• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HERKULESNIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    HUGGI: porad jsem doufal, ze Samyang konecne udela neco jako 17/4 na FX, maly lehky levny - proste startovni a cestovni pevnej sirokac, uzsi nez ty 14mm zverstva a zaroven s filtrem a sirsi nez 20mm coz je prave uz vetsinou malo siroky. Mam starou Tokinu 17/3.5, kraje ma strasidelny az do f/11, ale presne tohle bych chtel se soudobou optikou, vahou kolem 400g, proste ideal :) no a jediny co je tak je Zeiss 18/3.5, drahej, a mam pocit ty kraje taky nic extra (mysleno treba proti 14-24 treba, kdyz uz to stoji takovy penize).
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    DOTCOM: Takovej malej prcek a 1kg vaha, husty :D
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    DOTCOM: Hm zajimavy;)
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    DOTCOM: No neco do sebe ma..ale ne na DX..tam mi ten rozsah nevyhovuje..na FF by byla bomba..(zkousel jsem ji na D800, ale neni to ono)
    DOTCOM
    DOTCOM --- ---
    HUGGI: mam ji doma. Je to docela macek, ale zas sebou nemusim tahat nekolik pevnejch skel...
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    DOTCOM: No..zkousel jsi ji? Je opticky dokonalá..ale tahat se s tim nechci;)
    DOTCOM
    DOTCOM --- ---
    HUGGI: na fullframe asi dobry, ale pro me je sigma 18-35 porad idealni sklo...
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    ASACHI: a hned jsem zjistil ze foto ktere jsem videl je fakt, tak nic (;
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    ASACHI: Ja jeste nemel vas to skouknout...ale ted v praci se najde;)
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    HUGGI: Me se na te 20/1.8 hrozne libi bookeh ... je strasne krasny
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    ASACHI: Myslim ze 20/1,8 mi pekne rozsekne dilema jestli si tu 24/1,4 koupit nebo ne..k ty bych sirokac jeste chtel..k 20mm uz asi ne..
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    PLAYER: Diky, to me celkem uklidnuje :)

Ja jsem zatim kazdy fotak stihnul prodat, nez na nem byla potreba delat udrzba ... D800 vypada, ze mi nejakou dobu vydrzi, tak se o ni chci postarat.
    Objektiv vymenim za tyden tak 6x ... nicmene moje prachova fobie a fakt ze fotim 99% casu na F2.8 mi prijde, ze ten senzor je po roce porad OK, coz mi prislo podezrely, pac na zahranicnich diskusich lide pisou, ze cisti treba kazdy mesic, coz mi prislo jako strasny overkill.
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    ASACHI: ne, nemuze. Teda pokud na snimac nenasypes vylozene vrstvu pisku :)
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    PLAYER: Muze mit prach na senzoru jakykoliv vliv na ostrost, anebo barvy, ci tak neco?
    Nebo se to ciste projevuje cernyma teckama na fotkach?
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    ...nenechavam, cistim sam. Jak casto? Dle potreby. Pokud nemenis casto objektivy a/nebo nefotis na f8+, moc prachu pravdepodobne mit nebudes/neuvidis.

Kazdopadne cvakni si zkusmo bilou rozostrenou zed na F22, at vis, na cem ses :)
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    Jak casto nechavate cistit chip fotaku?
    Cely rok fotim a zatim na zadne fotce jedine zrnko prachu, tak si rikam, jestli ma po sezone smysl ho davat na cisteni.
    // nafoceni nejakych 30K fotek //
    ROZI
    ROZI --- ---
    LUBOB: spíš to vypadá na D750 podle NR
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    HUGGI: leden 2013, jestli se nepletu.
    ze by zalepili tu 'diru' mezi D300 & D600, to se asi nedockam, ale s necim novym by prijit mohli.
    napada me expeed 4, usb 3, vestavena gps, vetsi hledacek, ovladani pres mobil, proste prkotiny jako u D5200 & D5300...

ale uz by kurva meli vymyslet, jak automaticky zaostrit do hyperfokalni vzdalenosti :-))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam