• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HERKULESNIKON - klub majitelu a priznivcu nejlepsich fotaku
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    DEJVT: a ja zas reknu, ze 18-55 VR neni o nic horsi, ba naopak, je opticky o neco lepsi, treba co se tyce sferickeho zkresleni. Vyhodou 18-105 VR je jen a pouze vetsi rozsah ohnisek.
    DEJVT
    DEJVT --- ---
    ASACHI: No poslední co chci je, aby to skončilo v krabici na skříni, to máš pravdu :d ..

Každopádně jsi už 3. ? který říká 18-105 a to je na zváženou :)
    DEJVT
    DEJVT --- ---
    MAR3K1987: Když se podívám na D3000, kterou má kámoška, tak to jsou nebe a dudy :D
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    DEJVT: Jako uprimne ... fakt si zvaz co a jak chces fotit.
    Ja bych si nikdy zrcadlovku na domaci foceni nekoupil treba :)

Sel bych urcite do Nikon V3, ale to je cenove trochu jinde zatim.

Kazdopadne ten setak 18-105 si urcite porid. K tomu pevnou 35 @ F1.8 a vyfotis vsechno co ze startu muzes chtit.
    DEJVT
    DEJVT --- ---
    ROZI: Díky, ještě to zvážím, přece jenom to jsou 3k navíc a dá se dokoupit :) .. Už jsem o ní dlouho přemýšlel a vždycky jsem je kradl z ruk kamarádům :D Teď je možná čas na pořízení vlastní :)
    DEJVT
    DEJVT --- ---
    MELOUN: Díky, taky jsem se koukal. Přece jenom už je to o 3k výš a vždy se dá dokoupit, ještě je to třeba pořádně zvážit.. No mám jasno v tom, že to bude zrcadlovka :) Už jsem držel v ruce plno strojů a ze zrcadlovek jsem byl unešen... Když vlastní foťák, tak jedině zrcadlo..
    ROZI
    ROZI --- ---
    za ty prachy muže bejt (ta D3200). Ale co mi strasne vadi na techto low-endech je absence druheho kolečka, nějak se mi to s tim strasne blbe ovlada :/ (asi muj osobni problem :D )
    PLAYER
    PLAYER --- ---
    DEJVT: sam o nem uvazuju jako u zaloznim tele, pripadne jako tele pro prodlouzeni ohniska teleobjektivu k me D700.
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    S1LO: Na portrety ci lowlight scene 1,8/18,5mm nebo jako tele 30-110mm
    ROZI
    ROZI --- ---
    DEJVT: taky bych doporučil 18-105 objektiv, pokud nevis co s s tim chces tak je mnohem univerzalnejsi. Jinak se zeptam: Proc zrcadlovku?
    S1LO
    S1LO --- ---
    Ahojte,

ktore objektivy odporucate na Nikon 1 J3?
    mam standart 10-30mm

dik
    MELOUN
    MELOUN --- ---
    DEJVT: Možná bych rozmyslel ten seťák, prodává se i s 18-105mm a to je už trošku něco jiného ale budeš na 13k. Jinak pokud nemáš jasno, tak bych vůbec zvážil koupi zrcadlovky, není to pro každého a některé kompakty jsou už taky celkem fajn.
    MAR3K1987
    MAR3K1987 --- ---
    DEJVT: poměr cena výkon je asi best.. Za ty prachy bych si zrcadlovku svého času ani nedokázal představit.
    DEJVT
    DEJVT --- ---
    Zdravím, chtě bych poprosit místní guru, zda by mi mohli poradit ve výběru kvalitní zrcadlovky pro začátečníka :)
    Zatím nemám jasno, jeslti by to mělo sloužit pro focení krajin/portretů etc. Nejlépe aby to zvládlo vše :)

Tady mi už byl doporučen jeden typ.
    NIKON D3200 + 18-55 AF-S DX VR II + kniha Mistrovství práce s DSLR
    http://www.softcom.cz/...nikon-d3200-18-55-af-s-dx-vr-ii-kniha-mistrovstvi-prace-s-dslr_d142950.html

Díky :))
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    MELOUN: souhlas
    MELOUN
    MELOUN --- ---
    ADAMIRA:
    REPLIKANT: Ta 1,8/35mm je asi nejlepší objektiv poměr cena/výkon, mám ho dva roky a někdy beru jen ten. Malej světelnej a barvy se mi taky líbí. Určitě jsou lepší skla ale ne za tyhle peníze..
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    MAR3K1987: Tak já jsem v zásadě (jakožto fotoamatér) spokojenej, přecejenom to pro mě byl z Praktiky MTL3 docela technickej skok :-)

Jinak jak píše replikant, chtěl jsem se vyhnout některým diskuzím který, jak si ted uvedomuju, bezeli v jinym foru...
    MAR3K1987
    MAR3K1987 --- ---
    Já mám D5000 už pět a půl roku a nelze si stěžovat. Je to držák! 5100 na tom bude asi podobně :-)
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    REPLIKANT: Aha no tak přesně na to jsem narážel, dík, koupim a dám pak sem popřípadě pak "pocity amatéra" :D
    REPLIKANT
    REPLIKANT --- ---
    ADAMIRA: No vidiš, zbytečné obavy. Ps.: Tady nejsi ve foru Digitální fotoaparáty, kde pruďas Xmeda s Alkaloidem (Pentax fan boys) všecchno co je Nikon začnou shazovat. Kup si jedno z těh pevných skel a uvidíš, že to není špatný foťák.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam