• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HERKULESNIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku
    KOC256
    KOC256 --- ---
    23 vět, které uslyšíte od fotografa (a co vlastně znamenají) – DIGIarena.cz
    http://digiarena.e15.cz/23-vet-ktere-uslysite-od-fotografa-a-co-vlastne-znamenaji
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    KOC256: Nechat ho tam..od toho je..ten škrábanců na fotkách neuvidis..leda by to byl nejakej extrém az do skla a to jen v protisvetle
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Tak mam skrably filtr na objektivu. Jaky "filtr" nejlepe koupit aby plnil zejmena ochranou sluzbu. Pokud bude umet neco vice (nevyznam se) tak jedine lepe.

Objektiv nikor 16-85 67mm. Nyni tam mam UV HOYA. Samozrejme rozumne s cenou...
    PULKA
    PULKA --- ---
    KOC256: ROZI: Ok, díky, vypadá to na to, fotím do RAW, takže to asi peču, díky.
    ROZI
    ROZI --- ---
    PULKA: nebyl to jen nahodou update pro lens distortion control? takze pokud fotis do RAW tak to je stejne zbytecnost
    KOC256
    KOC256 --- ---
    PULKA:
    me to ted updatovali v servise ale niceho extra jsem si nevsiml...
    PULKA
    PULKA --- ---
    Aktualizoval jste někdo firmware u D90? Jak přišel před měsícem email? Má to smysl?
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Tak se mi fotak vratil ze servisu...
    cena 2300. z toho 1400 za praci a zbytek za ten maly display nahore + elektronika kolem toho... jako samotneho me zajima, zda elektronika kolem displae resi toliko veci, ze stacilo vymenit ji :) jeste nemam vyzkouseno... :o)
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    Nikon D750 and Nikkor 20mm f/1.8G ED sample images | Nikon Rumors
    http://nikonrumors.com/2014/09/12/nikon-d750-and-nikkor-20mm-f1-8g-ed-sample-images.aspx/
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    MENTOL_: Ja to chapu co myslis..ale bohuzel..nic neni no..
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    HUGGI: ja vim, ze je lehkej a pekne sedi, ale porad to je zbytecne moc penez a je velkej kvuli rozsahu - proste tohle, min kovu a cena jako Samyang 14/2.8 tj. do 10tis, to preci s f/4 nemuze bejt tezky..
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    MENTOL_: Nikon 18-35?
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    Ja bych osobne chtel, aby sigma udelala refresh 24-70
    Budu kupovat druhy FF, na ktery budu potrebovat koupit 24-70 a dalsi mit 2x stejnej tamron mi prijde zvlastni :)
    MENTOL_
    MENTOL_ --- ---
    HUGGI: porad jsem doufal, ze Samyang konecne udela neco jako 17/4 na FX, maly lehky levny - proste startovni a cestovni pevnej sirokac, uzsi nez ty 14mm zverstva a zaroven s filtrem a sirsi nez 20mm coz je prave uz vetsinou malo siroky. Mam starou Tokinu 17/3.5, kraje ma strasidelny az do f/11, ale presne tohle bych chtel se soudobou optikou, vahou kolem 400g, proste ideal :) no a jediny co je tak je Zeiss 18/3.5, drahej, a mam pocit ty kraje taky nic extra (mysleno treba proti 14-24 treba, kdyz uz to stoji takovy penize).
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    DOTCOM: Takovej malej prcek a 1kg vaha, husty :D
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    DOTCOM: Hm zajimavy;)
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    DOTCOM: No neco do sebe ma..ale ne na DX..tam mi ten rozsah nevyhovuje..na FF by byla bomba..(zkousel jsem ji na D800, ale neni to ono)
    DOTCOM
    DOTCOM --- ---
    HUGGI: mam ji doma. Je to docela macek, ale zas sebou nemusim tahat nekolik pevnejch skel...
    HUGGI
    HUGGI --- ---
    DOTCOM: No..zkousel jsi ji? Je opticky dokonalá..ale tahat se s tim nechci;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam