nakej advanced trolling?
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    HUGGI: Tak ty karty maji omezeny pocet zapisu ... proc si ji dobrovolne nicit formatovanim, kdyz to u tohoto typu media je uplne k nicemu ...
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    ASACHI: ?? proc bys ji znicil? delal jsem to uz u desitek karet nescetnekrat...jak v PC tak ve fotacich co to umej..
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    HUGGI: dukladnym formatovanim tu kartu znicis. Spise bych manualne smazal a vytvoril novou partition
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    KOC256: Stat by se to nemelo..urcite bych nejakym programem prověřil jestli je karta ok a sformatovat.nekolikrat klidne (klidne i v PC tim důkladným formátováním) a ve fotaku v menu jde vyresetovat to počítání..
    MAR3K1987
    MAR3K1987 --- ---
    ASACHI: Někde jsem četl že by to mělo být v září, jsem zvědav
    KOC256
    KOC256 --- ---
    No dneska pri kopirovani fotek na PC jsem si vsiml ze na karte byly dve fotky pojmenovany stejne - v oddelenych slozkach. coz se deje pokud protocim 9999 fotek ale tu se to nestalo...

..., 0997, 0998 --jina slozka-- 0998, 0999, ...

Ale kartu jsem zkousel menit. Ma fotak neco jako reset do tovarniho nastaveni? Jeste me napadlo zda se nejak nezblaznil SW (FW)...
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    D400 musi jednou prijit :-)
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    ROZI: na photokine ma byt akorat novy fx... O dx na nikon rumours nepsali, ale kdysi psali o d7200 pockal bych mesic
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam