• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HERKULESNIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    ASACHI: Myslim ze 20/1,8 mi pekne rozsekne dilema jestli si tu 24/1,4 koupit nebo ne..k ty bych sirokac jeste chtel..k 20mm uz asi ne..
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    PLAYER: Diky, to me celkem uklidnuje :)

Ja jsem zatim kazdy fotak stihnul prodat, nez na nem byla potreba delat udrzba ... D800 vypada, ze mi nejakou dobu vydrzi, tak se o ni chci postarat.
    Objektiv vymenim za tyden tak 6x ... nicmene moje prachova fobie a fakt ze fotim 99% casu na F2.8 mi prijde, ze ten senzor je po roce porad OK, coz mi prislo podezrely, pac na zahranicnich diskusich lide pisou, ze cisti treba kazdy mesic, coz mi prislo jako strasny overkill.
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    ASACHI: ne, nemuze. Teda pokud na snimac nenasypes vylozene vrstvu pisku :)
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    PLAYER: Muze mit prach na senzoru jakykoliv vliv na ostrost, anebo barvy, ci tak neco?
    Nebo se to ciste projevuje cernyma teckama na fotkach?
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    ...nenechavam, cistim sam. Jak casto? Dle potreby. Pokud nemenis casto objektivy a/nebo nefotis na f8+, moc prachu pravdepodobne mit nebudes/neuvidis.

Kazdopadne cvakni si zkusmo bilou rozostrenou zed na F22, at vis, na cem ses :)
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    Jak casto nechavate cistit chip fotaku?
    Cely rok fotim a zatim na zadne fotce jedine zrnko prachu, tak si rikam, jestli ma po sezone smysl ho davat na cisteni.
    // nafoceni nejakych 30K fotek //
    ROZI
    ROZI --- ---
    LUBOB: spíš to vypadá na D750 podle NR
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    HUGGI: leden 2013, jestli se nepletu.
    ze by zalepili tu 'diru' mezi D300 & D600, to se asi nedockam, ale s necim novym by prijit mohli.
    napada me expeed 4, usb 3, vestavena gps, vetsi hledacek, ovladani pres mobil, proste prkotiny jako u D5200 & D5300...

ale uz by kurva meli vymyslet, jak automaticky zaostrit do hyperfokalni vzdalenosti :-))
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    LUBOB: Ne..co by mela umět..d7100 je nova..
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    photokina za tyden.
    bude D7200?
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Mate zkusenost s NIKON support strankou pokud mate fotak v NIKONim servisu?

Super ze tam mam odkaz na "Zobraz odhad", ale vraci mi FILE NOT FOUND... Tak jestli to mam resit hned a nebo se tam ten soubor nejak dohraje... Mailem mi ejste notifikace neprisla... (pokud prijde) jen jsem se proste podival :)

LEONID_EK
    LEONID_EK --- ---
    ASACHI: diky, ja si az vcera vsiml ze v tom druhem tele byl spatne nastaveny cas, uz jsem si nasel, ze to jde hromadne v exifu zmenit, tak se mi to snad uz seradi spravne;)
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    TRAMIN: Zkus co radili ostatní se stativem. Zkus zaostřit přes live-view (+ lupa) srovnej s autofocusem.
    50mm 1,4 má hloubku ostrosti milimetry, pokud stojí subjekt blízko tak uteče z ostrosti hned.
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    LEONID_EK: Script v powershellu ...

Get-ChildItem *.jpg | Rename-Item -newname {$_.LastWriteTime.toString("dd.MM.yyyy.HH.mm") + ".jpg"}

Vlozi do kazdeho .jpg jmena last change souboru
    LEONID_EK
    LEONID_EK --- ---
    ASACHI: pouzivam photoshop/bridge, kdyz to ale poupravuju, pak se mi to usporada dle casu uprav a pak to uz ani v exploreru neposkladam, proto bych to rad predtim vse prejmenoval.
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    LEONID_EK: Commander?
    Lightroom radi fotky podle casu defaultne
    Windows explorer umi radit podle ceho chces

Jaky program to pouzivas?
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    TRAMIN: Tak me napada, ze nikon zrcadlovky maji historii co se menilo v menu ...
    Da se tam normalne jednoduse proklikat ...
    LEONID_EK
    LEONID_EK --- ---
    zdravim, fotil jsem tedkom svatbu na dve tela a na kazdem mam jine cislovani fotek. Zkousel jsem si je seradit pred hromadnym prejmenovanim dle casu foceni, ale commander mi stale uprednostnuje nazev resp. cislovani fotky. poradite mi prosim jak na to? predpokladam ze je to naka banalita?;)
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    diky. stativ mam, jinak je to D7000 a budu zkouset. uz jsem mela dojem, ze to bylo ok, ale tedka zase dost pouzitelnych fotek zabila prave neostrost v obliceji.
    ROZI
    ROZI --- ---
    TRAMIN: pokud to bylo po zasahu kolegy nebude nejjednodussi zkusit zresetovat nastaveni na puvodni? :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam