• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HERKULESNIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku
    LEONID_EK
    LEONID_EK --- ---
    zdravim, fotil jsem tedkom svatbu na dve tela a na kazdem mam jine cislovani fotek. Zkousel jsem si je seradit pred hromadnym prejmenovanim dle casu foceni, ale commander mi stale uprednostnuje nazev resp. cislovani fotky. poradite mi prosim jak na to? predpokladam ze je to naka banalita?;)
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    diky. stativ mam, jinak je to D7000 a budu zkouset. uz jsem mela dojem, ze to bylo ok, ale tedka zase dost pouzitelnych fotek zabila prave neostrost v obliceji.
    ROZI
    ROZI --- ---
    TRAMIN: pokud to bylo po zasahu kolegy nebude nejjednodussi zkusit zresetovat nastaveni na puvodni? :)
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    TRAMIN: Ja mam ostrici bod fixne na stredu nastaveny jako continuous.
    Jestli mas stativ, tak to vyzkousej doma ... udelej si ze solnicek nejakou formaci ve tvaru V a zkousej
    B3DA
    B3DA --- ---
    TRAMIN: světelný skla na plnou díru není problém dostat velmi lehkým pohybem (fotografa či fotografovaného) out of focus.. z nastavení by mohlo mít vliv snad jedině přednost sejmutí fotky před úplným zaostřením v případě kulometné palby (nepředpokládám..), nebo pak samozřejmě af fine tune, ale to nemá asi každý tělo.
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    jak mate nastaveny ostrici bod pri foceni pevnym sklem (50mm 1.4) případně i zoomem? U setových objektivů je to v pohodě všechno ostré. U padesátky nebo ted nove Tamronu 17-50 2.8 se na to snazim soustredit a stejne pak mam oči nezaostřene. a mam prave dojem, ze za to muze nastaveni, protoze driv jsem to nepozorovala a pak mi hrabnul do fotaku na kurzu kolega a od te doby kazda druha problem
    KARYSLAV
    KARYSLAV --- ---
    Prodám Tokina AT-X 11-16mm f/2,8 Pro DX II - Bazar - PALADIX foto-on-line
    http://www.paladix.cz/bazar/index.php?adid=319644
    KOC256
    KOC256 --- ---
    ASACHI:
    muj fotak tak 5 roku stary, nacvakano 52507, pouzivano hodne outdoorove (mrazy, horka, nocni prochladly fotak v rannim teplejsim oparu = kondenzace, prach, ...). Bez znamek vetsiho opotrebeni. V zaruce prelepovany gumove casti ktere slezly (jak telo, tak objektiv)...
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    KOC256: Zalezi jak moc bys chtel novy fotak :)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Tak mi napsali ze dle popisu jim to je "znama" chyba a oprava za 3500 :o) No nepotesilo ale zrejme to u D90 ma jeste cenu ne?
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    ASACHI: Vsechny canon fotaky maj i v mění moznost full format..pokud formatuju v PC delam ho i tam..problem to nikdy nebyl..
    KOC256
    KOC256 --- ---
    No každopádně mě to zlobí s jakoukoliv kartou a jelikož (jak jsem již dříve psal) se to projevuje i rožnutým displayem, který následně nejde zhasnout, tak to asi chyba karty nebude :(

Náhodou nějaká osvědčená opravna v Ostravě?
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    HUGGI: On je rozdil quick format a full format.
    Quick format ti rozbije struktury a udela nove. Fotak pote dela prepis v moment kdy tam potrebuje zapsat.
    Toto delam i ja pred kazdym focenim ... pac to je pro tu kartu dobre.

Full format je imho uplny nesmysl, protoze to jede sektor po sektoru a dela prepis cele karty.
    Samozrejmne ze to tu kartu nezabije v dany moment ... ale po nejaky dobe si na me vzpomenete :)

Kdyz da clovek formatovat ve fotaku, tak to VZDY udela quick format
    Full delaly kdysi (mozna jeste delaji) jen kamery, aby na te karte v moment zapisu delal write a ne overwrite (coz je delsi na cas a pro kameru ne moc fajn).

HUGGI
    HUGGI --- ---
    ASACHI: Omezenej pocet zápisu jsou stovky tisíc..nic co by se melo resit..."rozbity" karty z důvodu neformatovani vidim v praci denně..casto je i odmítá fotak nacist..po formátu v PC vsechno bez problému..

Osobne kartu formatuju pred kazdym focenim(takze zhruba 250x ročně)..nikdy to zadnej problem nepřineslo..
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    The upcoming full frame DSLR camera will be called Nikon D750 | Nikon Rumors
    http://nikonrumors.com/.../08/18/the-upcoming-full-frame-dslr-camera-will-be-called-nikon-d750.aspx/
    TWARR
    TWARR --- ---
    to je nakej advanced trolling?
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    HUGGI: Tak ty karty maji omezeny pocet zapisu ... proc si ji dobrovolne nicit formatovanim, kdyz to u tohoto typu media je uplne k nicemu ...
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    ASACHI: ?? proc bys ji znicil? delal jsem to uz u desitek karet nescetnekrat...jak v PC tak ve fotacich co to umej..
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    HUGGI: dukladnym formatovanim tu kartu znicis. Spise bych manualne smazal a vytvoril novou partition
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    KOC256: Stat by se to nemelo..urcite bych nejakym programem prověřil jestli je karta ok a sformatovat.nekolikrat klidne (klidne i v PC tim důkladným formátováním) a ve fotaku v menu jde vyresetovat to počítání..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam